Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
primera data de desallotjament de l'engorilada el 8 d'octubre
13 set 2020
cartell comunicat.png
L'ENGORILADA EN PERILL DE DESALLOTJAMENT

L'engorilada és un edifici okupat al barri de Sagrada Família, a Barcelona, on durant dos anys, en mig d'efervescències consumistes i onades de turistes, un grup d'amigxs hem obert una escletxa de lluita.

El 8 d'octubre és el dia que la jutgessa ha marcat per a que s'acabi la nostra aventura, aquí al menys. La "justícia" i la propietat han decidit desallotjar-nos cautelarment.

Paestum S.L. és l’empresa propietària de l'edifici i pretén tirar a terra casa nostra per a construïr-hi un edifici ecològic (habitatge-coworking) que esdevingui referent europeu d'arquitectura sostenible. Però si ho aconsegueixen no només crearan un referent arquitectònic, sinó que també formaran part d'un model de negoci cada cop més rentable, el capitalisme verd.

El capitalisme verd és basa en la dubtosa idea de que l'ecologisme i les societats capitalistes són compatibles, que n'hi ha prou per a integrar pinzellades d'ètica mediambiental a un model econòmic fonamentat en la devastació, per a evitar que el planeta en el que vivim fagi catapum xim pum.

Creiem que amb això no n’hi ha prou, que l'nica alternativa realista a la destrucció del planeta passa per l'anticapitalisme i l'autogestió. Per això allà on Paestum veu un edifici sostenible en mig d'un medi urbà consolidat, nosaltres veiem un nou agent gentrificador que l'únic que aconseguirà serà encarir i atomitzar (encara més) aquesta zona de l'eixample dreta.

La nostra proposta és l’okupació com a eina de lluita per a mantenir-nos en conflicte amb la propietat privada, l’especulació, la gentrificació i el capitalisme verd. Ens interessen comunitats de lluita combatives i xarxes de suport mutu que vagin més enllà de la supervivència en aquest sistema podrit i s’enfoquin a conflictuar amb el que ens treu el control de les nostes vides.
Però qualsevol amenaça real contra el sistema genera una resposta contundent, i més ara davant la situació de greu emergència social que s’apropa, les distintes eines del poder pretenen fer-nos desaparèixer del mapa.

Malgrat tot la repressió no ens aturarà, perquè la nostra és una decisió conscient i ferma, seguirem lluitant i constituint una amenaça contra tot el que ens imposen.

Per tot això i més, estem decidxs a dur a terme una resistència activa per a fer front al desallotjament. Aquí resistirem i aquí ens trobareu.


RESISTIM A LA JUNGLA D'ASFALT

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa