Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
Bellprat es planta
17 jun 2022
Aquest divendres 17 de juny, els habitants de la vila de Bellprat es planten.
Els vilatans d’un dels pobles més petits de la província de Barcelona, volen fer saber a les administracions, les d’aquí i les d’allà, que no estan disposats a suportar més el greuge i la humiliació de veure com es planeja la destrucció del municipi en nom de les energies renovables.

És per això que el poble en ple ha decidit declarar-se sobirà i desobeir les decisions que, des de molt lluny, volen condemnar-lo amb un allau de projectes de parcs fotovoltaics, d’aerogeneradors i línia de molt alta tensió.

Aquesta decisió ha estat presa per consens dels habitants del poble davant la situació extrema a que s’han vist abocats, i que només es pot qualificar d’espoli. Espoli amb acarnissament doncs, de fer-se realitat, significarà la pèrdua del medi natural, de la forma de vida, -i el més sagnant- de la pèrdua de valor dels habitatges i del patrimoni de les famílies.

El poble ha dit prou!.

Ha dit prou, perquè l’últim capítol d’aquesta història és el projecte d’una línia de molt alta tensió (MAT) que està projectada només a 200 metres del nucli urbà. Una línia de molt alta tensió com no se n’ha construït cap d’altra a tot el país, per dimensions, per potència transportada i per impacte en el medi natural i en la salut de les persones.
Per què fer això a tocar d’un petit poble rural, amb un paisatge catalogat com ESPAI D’INTERÈS NATURAL?.

Perquè Bellprat és petit, és humil, no te recursos i no es pot defensar. Per contra, ha de litigar contra multinacionals, empreses amb recursos i subvencionades pels fons NextGeneration. Indefensió que les administracions reforcen amb lleis que es modifiquen una i altra vegada, i les que calguin, per fer aquests disbarats, com més va, més impunes. Lleis causants d’empobriment, despoblament i injustícia.

Robar al poble per donar-ho als rics. Destruir la natura al crit de “Salvem el planteta!”.
El poble de Bellprat diu prou perquè ha aprés que paraules com al·legacions, participació ciutadana, drets dels ciutadans, etc., formen part d’un joc de distracció que requereix d’un esforç humà i de diners, dels que el poble no disposa, per jugar al joc dels despatxos on mai hi podrà arribar.

És conscient la societat que s’està produint aquest escarni?

Un poble de 50 cases ha de suportar un macro parc fotovoltaic de 65ha, a 500 metres del poble- i a escassos metres de les masies que en quedaran envoltades-, darrera del qual s’hi alçaran 10 aerogeneradors gegantins de 200 metres d’alçada i, tot això, rematat amb unes torres de molt alta tensió tant altes i properes al poble que, si caigueren, cobririen tot el nucli d’un extrem a l’altre.

Cobdícia, supèrbia i menyspreu vers el món rural. Volen arrasar el medi natural amb total impunitat i, amb ell, la vida dels bellpratencs, desposseint-los del dret a tenir futur i empobrint-los convertint el seu municipi en quelcom que ningú voldrà. Despoblament i desertització és el que es pot esperar d’aquests macroprojectes.

Perquè, qui voldrà viure a Bellprat?. Quina natura, quins cultius hi quedaran?. L’estiu de 2021 va cremar més de mig municipi. Ara amb les servituds d’aquests projectes arrasaran el poc que en va quedar.

Es per tot això que Bellprat ha decidit alçar-se i fer saber a les empreses especuladores, a les administracions i a la societat en general que es declaren sobirans per decidir com volen fer les coses al seu municipi. Bellprat ja no reconeix ni la llei ni la normativa injusta que se’ls vol imposar i que els condemna a desaparèixer.

A partir del proper divendres 17 de juny de 2022, l’entrada al terme serà restringida i qualsevol projecte o actuació haurà de ser consensuada per consell del poble.
Mira també:
https://anoiadiari.cat/societat/bellprat-planta/
https://ca.wikipedia.org/wiki/Bellprat

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Bellprat es planta
18 jun 2022
El pasado año, Bellprat ocupó las informaciones de sucesos porque se quemó más de un tercio del municipio. Hay quien dice que "aún huele a humo y sus montañas verdes, ahora negras, siguen ahí, esperando una solución..."

Todo apunta a que la solución ya la tenían preparada, incluso antes de pegarle fuego al monte. Quienes nos roban con tarifas descomunales por luz, agua o cualquier fuente de energía y combustible, no se contentan con llenarse los bolsillos, sino que también quieren despojarnos de las tierras que nos alimentan y empobrecer todavía más los territorios de la Catalunya rural, para abastecer a las grandes metrópolis, que son sus grandes motores de economía y de agotamiento de recursos naturales.

La "ecología" capitalista no es para mejorar nuestras condiciones de vida y hacerlas más saludables, sino para poder desarrollar sus delirantes proyectos tecnológicos, para los que precisan de mucha energía. Por eso han declarado la energía nuclear, como energía verde y están elevando los precios de las energías indispensables. Este capitalismo, lanza una nueva ofensiva contra el mundo rural que ha ido vaciando, para convertirlo en espacio de consumo turístico, explotando sus recursos naturales, con industrias hoteleras, de ocio y todo tipo de actividades lúdicas que degradan y ponen en grave situación de riesgo a los espacios naturales.

Es preciso provocar un enorme cortocircuito en sus devastadores proyectos.
Sindicato Sindicat