Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: criminalització i repressió
De botellons, bons pensaments i dissidències.
24 set 2021
Desprès de l’amenaça de desplegament de 1.000 policies per impedir concentracions de joves (en boca de la Sra. Alcaldessa Ada Colau), una amenaça que de moment ha estat una escenificació, ja que la primera nit hi han agut acumulacions de milers a la zona de Plaça Espanya, al Passeig del Born i al Passeig Lluis Companys (https://elpais.com/espana/catalunya/2021-09-01/colau-sobre-la-segunda-me ). De fet els botellons universitaris de la UAB (8.000 asistents, amb agressió masclista https://www.europapress.es/catalunya/noticia-8000-personas-acuden-pasada ) o de la Complutense de Madrid (25.000 assistents https://www.niusdiario.es/sociedad/sucesos/macrobotellon-universidad-com ) tampoc van ser controlats.
La sociabilitat juvenil, tan blasmada per tots els ben pensants, ja siguin bons pensaments clericals, autoritaris de dretes, progressistes o autoritaris d’esquerres, s’ha tronat a imposar sobre el seny i les directives de la nova normalitat.
Naturalment no es tracta d’una insubmissió activa i “antisistema” (com segurament m’agradaria a mi), sinó passiva i consumista, però amb una joia de viure, emparentada de lluny amb la joia de la revolució, i la joia de la revolució no te cap parentiu amb l’avorriment progressista de plataformes, sindicats, coordinadores... del bon pensament autoritari d’esquerres.
Captura de pantalla 2021-09-22 a les 17.40.30.png
flyerbotellon1.jpg
A la major part dels joves els rellisquen tots els renys, admonicions, reprensions, reconvencions, amonestacions... algunes suaus i carinyoses, però altres francament criminalitzadores, dels diversos partidaris de les normalitats noves i velles.
La situació ens recorda a la convocatòria del macrobotellon a nivell estatal del 2006, va ser una convocatòria “acèfala”, en la major part dels cassos, sense cap mena d’objectiu, sols guanyar a altres ciutats en el nombre de participants.
Una convocatòria amb els mitjans d’aquells moments, Messenger, email, alguns fòrums d’internet (com forocoches, https://www.forocoches.com/foro/showthread.php?t=376433
o miarroba) i poc mes... s’ha de tenir en conte que els medis
eficaços emprats a l’actualitat, o no existien, o acabaven de començar a actuar (Facebook no va admetre a tothom fins 2006, Twitter es va llençar el març de 2006, WhatsApp el 2009, Instagram el 2010, Snapchat el 2011, Telegram el 2013, Signal el 2014...), el que es clar és que si hi ha una resposta és que hi ha una necessitat.
Aquella primavera es van començar a convocar “macrobotellons” arreu, tots al voltant del 17 de març... Pamplona, Badajoz, Burgos, Ciudad Real, Sevilla, Huelva, Oviedo, Santander, Bilbao, Donosti, Alacant, Madrid i Barcelona.
A Barcelona la convocatòria va ser a la Rambla del Rabal el 17/3 a la nit, va ser un dels pocs cassos en que havia una motivació social, el rebuig a la ordenança del civisme, un aparatós dispositiu policial va tancar el Raval, però en lloc de aturar el botellón va provocar nombrosos enfrontaments, van haver uns 57 detinguts i 64 ferits (registrats), els revoltats van atacar bancs, edificis públics i algunes botigues, els contenidors incendiats van malmetre algunes façanes (http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/2006/03/18/pagina-1/46943584/ )... Força significatiu és el fet de que el principal saqueig d’un comerç va ser en un supermercat de la Sirena, on sols es ven menjar, no articles de luxe, ni roba, ni electrònica.
A Girona van haver 37 detinguts, a Salamanca 15 detinguts i 12 ferits. A molts llocs la pluja va apagar els botellons i a altres va haver permissivitat. L’assistència va ser variable (però lluny de les xifres assolides enguany), Granada 25.000, a Sevilla 5.000, a Saragossa 3.000 (va ser una de les ciutats amb objectius socials, contra una llei autonòmica sobre les activitats nocturnes).
Els dies posteriors l’ajuntament va presentar acusacions venjatives contra els detinguts demanant les màximes multes, 20.000€ (el fiscal demanava 250€) i es va dedicar a fantasiejar sobre els 300 violents que estaven darrera de tots els incidents violents i que aquest eren gent de fora de Barcelona (de l’Àrea Metropolitana) que es traslladen quan hi ha “necessitat”, es poden veure paral·lelismes amb situacions recents.
El consistori queda descol·locat, fins i tot en el nom dels fets, en Portabella (ERC) parla d’”ampollots” i en Xavier tries de “embotellada” i el futur alcalde de rebot, Jordi Hereu demanava detencions preventives abans dels disturbis (?!)...
Davant d’uns fets que els desagraden profundament, les reaccions dels benpensants seran les mateixes, el 2006 o el 2021. El 2006 comparaven els botellons amb les revoltes dels joves de França contra el CPE (https://es.wikipedia.org/wiki/Ley_de_contrato_del_primer_empleo_de_Franc ) obviant la part violenta de la revolta. Imagino que enguany compararan els botellons (que de moment no han estat violents) amb les manifestacions pacífiques i constructives de la “orxatera” de la vaga per el clima d’aquest divendres 24, fins i tot potser faran comparacions amb les manis de Febrer, els mateixos que abominaven de la violència i de la manca de seguiment de les mesures COVID en aquell moment, ara posaran com exemple el “compromís” d’aquelles mobilitzacions...
Els recuperadors i els bombers repeteixen arguments, ja que continuen defensant els mateixos interessos.
Mira també:
http://www.negreverd.blogspot.com
https://negreverd.blackblogs.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: De botellons, bons pensaments i dissidències.
29 set 2021
El texto es bastante desafortunado al banalizar la revuelta revolucionaria emparentándola lejanamente con los disturbios en los botellones. Mientras que la revuelta revolucionaria pretende provocar un levantamiento contra el orden establecido, los disturbios de los botellones no son más que manifestaciones de frustraciones contenidas, no tanto por los recortes de libertades, sino por no poder volver a la "normalidad" anterior a la pandemia. Algunos de los testimonios que han participado en esos botellones y sus disturbios, son bastante elocuentes y muchos coinciden en la queja sobre el precio de las copas o el cierre de locales de 'ocio nocturno': "Preferiría estar en la discoteca, pero como las han cerrado, estoy aquí".

Muchas de las protestas e incidentes que se han generado en convocatorias de apariencia social "por la libertad", tenían el claro objetivo político de provocar nuevas eleccciones. La "alegría de vivir" de "la juventud", no estaba menos aburrida, ni era más progresista antes de la pandemia que ahora, y banalizar de esta manera los brotes revolucionarios o revueltas sociales como las de los "zulús" de la banlieu francesa, emparentándolas lejanamente con los disturbios causados en los botellones, es como esa frivolidad que nos ofrece la extrema derecha disfrazada de "antisistema", en la que todo vale y en la que cabe hasta la aberrante posibilidad de "emparentar lejanamente" la rebeldía revolucionaria, confundiéndola con la "alegría de vivir" de grupos que apalizan a homosexuales o agreden sexualmente a mujeres.

Izquierdas, progresistas, burguesías, demócratas, liberales, derechas, ultraconservadores y todo el que aspire a cualquier manifestación de poder, cabalgan todos a lomos de un mismo sistema. Un virus ha descolocado a los poderes globales, por mucho que lo hayan intentado instrumentalizar a su favor, y los botellones están descolocando a los poderes locales, por mucho que quieran criminalizarlos. El sistema global o local, actúan siempre de la misma manera. Pretender "mitificar" a un virus o a los botellones, rodeándolos de cifras, datos, estadísticas, balances, no es más que otra esas frivolidades como las de los tertulianos que tienen mucho tiempo disponible para alimentar el esperpéntico espectáculo social.
Re: De botellons, bons pensaments i dissidències.
30 set 2021
Lo que es desafortunado es tu comentario, y sabes que mientes descaradamente. Te recuerdo que las revoluciones son levantamientos espontáneos de las masas, y no precisamente obra, o gracias, a los grupúsculos marx-lenin, comunistas, u otros grupusculos anars. Y mucho menos gracias a los movimientos sociales, o mejor dicho gracias a los agentes (de control) social/es. Los disturbios de los botellones han sido un levantamiento contra el orden establecido y también contra los que tenéis y habéis mostrado "responsabilidad", de Estado, habría que añadir. Es decir, contra la podrida izquierda y contra la basura anarco-leninista que ha seguido todas y cada una de las directrices y decretos lanzados por el Estado sin rechistar.

Lo que os jode, y el motivo real de tu comentario, es que aunque vuestros lideres os han dado consignas bien claras de que no se mueva ni dios, (son negacionistas, son antivacunas, son fascistas, y hasta habéis colaborado con la farsa sacando mascarillas rojinegras y antifas) la gente está bailando y gozando en la calle pasándose por el culo vuestras ordenes de distanciamiento social y vuestra responsabilidad de Estado.

Tenéis tanto miedo, o mas, a la revolución que la misma burguesía, porque sabéis que no vais a poder controlarla, y a vosotros, aspirantes al poder os gusta controlarlo todo, y poneros medallas.

No es el revolucionario el que busca a la revolución, es la revolución la que busca a los revolucionarios.



"Un virus ha descolocado a los poderes globales, por mucho que lo hayan intentado instrumentalizar a su favor"

No viniste aquí más que a vomitar el discurso oficial izquierdista, intentándolo maquillar de anarquista. Pero ese ha sido siempre vuestro papel, hacer oídos sordos a lo que no podéis controlar, y cuando con esto no vale, solo os queda la manipulacion, la difamación y la calumnia.

Los disturbios en los botellones, con todas sus limitaciones y carencias, han hecho más daño a la burguesía que todas vuestras patochadas juntas organizadas en un año.
Tras los disturbios en la semana grande donostiarra, con enfrentamientos y 15 tiendas saqueadas (zara, Adolfo Domínguez...) Erkoreka declaraba, (no se puede atribuir a la kale borroka) y la izquierda abertzale corría a convocar la patochada de constumbre, "utzi pakean aldea zaharra" para intentar controlar el percal. Y eso es lo que os jode, que no podéis controlarlo, que no podéis pararnos.
Re: De botellons, bons pensaments i dissidències.
01 oct 2021
Tens raó @ en bona part del teu comentari, malgrat que crec una mica injustes les teves consideracions sobre el parentiu llunyà entre revoltes, s’ha d’estar amatent a no buscar el “botellonariado” com “subjecte revolucionari”, d’una manera semblant de com alguns van considerar el “cognitariado” o els moviments juvenils dels seixanta... De la mateixa manera que a les revoltes de les cites de França tampoc s’hi troba projecte a termini més enllà de la ràbia i la revolta.
Si el reescric algun moment procuraré deixar més clara la distància que hi ha entre aquest moviment més aviat hedonista i les explosions més salvatges i profundes lligades a l’explotació classista.
Ara be suposar que hi ha una “ma negra” en el botellon, que el que vol es fer caure al govern i aconseguir noves eleccions, o que “emparentar llunyanament” convergeix amb l’extrema dreta, o considerar que els joves participants en el botellons formen part de grups “apalizan a homosexuales o agreden sexualmente a mujeres”. Potser és que no t’he entès, però darrerament dins del “moviments socials”, despès del fracàs vital que ha estat els confinaments per tot l’espai que va de l’esquerra institucional fins a “moviments socials antagonistes”, es titlla d’extrema dreta o de còmplices, tot allò que no quadra amb la obediència a les normes de les ordenances de civisme o de les lleis mordassa i això també és frivolitzar.
Re: De botellons, bons pensaments i dissidències.
02 oct 2021
Que gustito que me da (la 'CPL', no se reune muy a menudo por motivos de seguridad...) contestarles a lxs compis de BCN de modo genérico la bronca no va dirigida a NiV, ni a @, ni a B... Lxs tres aportan reflexiones atendibles. Pero el asunto es distinto y el tema es que TENEMOS MEDIA DOCENA DE COMPLICES PUDRIENDOSE, EN PRISION, VICTIMAS DE UN MONTAJE DE LXS BORREGXS DE ARRAN, Y NADIE MUEVE NI UN DEDO!!! Aquí reinaba unx tal aliSS, porque hacía falta una revisión (léase lectura feminista, del anarquismo) y no cabe duda que trabajaba para "Colau" a tiemoo completo. Luego del fallido intento, de reventar a la CNT Barcelona, desapareció entre tinieblas!. No tragamos vidrio. Estamos organizadxs y decididxs a atacar. Somos la pesadilla de todos los poderes. Y esta web AGONIZA censura y manipula a más no poder pero NO PODRAN PARARNOS: ¡VIVA LA ANARQUIA CARAJO!
Re: De botellons, bons pensaments i dissidències.
02 oct 2021
Que gustito que me da (la 'CPL', no se reune muy a menudo por motivos de seguridad...) contestarles a lxs compis de BCN de modo genérico la bronca no va dirigida a NiV, ni a @, ni a B... Lxs tres aportan reflexiones atendibles. Pero el asunto es distinto y el tema es que TENEMOS MEDIA DOCENA DE COMPLICES PUDRIENDOSE, EN PRISION, VICTIMAS DE UN MONTAJE DE LXS BORREGXS DE ARRAN, Y NADIE MUEVE NI UN DEDO!!! Aquí reinaba unx tal aliSS, porque hacía falta una revisión (léase lectura feminista, del anarquismo) y no cabe duda que trabajaba para "Colau" a tiemoo completo. Luego del fallido intento, de reventar a la CNT Barcelona, desapareció entre tinieblas!. No tragamos vidrio. Estamos organizadxs y decididxs a atacar. Somos la pesadilla de todos los poderes. Y esta web AGONIZA censura y manipula a más no poder pero NO PODRAN PARARNOS: ¡VIVA LA ANARQUIA CARAJO!
Re: De botellons, bons pensaments i dissidències.
02 oct 2021
Que gustito que me da (la 'CPL', no se reune muy a menudo por motivos de seguridad...) contestarles a lxs compis de BCN de modo genérico la bronca no va dirigida a NiV, ni a @, ni a B... Lxs tres aportan reflexiones atendibles. Pero el asunto es distinto y el tema es que TENEMOS MEDIA DOCENA DE COMPLICES PUDRIENDOSE, EN PRISION, VICTIMAS DE UN MONTAJE DE LXS BORREGXS DE ARRAN, Y NADIE MUEVE NI UN DEDO!!! Aquí reinaba unx tal aliSS, porque hacía falta una revisión (léase lectura feminista, del anarquismo) y no cabe duda que trabajaba para "Colau" a tiemoo completo. Luego del fallido intento, de reventar a la CNT Barcelona, desapareció entre tinieblas!. No tragamos vidrio. Estamos organizadxs y decididxs a atacar. Somos la pesadilla de todos los poderes. Y esta web AGONIZA censura y manipula a más no poder pero NO PODRAN PARARNOS: ¡VIVA LA ANARQUIA CARAJO!

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more