Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Quarta Cassolada contra el toc de queda, el divendres 27/11/20, plaça de la Revolucio (Gràcia)
26 nov 2020
Tot prohibit!... menys anar a treballar.
Cassolada contra el toc de queda!!
Divendres 27/11/20 a les 20:00 a la PÇA. de la Revolució.
Des de el 25/10/20tots els catalans estem sotmesos a un toc de queda de les 22:00 a les 6:00. La nit de divendres farà 34 dies, 272 hores del sotmetiment al «toc»... també estem confinats a Catalunya, i divendres i dissabte al municipi... tot això excepte per anar a treballar, moment en que el virus, sembla ser que se’n va a dormir.
Els tocs de queda tenen una historia en la seva aplicació, tocs de queda es van decretar durant la Setmana Tràgica (1909) o la vaga de la Canadenca (1919), l’estat d’excepció franquista a Euzkadi (1975) o durant el cop d’estat del 23F a València (1981). El toc de queda és una limitació greu de les llibertats individuals, és una mesura autoritària que pateixen sobretot els més dèbils, els més vulnerables que acaben essent desnonats, acomiadats, empesos a la pobresa i la misèria.

Però en la “crisi sanitària” no hi perd tothom, hi ha qui guanya... i guanyen els de sempre. Guanyen els més rics, guanyen les grans corporacions i, encara que menys (però son molts) un gran nombre de mitjans i petits empresaris que poden desprendre’s de treballadors, obtenir ajuts, liquidar estocs...

Els majors beneficiaris son els 2.000 mil milionaris que atresoren més de 10.200 milions de $, gairebé el mateix que tenen la resta de població del mon. Les empreses del sector de la salut, entre abril i juliol, van incrementar el seu patrimoni en un 50% gràcies a les inversions en investigació del COVID, la compra de consumibles i de medicaments i, en el moment en que es comenci a fer efectiva la compra de vacunes, els beneficis creixeran astronòmicament.

Un exemple de ricatxo que s’ha engreixat mentre la resta del mon estava confinat és Elon Musk, director de TESLA i el segon home més ric del mon (darrera de l’amo d’AMAZON que segur que el guanya en increment del patrimoni). Elon Musk, mentre criticava (hipòcritament) la “distància social”, va augmentar la seva fortuna de 76 a 103 mil milions de $, la va multiplicar per 1,36, un augment del 36%, això si que és distància social!!, una distància mesurada en milers de milions.

Ara mateix la major part dels diners destinats a la “crisi” i a la “recuperació” acaben, no en suport als més vulnerables, ni al sistema de salut, sinó a les butxaques d’empreses privades, ja sigui directament, o mitjançant concessions, contractes o subministrament (amb el corresponent 3%, o més, a les butxaques dels intermediaris partidistes o particulars).

Durant l’anterior estat d’emergència es va crear un clima d’indefensió front les actuacions policials, a les més de 1.500.000 multes imposades a tot l’estat (142.000 a Catalunya) i als milers de detinguts, es van afegir nombrosos episodis de maltractament que en cap moment han estat explicats i dels que es desconeix l’abast, tot plegat sota la cobertura de la llei mordassa (la mateixa que van prometre derogar). Amb el toc de queda s’estan reproduint de nou els mateixos patrons, com s’ha pogut verificar els darrers dies, maltractaments i tirotejos.

Des de l’inici del toc de queda les diferents policies dedicades a controlar-nos han imposat a Catalunya 35.000 multes (1.237 diàries) i desenes de milers d’identificacions i apercebiments, és un ritme semblant al que va haver durant el primer confinament, així que si dura fins el 9 de maig (intenció declarada del govern de l’estat), les multes pujarien fins a 242.452, 100.000 més que el període anterior.

Malgrat el discurs de que el poder aturaria els desnonaments aquests s’han mantingut (si no han augmentat), a més els ARROS i BRIMOS que assisteixen massivament als desallotjaments identifiquen als qui s’oposen en aplicació de la llei mordassa, per multar-los sistemàticament per intimidar al moviment anti-desnonaments.

El control social s'estén a l’empara de l’estat d’emergència es va refinant i tecnificant, a la informació recollida amb la triangulació dels telèfons mòbils i les app’s del COVID, s’afegirà el registre de vacunació que ens ha anunciat el ministre Illa, un registre que ha de permetre o prohibir l'accés a espais, serveis i feines.

El control es va tecnificant i fent-se ubic, la videovigilància es sofistica: reconeixement facial, control d’aforaments, registre de temperatures... (als mercats municipals, a la Diputació de Barcelona, al control dels carrers de Barcelona), tot acceptat obedientment.

Aprofiten la crisi COVID per aconseguir els seus objectius, ens volen callats i obedients, ens volen en situació precària laboral i econòmica, ens volen aïllats, ens volen dependents i deprimits, NO VOLEN LA NOSTRA SALUT!!... ENS VOLEN MALALTS DE SUBMISSIÓ!!.
ENCARA PODEM REACCIONAR!! TENIM MOTIUS DE SOBRA PER PROTESTAR!!

Protestem contra les mesures de control social, contra les mesures classistes de confinaments, contra el toc de queda, contra la incompetència dels governants.
Divendres dia 27 de novembre, a les 20h, CASSOLADA A LA PLAÇA DE LA REVOLUCIO!! Pica cassoles!, fes soroll!, tira petards!

LA PITJOR PANDÈMIA, LA POR I L’OBEDIÈNCIA!!
NI NEGACIONISTES NI SUBMISOS!!.
Mira també:
https://malclima.blackblogs.org/

This work is in the public domain
Sindicat