Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Manifest de la cassolada a Castellar del Vallès
16 set 2003
Manifest redactat pels convocants de la cassolada que hi haurà a Castellar avui dimarts a les 22h a la Plaça Major “Contra la violència feixista i les agressions policials�.
MANIFEST DE REBUIG A LA VIOLÈNCIA FEIXISTA I
A LES AGRESSIONS POLICIALS

ï‚· Davant els greus incidents viscuts a Castellar del Vallès la darrera setmana, manfestem que:
- contràriament al que ha sortit a alguns mitjans de comunicació, la causa dels incidents ha estat un grup violent d’ideologia feixista que s’ha enfrontat al públic assistent als actes festius i a la gent del carrer.
- els efectius de la Guàrdia Civil, lluny d’assegurar la seguretat ciutadana, han actuat igualment com a agressors de la ciutadania, colpejant brutalment, disparant pilotes de goma, tirant gasos lacrimògens, ferint i detenint a persones del poble totalment alienes a qualsevol acte violent. Alhora han actuat com a protectors del grup feixista evidenciant la complicitat amb aquest.
- les agressions viscudes aquests darrers dies no són fets aïllats, sinó que responen a l’explosió d’un problema latent a Castellar i comarca causat per grups feixistes i neo-nazis organitzats, les conseqüències del qual patim des de fa varis anys sense que des dels poders públics s’hagi volgut reconèixer la seva magnitud i menys solucionar.

Per tot això demanem:
- La dimissió i disculpes públiques de la Delegada del Govern Susana Bouis per l’actuació de la Guàrdia Civil els dies 12 i 13 de setembre.
- La dimissió i disculpes públiques del cap de la Guàrdia Civil de Castellar pels fets del dia 12 de setembre i per la passivitat davant les agressions dels grups feixistes que hi ha hagut en els últims anys.
- Que s’investiguin les relacions i les complicitats entre els cossos policials i els grups feixistes.
- Explicacions públiques per part del cap de la policia municipal per la passivitat i incapacitat de controlar la situació que va mostrar el cos de policia local.
- Reconeixement, per part de l’ajuntament, de la manca, fins ara, de voluntat política per resoldre aquest problema. Com a exemples:
- Ineficàcia de les polítiques de prevenció social, si és que n’hi ha hagut.
- Incapacitat de garantir la seguretat ciutadana.
- Escàs seguiment de les agressions i insuficient suport a les víctimes.
- Replantejament de les polítiques municipals sobre aquest afer que incloguin processos de participació ciutadana i la col·laboració amb les entitats del poble.

Com a ciutadans de Castellar del Vallès mostrem el nostre rebuig envers el feixisme i a tots aquells qui el recolzen, essent conscients de l’esforç col·lectiu que cal per trencar el cercle de por creat i recuperar els carrers i els espais que els feixistes s’han apropiat, ja que l’única manera de fer front al feixisme és que tot Castellar es posicioni i prengui aquesta lluita com a pròpia. La nostra llibertat i dignitat en depenen.
Donem les gràcies a totes aquelles persones de fora del poble que ens han vingut a donar suport entenent que el feixisme és un problema que ens afecta a tots i totes. Volem mostrar també la nostra satisfacció pel comportament cívic, pacífic i exemplar de la ciutadania castellarenca davant els greus esdeveniments que hem hagut de patir.
                    Plataforma de veïns i veïnes
                    Castellar del Vallès, 16 de setembre de 2003

Comentaris

Re: Manifest de la cassolada a Castellar del Vallès
16 set 2003
Bouis, no portes ni una setmana al càrrec i ja has fet mèrits perque demanem la teva dimissió, vas apanyada. Pija Pepera.

STOP FEIXISTES, 12 D'OCTUBRE RES A CEL·LEBRAR.
Re: Manifest de la cassolada a Castellar del Vallès
17 set 2003
I no ho oblidem aquests grups feixistes tenen com a substancia indestriable de la seva ideologia l'espanyolisme.
Re: Manifest de la cassolada a Castellar del Vallès
24 gen 2004
Agrairïa em diguessiu que ha passat amb tot això.
No he m'assabentat de la dimissió de la delegada del govern ni de cap guàrdia civil.
Fa poca estona vaig veure la película El pianista i una vegada més em vaig sentir ufegat per la impotencia i la rábia de saber que uns sers vius hagin patit tal situació.
No la voldría mai més per ningú altre.
Sindicato Sindicat