Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Les compres dels Mossos de la “secreta”.
14 abr 2021
Si anem seguint las adquisicions que ha anat fent la Direcció General de Policia per equipar als mossos dels medis necessaris per actuar encobertament ens podem fer una idea de l’abast de les seves activitats.
Per una part està la compra (com cada any) de roba de paisà per els mossos que actuen sense uniforme, per l’altra l’adquisició de dispositius d’escolta encoberta de conversacions i, el renting de vehicles camuflats.
Els mossos de paisà.

Com cada any, des de 2014, ha sortit el concurs de vestuari de paisà per els agents dels Mossos d’Esquadra (https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/ca_ES/notice.), aquest any l’import (852.244€) ha estat semblant al de l’any passat, des de 2019 la despesa en vestuari de paisà ha estat de casi 2,5 milions d’euros. Des de 2014 l’adjudicatari ha estat sempre la empresa ITURRI, segurament aquest any també.
El sistema per repartir tot aquest vestuari és mitjançant vals bescanviables d’entre 20 i 364 euros, el nombre de vals depèn de l’activitat de paisà de cada mosso receptor, els de 364 molta activitat i els de 20 poca, l’activitat sense l’uniforme ve regulada per la Instrucció 18/2014 de 29 de desembre (http://www.elsindi.cat/pdf/juridiques/Instru18serveiNoUniforme.pdf ), en principi deixant a part alts càrrecs i buròcrates diversos tenen dret a aquests vals el mossos d’unitats que treballen encobertes (afers interns, investigació criminal, transports, les Àrees d’Informació Interior i Exterior) i d’altres més protocol·làries i d’escortes.
Amb aquestes dades no podem saber del cert quants mossos treballen habitualment encoberts, però segur que son més de 3.000 (http://negreverd.blogspot.com/2018/07/els-mossos-que-ronden-de-paisa-al., http://negreverd.blogspot.com/2020/04/mossos-desquadra-i-camuflatge.html ).

Subministrament de quatre equips Micro-IP d’àudio encoberts amb comunicació IP per a la policia de la Generalitat.
Va sortir a concurs a finals de 2020 l’adquisició de 4 equips de Micro-IP per escoltes encobertes (https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/es_ES/awardno).
Actualment el mossos disposen de 2 equips de captació i transmissió d’àudio, amb aquests dos equips es dona servei a unes 10 peticions anuals, ja que es solen deixar al menys un mes, amb la adquisició dels 4 nous equips es podran fer 60 escoltes a l’any...

Els vehicles camuflats:
Va haver un concurs per adquirir 300 vehicles camuflats (https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/es_ES/awardno )cara a les darreres eleccions i la emergència COVID, desprès es va fer una nova licitació per el renting de 382 vehicles (https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?r= ), però degut al secretisme (“per raons de seguretat”) no han publicat les característiques, encara que alguns dels lots porten l’especificació de logotipat i d’altres no.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les compres dels Mossos de la “secreta”.
15 abr 2021
al blog negreverd.blogspot.com es poden consultar les taules del vestuari de paisà.
Re: Les compres dels Mossos de la “secreta”.
15 abr 2021
El tema d’aquesta desfilada de moda barcelonina d’aquests anys és la seguretat.

https://shop.iturri.com/brands
Colera camping CNT