Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
No más represión!!
16 set 2003
"Era una persecució: per una banda teníem els antiavalots de la Guàrdia Civil que ens perseguien i, per l'altra, les bandes de skins que s'havien repartit pel casc antic i es dedicaven a agafar la gent que s'havia quedat dispersada". Alguns testimonis van afirmar, a més, que alguns agents saludaven als caps rapats ultres que "patrullaven pel poble".

<H3>"No estamos con vosotros, nosotros servimos a España"</H3>
Aquesta expressió i d'altres de pitjors són les que van deixar caure alguns agents de la Guàrdia Civil als veïns de Castellar del Vallès, quan els reclamaven que actuessin contra els skins feixistes, el dissabte, l'endemà de la polèmica suspensió del concert de Brams i Pomada.

Enlloc d'això, els agents van decidir carregar indiscriminadament contra els veïns i els assistents als actes de la Festa Major, mentre els ultres cantaven el 'cara al sol'.

"Era una persecució: per una banda teníem els antiavalots de la Guàrdia Civil que ens perseguien i, per l'altra, les bandes de skins que s'havien repartit pel casc antic i es dedicaven a agafar la gent que s'havia quedat dispersada". Alguns testimonis van afirmar, a més, que alguns agents saludaven als caps rapats ultres que "patrullaven pel poble".

Segons podem llegir a El Periódico (diari gens sospitós de ser catalanista o independentista):

-Els veïns estan indignats per l'actuació dels antiavalots, ja que afirmen que van atacar la gent mentre els skins "cantaven el Cara al sol", van explicar diversos testimonis. Fonts de la Delegació del Govern i de la Guàrdia Civil van qualificar l'actuació policial d''impecable'. Segons aquestes fonts, els agents es van interposar entre dos grups contraris per evitar enfrontaments.-

Vaja, la Guàrdia Civil es va dedicar a carregar contra els veïns i contra el públic de la Festa Major, majoritàriament independentista, mentre els feixistes cantaven el "cara al sol" i perseguien la gent del poble. Impecable.

"Es va estendre el pànic. La majoria de la gent ens pensàvem que els guàrdies ens havien vingut a protegir a nosaltres, no a buscar-nos", va declarar un altre noi als periodistes, visiblement afectat. Les reclamacions i protestes dels veïns no van servir de res. "No estamos con vosotros, nosotros servimos a España" va sentenciar un dels Guàrdies Civils. A part dels cops de porra dels agents, a la carrega s'hi van afegir mig centenar d'antiavalots amb gasos lacrimògens i més cops de porra. Evidentment tots en la mateixa direcció "ideològica": contra els assistents a la Festa Major i no contra els skins. Impecable de nou.

Ningú s'ha parat a pensar d'on van treure els skins feixistes els gasos lacrimògens que van tirar el dia abans al concert de Brams i Pomada, a aquesta mateixa població ?

Comentaris

Re: No más represión!!
16 set 2003
On ens porta tot això? Hi ha una estratègia al darrere?

Compte: Mitjans d'Octubre, 5 setmanes abans d'unes eleccions on la opció 'més sobiranista', qualificada mediàticament com a 'independentista', la única que, en teoria, planteja un camí de ruptura de l'estat, es preveu que registri una pujada espectacular amb tota la càrrega d'inestabilitat institucional que això provocaria, si més no, simbòlicament.

Què pot passar el dia de la Hispanidaz amb els fatxes concentradets i localitzadets a Sants o a Montjuic? Si ja ha passat el que ha passat cada any, què pot passar enguany? Quant de temps es podran passar parlant dels aldarulls, de la inseguretat, de les destroses, del terror... provocats pels radicals independentistes? Ai que m'els veig venir!

I ara, la detenció dels anarquistes. A Catalunya hi ha alguna cosa que pren força i estan cagats. Aquesta força que tot just comença a coordinar-se te, per dir-ho d'alguna manera, dues inspiracions ideològiques o estratègiques, la llibertària i la independentista, que el neolerrouxisme ens vol presentar com a antagòniques quan són totalment complementàries. Totes dues impliquen la desaparició de l'estat i això mai no ho podran permetre. Per això, de moment, ja han començat l'estratègia de criminalització tradicional amb la col·laboració inestimable dels mass media. De moment, ja han revifat mediàticament el terror a les "celulas anarquistas revolucionarias". En qualsevol moment poden detenir a algun "comando" crema-caixers, que seran convenientment acusats i mediàticament presentats com a membres d'alguna mena de "proto-ETA catalana". I a l'Octubre també podran revifar la "kale borroka catalana" amb la resposta que pretenen provocar amb fets com els de Castellar... I al novembre eleccions.

Ens espera una tardor ben calenta.
Re: No más represión!!
17 set 2003
Bon anàlisis. Les forces socials i polítiques d'esquerra i independentistes estan assolint un abast i una solidessa que inquieta a l'estat espanyol. Pero el que més el neguiteja és que enguany hi ha una dinàmica de creixement d'aquests moviments socials per la participació ciutadana i en un context democràtic i pacífic.

Es per aixó que intenten crear, com dius, un ambient de violencia i inseguretat. Per poder criminalitzar tota la gent que ens movem per una societat millor, més lliure i justa per tothom sense distincions. Perque hi ha la possibilitat de que les coses canviin si continua aquesta dinàmica de movilització social i per evitar-ho han d'aturar-la. Amb repressió, justificada amb montatges mediàtics basats en fets com el de Castellar. Sort que la gent del poble ha reaccionat amb molta inteligència i sentit comú, que és la millor forma de movilitzar-se contra el feixisme.
Re: No más represión!!
20 set 2003
sòc de Castellar del valles,i malauradament vaig viure "in situ",la repressiò policial,mentres els pelats de plàstic que tenim al poble feien un passeig tranquilament per el poble,concretament per la zona del casal,que es on es reuneixen ara.Pero el diumenge a la tarda,vaig passar per devant del "La casa Cuartel de La guardia civil" estan envoltada per més de 20 "gses4" que en teòria sòn els que ens habien de venir ajudar,un d'ells es va quedar mirant_me i de sobte l'hi deia a un company(per què ells sòn molt companys i patriotes)sabes que te digo,que me parece muy bien,que les den por el culo a los polacos estos de mierda)clar jo vaig callar si no volia rebre caricies de tots ells!!!com va el mòn...Castellar ha de estar unit,amb seny solventarem el problema.El que esta clar es que Castellar està més indigant que mai,però el que esta molt clar tambè es que Castellar està més unit que mai!!La uniò fa la força,hi ha castellar tornarem a conviure en pau!
Sindicat Terrassa