Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: altres temes
I Recull de relats «Soledad Estorach»
09 jun 2023
«Pensar, imaginar, recrear, fabular … construccions humanes»
2023-0609-1recullrelats-SoledadEstorach-BiblioMRius-Lleida.jpeg
Qui va ser Soledad Estorach?

Soledad Estorach va néixer a Albatàrrec el 1915. Des de petita va rebre una educació alliberadora. Va marxar cap a Barcelona a treballar, posar–se a estudiar li va permetre conèixer companys i companyes de la CNT.

Va ser una de les creadores del Grup Cultural Femení, per defensar els interessos de les dones dins mateix de la CNT. Més tard es configurarien com a “Agrupación Mujeres Libres”, dedicant–se a organitzar les dones fent xarxes de suport mutu, reunions d’anàlisi i estratègia, etc.

Durant els anys de la Revolució va demostrar un gran fervor revolucionari, participant de l’ocupació de la Casa Cambó i diversos cinemes per fer–hi menjadors populars.

Així mateix, també va anar al front i va tenir un gran paper com a representant de les diverses organitzacions anarquistes i anarcosindicalistes del moment.

Va morir a l’exili a França el 1993 i fins a l’últim moment va aportar a la causa revolucionària.

Molt reconeguda per la seva oratòria i empenta revolucionària. Pionera i líder en uns dels moments més intensos de la nostra història. Va donar la seva vida per acaronar la utopia, per ella i per totes les que hi eren, les que som i les que serem. Amb aquest concurs volem recordar la seva memòria.

Visca la lluita!


BASES DE PARTICIPACIÓ

Introducció

Hom té la necessitat de poder expressar–se i comunicar–se. L’escriptura, una de les arts que permet poder exercitar–nos a través de l’acte creatiu amb la finalitat conèixer–nos, significar–nos … i alhora poder arribar a l’ altri. L’escriptura és un so dibuixat que arriba a tothom. Des de la Biblioteca Anarquista Maria Rius volem fer arribar–vos les ganes de participar en aquesta trobada literària perquè ens agradaria crear un espai per poder alimentar un part de la nostra cultura llibertària ponentina.
Temàtiques del relat

Utopia: Una ciutat (Lleida) i el seu entorn (Ponent) on la utopia es forma en les relacions socials, personals, polítiques… que són administrades des de la volició, cooperació, suport mutu.
Distopia: Una ciutat i el seu entorn on la distopia es forma en desencontres, despropòsits, amenaces … la duresa serà viscuda en la seva totalitat.

Condicions

La participació en el recull de relats ha de poder complir les següents característiques:

1 treball per persona.
El relat ha de ser inèdit.
El relat ha de ser en català.
Una extensió mínima de 800 paraules i màxima de 1500 en lletra Arial 12
En participar es cedeixen els drets de reproducció per poder publicar el recull a posteriori.
Es valorarà que l’escrit tingui una perspectiva llibertària.

On puc presentar el relat?

Personalment, a la Biblioteca, C/ Corts catalanes, 79, baixos, Lleida.
El treball, amb el títol i pseudònim, es presentarà a un sobre en blanc, dins del qual hi haurà un altre sobre, petit, on s’indiqui el títol i el pseudònim; dins del sobre petit s’indicarà el nom i contacte de l’autorx del treball.

Per correu electrònic (preservant l’anonimat) a bibliotecamariarius riseup.net
Per exemple en un correu fictici. Enviant un primer correu amb l’assumpte «recull de relats biblioteca anarquista maria rius» amb el relat, el títol i pseudònim. I un segoncorreu amb l’assumpte « Titol i Nom – recull relats» amb el títol, el pseudònim i el contacte real, el qual no s’obrirà.

El dia 31 de juliol del 2023 és l’últim dia per entregar els relats.


Reconeixements als relats

El grup organitzador està format per membres de la biblioteca. Aquestis llegiran i puntuaran tots els relats. A l’assemblea de la biblioteca es presentaran els relats seleccionats per poder decidir les persones premiades.
Premis

Primer premi. Un val–regal per 3 llibres de la distri, un fanzine i una samarreta .
Segon premi. Un val–regal per 2 llibres de la distri, un fanzine i una samarreta.
Cinc accèssits. Dos exemplars del fanzine editat.

Els relats enviats que s’ajustin als criteris d’aquestes bases seran editats amb un «fanzine» editat i publicat per la Biblioteca Anarquista Maria Rius. Aquests serà presentat a una trobada literària organitzada a la Biblioteca Anarquista Maria Rius a finals de setembre (data a concretar).

Els premis es donaran a conèixer el dia 15 de setembre del 2023.
Mira també:
https://bibliotecamariarius.org/recull-de-relats-soledad-estorach/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat