Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
NO AL JUDICI
17 set 2003
NO AL JUDICI
AUDIÈNCIA NACIONAL, TRIBUNAL D’EXCEPCIÓ
El pròxims 6, 7 i 8 d’octubre del 2003 seràn jutjats a l’Audiència Nacional 10 catalans. Entre ells hi ha en Diego, en Zigor, la Laura i en Juanra, els quals porten més de dos anys de presó preventiva a l’espera de judici. Les acusacions es basen en declaracions extretes sota tortura durant els cinc dies d’incomunicació que permet la llei antiterrorista.

Per denunciar aquesta situació s’han convocat diferents movilitzacions:

-     27 DE SETEMBRE MANIFESTACIÓ A TERRASSA a les 19:30 davant l’Ajuntament.
-     5 D’OCTUBRE SORTIDA DE L’AUTOCAR per pujar a l’Audiència Nacional a Madrid.
-     6,7 i 8 D’OCTUBRE CONCENTRACIONS a les 20 h. a la Pl. St. Jaume (BCN) i davant l’Ajuntament de Terrassa.

Esperem que ens ajudeu a difondre i assistiu a aquestes convocatòries i d’altres que aniràn sorgint.

PER LA DISSOLUCIÓ DE L’AUDIÈNCIA NACIONAL

PER L’ABOLICIÓ DE LA LLEI ANTITERRORISTA

PER LA LLIBERTAT DELS PRESOS I PRESES POLÃ?TIQUES

RESCAT(Col·lectiu de suport a presos i prese politiques)
S.A.T.(Solidaritat Anti-repressiva de Terrassa)

Comentaris

Re: NO AL JUDICI
17 set 2003
Properament 10 catalans i catalanes seran jutjats a Madrid per l´Audiència Nacional acusats de col.laboració i pertinença a banda armada, enfrontant-se a una demanda fiscal que supera els 120 anys de presó.
Els i les encausades són persones compromeses en lluites socials, internacionalistes i nacionals als Països Catalans.

Davant aquest fet, volem denunciar públicament que:

La gran majoria d´inculpacions s´estructuren sobre declaracions extretes sota tortures a persones que estaven patint la llei antiterrorista a comissaries i casernes. Tres dels inculpats han presentat denúncies de tortures que inclouen cops, humiliacions, vexacions, agressions sexuals i la bossa, entre d´altres. L´Estat espanyol ha aparegut reiteradament els darrers anys en els informes d´Amnistia Internacional i el Comitè per la Prevenció de la Tortura de la ONU, en gran part dels cassos per l´aplicació de la incomunicació en la llei antiterrorista.
El procès judicial conté valoracions sobre el compromíd independentista i social de molts dels inculpats, negant la pressupció d´innocència a les presones pel sol fet de participar en lluites populars. Per aquest motiu, creiem que existeixen indicis fonamentats de que aquest judici forma part d´una pràctica repressiva que intenta des del Ministeri de l´interior intimidatr i silenciar la dissidència social i política catalana amb aquest judici polític.
El paper de certs mitjans de comunicació de linxament mediàtic dels detinguts i detingudes ha constituit un veritable judici paral.lel a fi de condemnar-los previament. Sense contrastar els informes proporcionats des del ganivet de premsa del ministeri de l´interior, molts mitjans han difós informacions falses i distorsionades sobre les persones i els moviments socials on participaren, col.laborant activament en la via repressiva triada pel govern per resoldre els conflictes.
Cinc dels inculpats han patit entre un i dos anys de presó prenentiva a centenars de km de casa seva.
Empresonats i dispersats sense judici previ, els seus familiars i amics han hagut de pagar aquesta política penitenciària amb enormes despeses econòmiques, viatjant a milers de km amb el risc que aixì suposa.

Per aquestes raons demanem la llibertat dels presos i preses polítiques catalanes i la retirada dels càrrecs i la retirada dels càrrecs als altres inculpats. Fem una crida per tal que l´Estat espanyol respecti el dret a l´autodeterminació dels pobles, i exigim que aturi la via repressiva triada per afrontar les lluites socials i nacionals, negant a la pràctica les solucions democràtriques, basades en el diàleg.


RESCAT.
Col.lectiu de suport a presos i preses polítiques
Sindicato Sindicat