Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juny»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: especulació i okupació
Kafetas anti repre todos los jueves (SNTK)
01 mar 2022
Cartel mes marzo final_page-0001.jpg
Cada dijous Kafeta antirrepre de 19:00 a 24:00 al CSOA la Kasa Estudi 9
Beneficis per als encausats de la REA (Residència d'Estudiants Autogestionada)
El 16 de març de 2016 un grup d'estudiants vinculats a la ja extinta FEA (Federació d'Estudiants Anarquistes), vam okupar un edifici al barri del Raval, al Passatge Sant Bernat número 9, donant origen a la REA (Residència d'Estudiants Autogestionada) com a projecte de convivència i centre social vinculat al moviment estudiantil i al barri.
L'edifici és propietat de l'ajuntament de Barcelona, dirigit al seu moment i actualment per l'executiu d'Ada Colau, que al cap d'un any va iniciar una sèrie de pressions al nostre col·lectiu que van acabar amb una ordre de desallotjament efectuada l'1 de desembre de 2017.
El desallotjament va ser afavorit per la regidora del districte de Ciutat Vella, Gala Pin, que no va dubtar a enviar els antiavalots de la Guàrdia Urbana per desallotjar-nos. Dos dies més tard del desallotjament, el 3 de desembre, vam organitzar una manifestació per reokupar l'espai, operació que va acabar amb èxit, però que va desembocar en un atac de la guàrdia urbana contra les solidàries, pel ridícul que van fer davant de la impossibilitat d'evitar la reokupació, en què un dels nostres companys va acabar. El 8 de gener vam rebre un nou desallotjament que, davant de la falta de forces, va acabar amb el projecte de la REA. Mesos més tard van començar a arribar denúncies emeses per la Guàrdia Urbana a sis companyes acusant-nos d'atemptat contra l'autoritat, desordres públics i lesions, amb el company detingut.
Però la història de l'edifici no va acabar aquí, ja que l'1 de maig de 2019, en el marc de la manifestació llibertària, va ser reokupada per companyes afins donant lloc al May Day espai que va esdevenir un centre social i que va ser finalment desallotjat el 15 de juliol de 2020 .

Davant d'aquests fets considerem necessari fer memòria i posar les cartes sobre la taula del que va ser l'actuació de l'ajuntament del canvi d'Ada Colau, que pot acabar amb penes de presó sobre 7 companyes, i fer una crítica a l'estratègia parlamentarista.
El mateix dia que vam okupar l'espai vàrem deixar entrar els bombers perquè avaluessin la situació de l'edifici davant de la pressió de l'ajuntament. Així, al seu informe, van destacar que NO hi havia perill ni per a nosaltres ni per a tercers i que, en conseqüència, era habitable. Però, aproximadament un any després, l'ajuntament de Barcelona, a través de l'empresa BIMSA, ens va lliurar un nou informe de 300 pàgines que plantejava que l'edifici tenia seriosos problemes estructurals que impossibilitaven l'ús com a habitatge i centre social, ja que suposadament, posava en risc la nostra vida i la de tercers. L'ajuntament, davant de les nostres pressions, ens va atorgar 15 dies per presentar un contrainforme, fita que vam aconseguir gràcies a la solidaritat d'Arquitectes sense Fronteres. Però un cop van rebre el contrainforme, van argumentar que no n'hi havia prou i ens van demanar que algun arquitecte o alguna de nosaltres firméssim perquè la responsabilitat civil decaigués sobre el/les signants i, així, desentendre's de LA SEVA responsabilitat. Si hi havia tal perill com ens van plantejar, en quin cap entra que uns estudiants sense cap mena d'estudis en arquitectura firméssim aquesta responsabilitat? Els vam plantejar que si de veritat hi havia perills, estàvem disposades a fer obres amb l'ajuda d'especialistes. Es van tancar a banda.
Una altra de les excuses que ens van posar sobre la taula per desallotjar-nos, va ser que tenien pactat rehabilitar l'edifici per lliurar-lo a una escola de música del barri, argumentant que l'espai del qual gaudien se'ls havia quedat petit. Cinc anys després del nostre desallotjament l'edifici segueix perfectament dempeus i sense cap mena de reforma per poder albergar l'escola de música. D'altra banda, és irònic que els mateixos que es “preocupaven” per la nostra seguretat, enviessin als antiavalots que, per fer-se pas per l'habitatge, van utilitzar ariets contra parets mestres mentre nosaltres estàvem dins l’edifici, el qual ha patit 3 desallotjaments i continua dret.
D'altra banda, volem fer una reflexió sobre els “partits del canvi”. Els comuns van sorgir a la calor del 15-M i van acabar engrossint l'òrbita post comunista que avui representa l'espai d'IU, Podemos, Comuns i similars. Uns partits que, com tots prometen, portarien millores substancials a la classe treballadora.
Però justament aquells que lluitaven per la vivenda des dels carrers, van ser els polítics responsables de desallotjar el nostre espai i tenen noms i cognoms. Ens referim a Gala Pin, regidora en aquell moment del districte de Ciutat Vellla, i el subaltern Jordi Rabassa, de l'òrbita dels comuns. Dos personatges que en la seva joventut van estudiar carreres de l'àmbit social, com moltes de nosaltres, i que van estar okupant, a destacar l'okupació d'una antiga caserna de la Guàrdia Civil entre el 2004 i el 2007 per part d'un col·lectiu on participava Gala Pin.
Aquests mateixos que van lluitar en els moviments socials com el de l'habitatge, sembla que quan arriben a la política s'obliden del seu origen i són capaços de reprimir joves, cosa que van patir a les seves pròpies carns, deixar-los sense casa en època d'exàmens i amb una unitat d’antiavalots que van prometre dissoldre. No considerem que això es tracti de bones o males persones, sinó d'una estratègia i praxi política que la història ha demostrat fins a la sacietat que no acaba afavorint substancialment la classe treballadora, perquè realment mai no s'han plantejat trencar la baralla. Una praxi reformista que acaba esdevenint pur cinisme per poder argumentar actuacions com aquesta. Una praxi socialdemòcrata que va apuntalar el règim del 78, juntament amb els sindicats del règim, que la nostra generació no va tenir oportunitat d'incidir en la seva gènesi, però que en patim dia a dia les conseqüències. L'estratègia parlamentarista mai no ens brindarà cap canvi substancial ni la lluita per la conquesta de l'Estat permetrà alliberar l'ésser humà, i per això tenim prou exemples que demostren les derives socialdemòcrates a l'espai capitalista i la deriva dels règims “comunistes ” de l'extinta URSS i la seva òrbita. Res de nou sota el Sol. Però dins aquesta actuació ni tan sols s'han interessat a saber com estem, tot i que tampoc no ho esperàvem. Esperar una cosa semblant seria interpretar per endavant que estem al mateix vaixell, realitat que dista molt de les actuacions que duu a terme l'òrbita dels Comuns-Podem. Per això ens reafirmem en considerar que és des dels carrers on s'aconsegueixen els canvis i que és des de l'horitzó on podem teixir els llaços necessaris per contraposar el nostre discurs, no des d'un joc institucional buit; joc que han creat les oligarquies i que mai no dissenyarien un joc en el qual puguin perdre.

5 anys després s’acosta la data del judici, que es produirà els dies 27 i 28 d´abril, on les 7 encausades ens enfrontem a 3 anys i 8 mesos de presó cadascuna. Per aquest motiu, des del dijous 17 de febrer fins a Sant Joan, realitzarem una kafeta tots els dijous al CSOA la Kasa Estudi- 9 de 19:00 a 24:00 per recaptar els diners necessaris per pagar els advocats i per donar visibilitat a la perifèria organitzada de la comarca:
El primer dijous de cada mes es basarà en un cicle de xerrades/debat sobre l'anarquisme a la península Ibèrica i els seus debats des de la primera internacional fins a la Revolució social de 1936 amb la participació d'un historiador. Per a més informació estar pendents de les xarxes socials, on publicarem materials i el tema que tractarem cada mes, o podeu contactar a través del correu o Instagram
El segon dijous de cada mes serà una continuació del cicle de debats on projectarem documentals relacionats amb el tema del primer dijous de cada mes propiciant el debat posterior.
El tercer dijous de cada mes farem una JamSession on a més hi haurà diferents jocs de taula i sorpreses preparades.
El quart dijous de cada mes el dedicarem a la realització de tallers diversos i/oa iniciatives externes de qualsevol grup o individualitat.
Hi haurà sopar vegà cada dijous, on ens currarem els plats, a més de begudes alcohòliques i no alcohòliques en un ambient fraternal, de debat i on no es toleraran actituds de merda. A més, hi haurà distris de llibres, samarretes i partxes de serigrafia del CSOA
Convidem tothom que s'acosti a l'espai els dijous per col·laborar amb les companyes que s'enfronten al judici i per donar a conèixer els espais okupats i autogestionats de la perifèria.
Salut¡

Direcció: Plaza de la Vila 14 y Carrer del Padró 14 (tenim dues entrades), Santa Coloma de Gramenet. Metro L1 (Santa Coloma)
Asamblea CSOA: Dimecres a les 20:30
Correo: lakasa.estudi9 ARROBA gmail.com
Facebook: lakasa.estudi9        
Instagram: lakasa.estudinou
Cartel charlas final_page-0001.jpg
Programación ciclo charlas_page-0001(1).jpg

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more