Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
Amenacen amb desallotjar el projecte Escanda, a Astúries
14 set 2003
La Pola de Lena/Astúries.- Escanda és una associació asturiana compostosa per gent de diversos països, el nostre nom complet és "Espai Social Col·lectiu per a la Autogestió, la Diversitat i l'Autonomia".
La Pola de Lena/Astúries.- Escanda és una associació asturiana compostosa per gent de diversos països, el nostre nom complet és "Espai Social Col·lectiu per a la Autogestió, la Diversitat i l'Autonomia".

Vam formar part del moviment global contra el capitalisme, i el nostre objectiu principal és promoure i participar en un procés internacional de formació i intercanvi en agricultura ecològica, energies renovables i canvi social. Al mateix temps estem treballant per a poder arribar a produir, ecològicament i sense jerarquies, el menjar i energia que consumim.

Dijous passat, 4 de setembre, vam rebre una carta de la fundació propietària a Astúries, informant-nos que teniem que 'abandonar la casa en deu dies!. Se'ns ha dit que podem continuar, però sense l'edifici, només amb el terreny, la qual cosa no és molt factible. Tot això ha començat a partir d'un estúpid incident que va ocórrer en Ronzón a l'agost.

Estàvem acollint una trobada de persones que no coneixíem personalment, però que se'ns havia dit que eren formals i de confiança, però que van acabar causant alguns mals menors en la propietat, inclosos mals en la creu de la capella.

Ens reunirem els pròxims dies amb la fundació per a tractar de recórrer aquesta decisió. La nostra estratègia principal és demostrar el suport que té el projecte tant a nivell internacional com local.

Fem una crida a totes les persones que vulguin mostrar el seu suport, perque escriguin cartes que expressin que Escanda és un projecte que val la pena i que no deuria ser desallotjat.

Necessitem que cada carta sigui original perquè sigui efectiva. Si podeu prendre-us el temps per a escriure una petita carta i enviar-la per fax al número que es ressenya més endavant seria realment útil per al nostre intent de salvar Escanda.

En aquest moment estem demanant a totes les persones d'escriure cartes que se centrin en els aspectes positius d'Escanda, redactar alguna cosa que ataqui a la fundació per prendre la decisió equivocada.

En general ens agradaria que diguéssiu que la vostra experiència amb Escanda ha estat positiva i, a més aquí teniu altres aspectes que potser us agradaria incloure:

* Escanda té molt potencial per a convertir-se en
alguna cosa meravellósa i que mereix la pena donar-li el temps que necessita.

* Perquè és important donar espai dintre de la societat civil a aquests llocs sense ànim de lucre que faciliten projectes participatius per a un bast públic.

* Perquè és important que un projecte com el d'Escanda estigui ocorrent en una lloc com Pola de Lena.

* Potser estaves interessat en comprometre't amb Escanda en una futura col·laboració a Astúries i ajudar a realçar la imatge internacional d'aquesta regió a nivell internacional.

Envia les teves cartes al Fax: 003400-34-985 49 35 36 .

Moltíssimes gràcies per endavant per la vostra ajuda.

Escanda 9/09/03.
Mira també:
http://www.escanda.org/

Comentaris

Re: Amenacen amb desallotjar el projecte Escanda, a Astúries
15 set 2003
S'ha suspès l'amenaça de desallotjament del projecte d'Escanda. Segons informacions d'última hora que ens han fet arribar des d'Astúries.
Re: Amenacen amb desallotjar el projecte Escanda, a Astúries
04 oct 2003
ska ska skanda
Sindicat Terrassa