Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Anàlisi :: mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats : guerra
Commemoracio de la derrota de la casa d'Austria davant la casa de Borbon: 11-S
11 set 2020
Es completeixen 306 anys de la data de recuperació militar de Barcelona per part del rei Carles V, ciutat que havia estat en mans de l'arxiducat d'Austria durant 9 anys.
Carles III fou el nom que l'emperador austríac va posar a Carles VI del Sacre Imperi Romanogermànic per a què regnés Espanya en comptes de Felip V de la casa de Borbó.

Com que les monarquies europees no es van posar d'acord amb la successió monàrquica a Espanya, Leopold I del Sacre Imperi Romanogermànic va decidir aconseguir militarment el què no aconseguia per la via administrativa, per posar un seu fill al tron d'Espanya.

Tant el rei Lluís XIV de França com l'emperador Leopold I d'Austria (SIRG) alegaven drets formalment a la successió espanyola pel fet d'estar casats amb infantes espanyoles.

Així els de la Casa d'Austria (dinastia Habsburg) van arribar a conquerir la meitat del què aleshores havia estat la corona d'Aragó, començant pels territoris d'Itàlia i arribant a Barcelona.
Barcelona va costar més d'un intent prendre-la, fins que el regne d'Anglaterra va pactar amb nobles i propietaris catalans (vigatans a Catalunya i maulets a València), i així les tropes de Georg von Hessen-Darmstadt van desembarcar a Barcelona utilitzant 17.000 soldats i un bombardeig intensíssim amb què també van acabar amb la vida del president de la Generalitat, Francesc de Valls.

Així que, l'onze de setembre és la commemoració d'una pèrdua militar i monàrquica, en una guerra europea fonamentada en una lluita de poder i possessions.

Aquells qui es diuen republicans i commemoren l'11 de setembre com a efemèride del 1714, no fan més que seguir l'estètica d'uns règims absolutistes inspirats en fantasies feudals.

leopold-1_austria-sirg.jpg


lluis-14_borbo-franca.jpg


Més cosetes del tema:
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/482348
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/482354
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/477710
Mira també:
https://es.wikipedia.org/wiki/Carlos_VI_del_Sacro_Imperio_Romano_Germ%C3%A1nico
https://es.wikipedia.org/wiki/Desembarco_de_Barcelona

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat