Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
El DNI al telefon!!
11 des 2020
Ara fa unes setmanes el director general de la policia va anunciar uns nous pressupostos, amb un increment de més del 20%, en total 629 milions més, una part es destinarà a preparar la emissió de la quarta versió del DNI electrònic dins del Proyecto Identidad Digital DNIe dotat amb 25 milionets. (http://www.interior.gob.es/prensa/noticias/-/asset_publisher/GHU8Ap6ztgs, https://www.icao.int/Meetings/TRIP-Symposium-2018/Documents/1%20ALVAREZ_ )
Els documents d 'identificació apareixen per les noves necessitats del sistema capitalista a principis del segle XIX, es considera el primer pas es va donar mitjançant la Reial Cèdula de 1824, que apart de posar les bases d’una policia moderna, també estableix el predecessor del DNI, la carta de seguretat, un document que permetia viatjar fins a 6 llegues del domicili sense passaport (entre 30 i 36Km!!). Desprès venen les cèdules personals un instrument marcadament classista que classificava a les persones segons ingressos. El 1951 s’expedeixen els primers DNI, el 1990 el DNI s’informatitza i el 2006 el primer DNI electrònic (de fet està a punt de sortir la quarta versió, una versió per any) (https://www.dnielectronico.es/PDFs/Historia_de_los_documentos_de_identid ), els DNI electrònics han resultat ser un fracàs, la utilització per fer tràmits és casi testimonial, ara be, amb la nova situació derivada de l’estat d’alarma i els mecanismes de submissió i d’obediència que ha generat, és molt possible que augmenti el seu us, del bracet de les «altruistes» entitats financeres, de fet els pagaments mòbils estan ja ben assentats a tota la banca.
La nova versió comptarà amb un sistema en xip sota arquitectura ARM, l’arquitectura ARM suposa un consum menor d’energia i una memòria Flash de 350Kb, aquesta memòria, a part d’altres utilitats, emmagatzemar una foto grafia de més gran resolució que l’actual, utilitzables per el reconeixement facial a aeroport i altres accessos.
Tot el disseny del xip va encaminat a acomplir les mesures dels protocols derivats de la legislació europea: AML5 (https://www.electronicid.eu/es/blog/post/aml5-directiva-anti-blanqueo-ca) eIDAS (https://es.wikipedia.org/wiki/EIDAS ) totes elles destinades al control de transaccions financeres, la persecució del blanqueig i el comodí del finançament del terrorisme.

La APP del DNI.

La veritable novetat no és tan el DNI físic, per molt millorat que estigui el DNI físic, el que és realment disruptiu és el DNI en el telefon (DNIe en el mòbil), una APP anunciada per el ministeri de l’interior, en poques paraules, el DNI al telèfon, es tractaria d’una aplicació semblant a la de la Direcció General de Trafic de l’estat (miDGT), que permet portar el carnet de conduir al telèfon.
L’aplicació del DNI tindria més funcions que la del carnet de conduir, però aquestes funcions extres que van més enllà de les del casi-inútils del DNI electrònic.
Aquesta indefinició fa que tot siguin especulacions, però amb el DNI al mòbil tots les limitacions que te el DNI físic potencia d’alimentació, possibilitat d’emetre informació, capacitat d’emmagatzemament... desapareixen.
El DNI al telefon no està sols acompanyat per el carnet de conduir, hi ha moltes comunitats autònomes preparant la targeta sanitària al mòbil (la comunitat de Madrid ja la te, integrant les anàlisis COVID) i les grans companyies de sanitat privades en tenen totes més o menys complicades... ajuntar dades policials i dades sanitàries en un núvol és el somni de tots els dominadors i el malson de totes les persones que volen ser lliures, i això es fa cada cop més possible i segurament més probable.
Mira també:
http://negreverd.blogspot.com
http://negreverd.blackblogs.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa