Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Justo Bueno sicari? Anarquista?... més enllà del seu temps
26 feb 2021
El 19 d’aquest més ha aparegut a Indymedia, un article sobre el sinistre sicari Justo Bueno (http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/532700) sembla que forma part d’una sèrie, el darrer lliurament, abans del de Bueno, anava dedicat al Coix del Carrer Gurb que conserva una memòria ben viva a Osona, on van haver de patir les seves exaccions i pillatges.
El moviment llibertari o l’anarquista (que jo no crec que sigui el mateix) te un greu problema, assumir , rebutjant-les, totes les barbaritats que en el seu nom van cometre lúmpens i delinqüents durant els dies del 1936 i principis de 1937.
Sense aquesta assumpció serà impossible bastir un moviment inclusiu i amb possibilitats d’influència en el mon actual, ja que en el mon actual els protagonistes d’aquests articles estarien davant del tribunal de la Cort Penal Internacional com els criminals de Ruanda o de l’antiga Iugoslàvia.
Justo Bueno i Lucio Ruano (o com s’anomenés realment, cosa que ningú sembla saber) varen ser dos pistolers que actuaven en el seu profit (https://oreneta.com/libro-verde/1944/02/10/3608/ ), fins i tot en publicacions anarquistes bastant radicals se’ls considera delinqüents comuns (http://www.antimythes.fr/librairie/ga_fils_de_la_nuit_2.pdf ).
Ara mateix ens trobem amb una situació semblant, relativament semblant, no vull ofendre ningú, tampoc és una situació calcada, tancats dins d’una microsocietat claustrofòbica i amb mania persecutòria, ells van perdre la guerra davant del feixisme, aquí i ara es podrà perdre la possibilitat de que el pensament llibertari tingui algun ressò, ressò que seria per be de la nostra societat i, també del moviment llibertari.

Salut i transformació social.

Post data.- penjo aquest text directament, ja que fa dies que es va penjar l'original i com comentari no tindria recepció ja que queda molt allunyat a la columna de la dreta.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Justo Bueno sicari? Anarquista?... més enllà del seu temps
26 feb 2021
«bastir un moviment inclusiu»
Sembla que el moviment nacional vesteix un moviment inclusiu, i no els ha calgut rebutjar als germans Badia ni als nacionalismes històrics ni a l'esglèsia catòlica.

Tampoc no veiem a cap monarca del Vaticà respondre davant cap Cort Penal, i el penúltim havia militat a les joventuts hitlerianes.

quim-torra-homenatge.jpeg


artur-mas_vaticano.jpg
Re: Justo Bueno sicari? Anarquista?... més enllà del seu temps
28 feb 2021
https://www.youtube.com/watch?v=X29mVpzaKgs
Re: Justo Bueno sicari? Anarquista?... més enllà del seu temps
02 mar 2021
Eiii!, deixeu als pedofils en pau!
Sindicato Sindicat