Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats : guerra
New Profile, la desobediència a israel
17 set 2003
En aquests dies es troba a Catalunya Tal Haran, una dona que treballa amb New Profile, per iniciar una gira que la portarà a diversos punts de l’Estat espanyol per explicar la seva experiència i les seves propostes.
La desobediència a Israel

En aquests dies es troba a Catalunya Tal Haran, una dona que treballa amb New Profile, per iniciar una gira que la portarà a diversos punts de l’Estat espanyol per explicar la seva experiència i les seves propostes.

Els esforços dels col·lectius i moviments socials d’Israel per oposar-se a l’Estat militaritzat on viuen no són prou visibles entre tanta censura i desinformació. New Profile és una organització que qüestiona l’arrelada influència del militarisme a la societat israelita. El seu objectiu és canviar el perfil de guerra per fer una comunitat que construeixi activament la pau.

New Profile recolza el moviment de resistència al reclutament forçós en un Estat on les institucions militars funcionen com les estructures principals que influeixen sobre la majoria d’estructures socials d’Israel. New Profile també recolza, estudia i practica les formes com les dones poden negar-se a cooperar amb l’exèrcit.
L’objectiu és trencar el fals consens que envolta les accions de l’exèrcit i mostrar que no tenen el suport incondicional del poble per continuar amb la barbàrie militarista.

Amb l’excusa de la “seguretat nacional� s’han enmascarat decisions calculades per escollir l’acció militar per aconseguir objectius polítics. New Profile no vol participar d’aquestes decisions encara que sigui difícil a Israel expressar aquest tipus d’opinions. Una actitud que qüestioni el principi fonamental del reclutament voluntari és gairebé incomprensible en un Estat soldadesc, és rebutjada com a il·legitima i ignorant.

La consciència militaritzada veu la guerra com una opció raonable i New Profile prioritza la vida davant la guerra perpètua o les transaccions doloroses. Aquest grup s’oposa a l’ús de mitjans militars per imposar la soberania d’Israel a Palestina i a la repressió que pateixen les persones palestines que viuen a Israel.

La llei no reconeix el dret a l’objecció de consciència i per anys l’exempció per inaptitud o salut és pràcticament l’única forma d’escapar del servei militar. New Profile exigeix el reconeixement d’aquest dret bàsic per homes i dones. També vol un canvi en el sistema educatiu que ensenyi la pràctica de la pau i la resolució de conflictes en comptes d’ensenyar als infants a allistar-se per a la guerra.

La pàgina web de New Profile és: http://www.newprofile.org/english/index.html

Per explicar les seves propostes, Tal Haran de New Profile farà una xerrada el dimecres 17 de setembre a les 19:30 hores a l’Espai Obert de Barcelona.


Xerrada de Tal Haran: Desobediència a Israel. Gent i veus deconstruint una societat militaritzada. Espai Obert, 19:30 hores. dimecres 17 de setembre

Comentaris

Re: New Profile, la desobediència a israel
17 set 2003
Tal Haran també fa una xerrada a Tarragona, el 18 d'aquest mes, als locals de la IAC, carrer August, 21, entr. 1ª
Organitza: Coordinadora Antimilitarista Tarragona Patrimoni de la Pau
Re: New Profile, la desobediència a israel
18 set 2003
ei tarragoní

a quina hora és la xerrada?????
Sindicat Terrassa