Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
"SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR"

Por circunstancias de mi vida no se escribir la lengua de este estupendo país, pero sé leerlo y hablarlo más o menos aceptablemente, es por eso que me dirijo a vosotros en el idioma que sé escribir y no en catalán.

Estos días del puente de la Diada N~~~~~al de Catalunya, cuatro maravillosos idas que he dedicado a turistear por Barcelona, he observado por algunas calles cercanas a lo largo de la Ronda de General Mitre (menudo nombrecito), una pintada con el lema que encabeza este escrito.

He de nanifestaros mi extrañeza ante esta afirmación-negación, y es por ello que me dirijo a vosotros usando este medio, que creo leeréis más de un autor y/o simpatizante de esa pintada.

No comprendo muy bien lo que afirmáis-negáis. A lo largo de mis más de 60 años de vida he sufrido las represiones de varios estados. ¿Cómo puede ser que personas jóvenes como vosotros, cultas, muchos de vosotros universitarios, afirméis-neguéis con esa pintada lo que para mí es tan obvio?.

¿Acaso pensáis que un estado catalán iba a ser un estado diferente?.
¿Queréis decir que sería un estado sin gobierno, sin presidente, sin ministros, sin fuerzas represivas, sin guardaespaldas?.
¿Sería ese un estado sin fronteras, sin pasaportes, sin bandera n~~~~~al, sin himnos, sin ley de extranjería, sin políticos?.

Son muchos años de mi vida conociendo siempre lo mismo, ya es hora de creer en otra cosa diferente. ¿Pensáis vosotros llegar también a mi edad para llegar a mi misma conclusión?. Aunque bien mirado, muchos de mi edad ya no piensan como yo, sino como vosotros.

Salud y Anarquía, que es lo mejor que sé desearos.

Comentaris

Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Que hagis vist una pintada determinada en un lloc concret de BCN no implica que el moviment de l'esquerra independentista estigui supeditat o secundi aquest lema! De fet m'atreveria a dir que aquesta pintada no prové de la mateixa EI. Per tant no apropiïs una pintada esporàdica a tot el conjunt del poble català que es va manifestar l'11 de Setembre.
Salut Independència i Socialisme!!!
Re: AMB ESTATs NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Una pintada la pot fer qualsevol i hi ha gent del PPsoE-ciu que també sap escriure en catalá. A la zona de la ronda gral Mitre n'hi ha molts d'aquests. I aquests són els principals beneficiaris de mantenir tots aquests estats de merda i els privilegis conseqüents. Inclós naturalment l'estat que de sempre ens ha volgut exterminar com a poble, l'estat-España.

Les teves conclusions semblen conseqüencia dels teus propis prejudicis.

salut
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Estic d´acord amb Kn, el Estat català seria un Estat, amb aparell repressiu i policia, amb jutges i lleis opressives, amb capital i burguesia explotadora. Natros tenim més vincles amb els treballadors/es espanyols que lluiten per les llibertats que amb els Pujol, de la Rosa i Samaranch, tan patriotas ells.
Re: AMB ESTATs NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Jo, els vincles els tinc amb tots els que pateixen la tirania de l'estat i el capital d'arreu del món, siguin espanyols o de qualsevol altra banda. El Samaranch és un feixista (españolista) i en Pujol un venut. Això et sorprén? Som un poble com qualsevol altre, amb els nostres propis feixistes i demés penya indesitjable. Però de tots aquests ja ens encarregarem de posar-los al lloc que els correspón quan arribi l'hora. Tot i així, cal dir que, curiosament, els nostres feixistes per triomfar es veuen obligats a renegar de la seva cultura i del seu poble per poder actuar com a tals, com a fatxes espanyols.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Uno de vosotros me acusa con la frase "Les teves conclusions semblen conseqüencia dels teus propis prejudicis"
Solamente tengo que decir que tiene razón, y es lo que he dicho casi al final de mi escrito y me repito, son muchos años de mi vida conociendo lo mismo, por eso ya tengo criterios formados y grito ¡ABAJO EL ESTADO! (sea cual sea).

Por último no quiero acabar sin recordaros que los fascistas no son españoles, ni catalanes, ni alemanes, ni italianos, ni nada. Los fascistas son fascistas, sin más. No tienen n~~~~~alidad y si la tienen se alian con otros de su misma especie. A lo largo de la historia ha sido así. Pensad en Hitler con Mussolini, con Franco, o a otra escala, Cambó (si, el que tiene una estatua-monumento en Via Laietana, antes paseig de Durruti)o en coetanos nuestros como Bush y Aznar.

Pero nosotros seguimos siendo muy torpes y tropezamos con las mismas piedras hace ya demasiado.

¡Cualquier día puede salir el Sol!

Salud y Anarquía, que es lo mejor que sé desearos.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
quin cansament. sempre igual.

el feixistes sí que tenen nacionalitat, el que no significa que els seus cognoms la indiquin. és a dir, samaranch és un feixista espanyol pq, per molt català que sigui el cognom sempre ha recolzat españa. si en el fons, els menys etnicistes de tots som els indenpendentistes. mira que dir que el de la rosa i el samaranch són patriotes catalans només pel seu origen "ètnic"...
són més espanyols que la valdecasas (que tb va néixer aquí).

el què és evident és que un estat crea molts problemes. però això és molt més fàcil de dir quan ja en entens un. és a dir, quan no hi ha ningú que trepitgi la teva llengua i la teva identificació personal. és com allò que deia en salvat-papasseit quan els seus companys dadaistes i de l'avantguarda artística espanyola li demanaven que trenqués amb la cultura catalana. deia que no ho podia fer, que no podia trencar amb la cultura catalana perquè mai havia estat constituida plenament com a tal.

quan consideres que un estat crea problemes però també te'n soluciona és aleshores quan comencen els dubtes i quan les coses deixen de ser tant fàcils.

perquè sinó mireu-ho vosaltres mateixos. quin és el procediment pel qual una llengua és reconeguda a Europa ? tenint un estat. com pots tenir el dret de ser entès (entès !!!) en la teva llengua a qualsevol entitat pública ? sent estat. com ets reconegut pels altres arreu del món ? sent estat.

un altre exemple real. una dona en un supermercat es queixa : "joder, pq tienen que etiquetarlo también en catalán !"-una persona la corregeix "señora, no es catalán, es portugués"- ella mira amb cara d'estranyada i diu "ah, bueno".

i d'això sabeu com se'n diu, respecte. és a dir. si no tens estat molta menys gent et respecta.

i ara què hem de fer, què hem de triar. algú m'ho pot explicar ?
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Una pintada no vol dir res, jo sóc comunista, però considero que cal passar per un estat socialista que no deixa de ser una eina de pas i mai se m'acudria anar a pintar això
si que teniu prejudicis, que fan que tot lo que soni a català ho foteu en un mateix sac, i això de debò que fa llàstima, perquè vol dir que opineu obertament sense conèixer ni la meitat del tema. I quan un no en sap o calla o s'informa, que no és tant difícil (perquè home de 60 anys reafirmat, al cambó el rebutja fins ERC, així que menys tonteria i menys lliçons de a la vida ja ho he après tot, perquè fer d'anarquista paternalista té pecat).
al triboet, si ens compares amb el pujol ja és fort i vol dir que entens poca cosa, però això del samaranch o del de la rosa ja no té nom. patriotes catalans? tu ets un sonat que no sap el que es diu. menys tonteria i més llegir, en el teu cas pots començar amb qualsevol diari perquè no saps on vius
com emprenya segons què, vosaltres triareu barricada, ja us aviso
Independència i Socialisme
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Me parece muy bien lo del estado, pero en vez de venir aqui a darnos la brasa preocupate en convencer a los españoles de que se deshagan de su estado. Cuando lo consigas entonces quizas podrá plantearse seriamente otras alternativas. De momento, "sense estat no hi ha gaire futur". Ya te digo, a mí no me gustan las fronteras. Pues empezar eliminando las españolas y las francesas, por ejemplo. Porque esas estan ahí, parece que algunos se pongan a dar lecciones sin darse cuenta de eso. Sigues coherennt amb el que dius i comença la teva lluita antiestatal a espanya, en cas contrari començaré a sospitar de veritat que només són anarquistes a Catalunya pero no a l'estat espanyol.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
L'eterna discussió. Jo em considero independentista català i NO sóc partidari, en absolut, de la creació d'un estat català (o com a mínim, no estic a favor de la creació d'un estat com els que coneixem avuí en dia: ni capitalista, ni ""comunista""). Opino que el veritable socialisme encara no s'ha posat en pràctica.

Una pintada no vol dir absolutament RES!
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Hi ha un discurs, autoanomenat anarquista, que a voltes sembla que per comptes de no voler "cap" estat, el que volen és que no hi hagi "cap més" estat dels que n'hi ha. És un anarquisme discriminatiu. No fan absolutament res contra l'estat España o l'estat França, ben reals per cert, però hi deixarien la pell per evitar un estat català, per molt diferent que aquest fos.

salut
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
No pateixis pel monument a Cambó, que ja li calarem foc per celebrar la independència. Per celebrar que, al final, els seus diners no hauran servit per anorrear definitivament al nostre poble, ni per aturar la lluita per la desaparició de les jerarquies i els privilegis que el sotmeten. Que era el que volien, no sé si cal recordar-ho, aquells que, de ponent principalment, vingueren amb les seves banderes, amb els seus canons. Aquells feixistes a qui en Cambó, gran especulador capitalista -que no necessàriament vol dir feixista- va finançar.

Visca Companys! Mori Cambó!, ja es cridava als anys 30...
sou uns bordes
13 set 2003
Us fan un comentari critic pero respectuos i nomes contesteu amb merda i gregarisme estupid.

On heu llegit que l'home critiqui el conjunt de l'EI? (Que potser va mal orientat quan suposa que la pintada es de contingut indepe? No fotem)

Sou tan stalinistes com la penya d'anarcos que a vegades escriu aqui acusant a tothom de nazis. La mateixa mena de gent.

Ser independentista no ha d'estar renyit en ser obert i autocritic (quan fa falta i la critica no es una agressio). Potser algun dia n'aprendrem.
sou uns bordes
13 set 2003
Us fan un comentari critic pero respectuos i nomes contesteu amb merda i gregarisme estupid.

On heu llegit que l'home critiqui el conjunt de l'EI? (Que potser va mal orientat quan suposa que la pintada es de contingut indepe? No fotem)

Sou tan stalinistes com la penya d'anarcos que a vegades escriu aqui acusant a tothom de nazis. La mateixa mena de gent.

Ser independentista no ha d'estar renyit en ser obert i autocritic (quan fa falta i la critica no es una agressio). Potser algun dia n'aprendrem.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Ei colega, stalinista i borde ho seràs tu. Ho dic per si anava per mi.

Ara t'apliques el teu comentari i fas autocrítica. Que no hi ha cosa més estúpida i menys respectuosa que la generalització de l'insult.
i cap de mes infantil
13 set 2003
que entendre les coses com insults i contestar-les, sense entendre una merda de res.
No creixerem mai?

Per cert: es pot saber com a la MANIFESTACIO de la CEI es permeten BANDERES FEIXISTES sense que ningu digui res?? O es que la CREU DE SANT JORDI(present també a d'altres actes) ha passat a tenir un altre significat i els que la porten son d'extrema esquerra?
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
ara explica'ns què és el que el teu vocabulari d'adult, que entén tota la merda de tot, vol que entenguem quan ens dius a tots BORDES.
Respeto
13 set 2003
Acabo de leer todos los comentarios y me parece que el único que se ha salido de madre ha sido "jo". A los demás los veo suficientemente respetuosos aunque quizás demasiado contundentes. Pero no sé, a lo mejor es que aun no entiendo algunas sutilezas del catalán, no sé
Re: Re-respeto
13 set 2003
Miguel, y no es por tartamudear, sino porque si no ves el insulto en los demás mensajes y sólo lo ves en los de "jo", la cosa va mal. Hay gente que generaliza con l@s anarquistas y no dicen cosas nada gratas. Luego una gran parte de las respuestas dicen que una pintada no dice nada o no significa nada, pero lo primero que hacemos siempre son pintadas, ¿para qué?, para no decir nada según algun@s. O sea que cuando se pinta, LLIBERTAT PRES@S POLITICS CATALANS!, no se dice nada. Sinceramente, no comparto en todo el primer comentario, pero el primero que os hace y nos hace "jo", creo que no está desencaminado. La crítica la vivimos como agresión y ya no pensamos, sólo mordemos. Ahora, si alguien me responde que generalizo, le tendré que faltar al respeto y llamarle "tontito", porque hablo para quienes han intervenido en ese sentido y eso no es generalizar, sino que tiene "nombres" muy concretos.
"Autocrítica" explícame: "que no hi ha cosa més estúpida i menys respectuosa que la generalització de l'insult".
¿Esto es una generalización, un insulto o las dos cosas?.
Curioso que nadie califique a Pujol de españolista cuando es el catalanista que más ha pactado con los españoles.
Siempre teneis buenas frases en la boca. "Piensa globalmente y actúa localmente", si alguien se opone a todas las fronteras, incluso las catalanas, entonces es españolista, fascista, anarcoespanyol y gusano de miami. ¿Cómo os atreveis a decir que los anarquistas no hacen nada contra el estado español o francés y sí contra el catalán?. Desde luego, si hay algún prejuicio que sea tan grande que es difícilmente abarcable, es ese; vamos como si l@s anarquistas nunca hubiesen luchado por y en Catalunya, Euzkadi, Galiza, Anadlucía,... y en casi todas las partes del mundo luchando por su tierra, por su pueblo y por la anarquía. Que tengamos un sentimiento de pertenencia al mundo diferente al vuestro (pertenencia a una parte concreta), no os hace mejores o peores que nosotr@s. Lo que para mi está claro, es que mientras algunos nos querais hacer pasar por vuestros himnos y banderas, será difícil encontrar un frente común de lucha y a decir verdad, hay más de uno. Los primeros en excluir sois quienes amparados bajo no sé que "derecho" cultural, pretendeis que asumamos vuestras "liturgias revolucionarias", muchas de ellas de clara influencia de la "macdonalización". Hay much@s personas partidarias de la autodeterminación de los pueblos, que desde ámbitos del independentismo se cuestionan el estado e intentan desarrollar planteamientos horizontales, antiautoritarios y autónomos y con ellos no hay ni el más mínimo problema y resulta fácil y hasta emotivo, encontrar tanta afinidad y desde luego, muchos anarquistas, no pretendemos borrar a Catalunya del mapa para que sólo exista Ecspaña, al contrario, estamos más por la autodeterminación de los pueblos y nada por la de las naciones que devoran a sus pueblos; pero también estamos contra toda la manipulación de esos sentimientos que se hacen desde algunos lugares del nacionalismo y del comunismo o el socialismo. Europa es una entelequia y pienso que no es necesario esforzarse en conseguir su reconocimiento, quien así piense, es probable que esté muy equivocado o no se dé cuenta de cómo esos mismos que matan a los pueblos son los que forman EE.UU.ropa. El reconocimiento tiene que venir de los pueblos y sus pobladores y eso nunca le ha faltado a Catalunya, a Euzkadi, a Galiza o a Bretaña, aunque esos miserables de EE.UU.ropa no quieran hacerlo. Me pregunto, ¿si no nos reconocen, para qué queremos su aprecio?, ¿comerás de la mano de tu verdugo, o le morderás la mano?.
disculpes
13 set 2003
Demano disculpes als companys i companyes que s'hagin sentit ofesos/es per haver-los dit "bordes" i haver usat la paraula "merda".

Aixo de "stalinistes" m'ho guardo (es una evidència a crits: seguint la millor tradició psuquera del maig del 37, alguns confonen posar-se una xapa amb la falç i el martell o fer "culte a la personalitat" a la foto de Lenin, amb ser d'esquerres; sort en tenim al pais de tenir una tradicio llibertària i roja, que a més des d'en Segui fins en Maurin i en Jaume Compte és nacional, i que veu més proper qualsevol que sigui de classe obrera, d'esquerres i revolucionari/ària que a un Dencas, que era separatista i filonazi)

Quantes vegades ens han dit nazis per dir-nos nacionalistes (no en fa cap por identificarme aixi, =partidari de la meva nació sotmesa, passant de modes hobswannianes). No fem el mateix.

I no siguem il·lusos/es. El debat de si estat catala si o no està tancat. Hi ha un bon grapat de gent que hi creu. Fins i tot, jo, sentint-me llibertari, a vegades tristament dubto que aconseguim a la llarga no desapareixer com a poble sense un minim aparell estatal, voltejats com estem amb aquestes magnifiques maquinaries de poder que son l'estat espanyol, el frances, l'incipient estat europeu i darrera de tot, l'amic america.

Per altra banda, com voleu que hi hagi gent no independentista (i un respecte si aquesta ha estat repressaliada) que no es planteji aquest cuento de independentisme=estat catala? Continua existint una organitzacio que es diu aixi!! ESTAT CATALA!

Com voleu que no es crei confusio, si a les manifestacions de l'ESQUERRA independentista es continua tolerant que hi assiteixi gent amb SIMBOLS FEIXISTES (i torno a dir que si es que no estic a la "page" i a la CREU DE SANT JORDI se li fa una lectura no fatxa agrairé a la persona ben informada que m'aclareixi el meu error)

Per altra banda, devem ser l'unic moviment d'esquerra revolucionària que continua usant (quan ja fa hi ha gent que esta questionant-se aixo del llenguatge politicament correcta) que utilitza LLENGUATGE SEXISTA a les seves consignes, 10 o 15 anys despres d'haver-se generalitat entre l'esquerra la denuncia de la seva utilització. Quina credibilitat dona aixo per despres parlar de feminisme i alliberament sexual??
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
jo (ets el mateix els 3 cops?), crec que et passes quatre pobles, pel que es veu sabràs que ni UNC ni EC ( qui et defensaran en dencàs, la creud e sant jordi...) es mouen en la línia de l'EI i per una creu de sant jordi no pots fotre tot al bulto la mani de l'11. sobre això del sexisme, jo evito expressions sexistes i evito que es facin servir on milito, i això ho fem una immensa majoria de gent. Si vas per puta espanya i així, no hauràs vist cap manifest, cap mani ni cap campanya amb aquets nom durant fa forces anys, i en canvi si que haruàs vist molta feina a favor de la supressió del sexisme i el patriarcat. I si m'ha ofès alguna cosa, és la gracieta del N...., que ja no té a veure amb l'existència de l'estat. I estats, n'hi ha de moltes formes, bé que la cnt va fotre ministres i consellers en un context on s'avançava en importants reformes socials i estructurals que a veure com haguessin acabat sense el cop i els estalinistes del PSUC. Res diran d'aquí eh? ara, nosaltres els indepes ja som una colla de sonats al que se'ns pot fotre al sac del cambó. doncs no em dónen la gana lliçons de gent que només em sap dir que lluiti contra l'estat espanyol (eh KN??? i que carai fem? ara em diràs que l'anarquisme està més organitzat i fa més feina aquí que l'independentisme???? d'on surts tu? i jo sóc el que "dóna la brasa"? per usar lliurement indymedia??? de què vas "company"? i tu ets tolerant, el que diu que ja ho ha meditat tot perquè té 60 anys? caram quin debat lliure i quin intercanvi de coneixements que fem si tu ja ho saps tot!)
Aquí estem a la defensiva i qui ha generalitzat són els demés, ningú ha reconegut que sigui un gran lema i venint de la zona que ve de barcelona jo poso molt en dubte que sigui de l'EI (i més si té faltes d'ortografia).és que a més fa gràcia que hi hagi gent que no reconegui que parlar de Cambó o Samaranch com a independentistes o naiconalistes és no tenir ni idea de que xerren. és absurd mantenir un debat per internet amb gent així, cara a cara no duraven ni cinc minuts argumentant tanta tonteria si tinguessin una mica de decència
Després encara hi ha un sonat (no té més nom) que diu que no critiquem al pujol. tu no hi ets tot o no en saps gens, i aleshores el millor és estar-se calladet, preguntar que és gratis o llegir una mica
estic molt emprenyat, a la merda amb aquesta gentussa, i com he dit abans, arribarà un dia -esperem- en que caldrà prendre partit i els anarquistes xungos aquests (que per mi d'anarquistes no en sou, sou simples antitot que dres us sembla bé i així mai feu res de bo i quedeu exempts de crítiques)decidireu on us posicioneu
i estic emprenyat, però ni estalinista ni borde. Jo a ningú d'aquí li he dit stalinista i crec, jo, que no havia dit res com per merèixer aquest "adjectiu". és que és brutal, aquí es vomita el que es vol i ala, si l'he cagat ni rectifico ni res, torno a rallar i va que xuta.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Sembla que ha arribat l'hora dels matissos i les explicacions. Acceptades les disculpes per la part que em toca.

Pel que fa a l'acusació de stalinisme, em reservo la resposta perquè m'imagino que no em coneixes. Però si de debò participes de les idees llibertàries, segur que ens trobem molt, però que molt, més a prop l'un/na de l'altra/e que no pas d'Stalin.

Aguirre Etxeberria : La frase, calíficala como quieras, pero en cualquier caso, se refiere a una actitud o a una determinado comportamiento circunstancial, que puede ser corregido en qualquier momento, como de hecho ha ocurrido. Es muy diferente criticar una determinada acción o comportamiento que insultar directamente a la persona. Supongo que no hace falta extenderse en las razones. En cuanto a la forma y los tèrminos utilizados, sólo pretendían emular el tono del comentario criticado.

No crec que me n'hagi de penedir de res del que he dit. Si ho creieu així, ja m'ho direu. Però el cas és que el comentari, molt respectuós i ben argumentat del o la KN, l'he llegit desprès de llegir-ne d'altres comentaris seus no tant respectuosos i molt barroerament presentats, del tipus "n-----ismos = naZionalismos", a una notícia al voltant de l'agressió de Castellar.

I això que jo no em considero "nacionalista" perquè és un terme que ha estat tan manipulat que ja no crec que vulgui dir res. Però aquesta mena de crítiques al "nacionalisme", així grosso modo, normalment van contra qualsevol que defensi la llibertat del nostre poble per decidir el seu futur, per això em rebelen.

Potser per això, m'he precipitat a l'analitzar prou profundament el comentari de la pintada de marres. Però és que jo no puc concebre un camí cap a la independència que al final ens dugui a la creació d'un nou estat tan nefast com els que coneixem o hem conegut. Per això, potser ingenuament, penso que la major part de l'independentisme actual no faria aquesta mena de pintades. Per això, per a mi, els únics que haurien d'estar motivats a fer una pintada d'aquestes característiques són els del PPsoE-ciu. Perquè, de fet, és el que ens estan venent cada dia : que sense estat - el seu, l'espanyol- no hi ha futur.

salut i autogestió
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Gracias por todos los comentarios que me habeis dispensado. Todos son muy instructivos para mi, de ellos aprendo y me ayudan a convivir entre todos vosotros. La verdad es que no creia que me hicierais tanto caso.

Ahora solo quiero aclarar una cosa: Estad atentos porque el programa que tengo para detectar ataques a mi máquina (tiene un nombre en inglés que traducido quiere decir algo así como "Muro de Fuego", no soy muy experto en ésto), detectó que Indymedia estaba interesada en saber mis datos, tales como calle donde hábito, etc. Por último manifestaros que el texto que sigue, escrito más arriba, lo ha hecho alguien que me ha suplantado con mi "KN":


by KN 13 set 2003
Me parece muy bien lo del estado, pero en vez de venir aqui a darnos la brasa preocupate ........


Salud y Anarquía, que es lo mejor que sé desearos.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Gracias por todos los comentarios que me habeis dispensado. Todos son muy instructivos para mi, de ellos aprendo y me ayudan a convivir entre todos vosotros. La verdad es que no creia que me hicierais tanto caso.

Ahora solo quiero aclarar una cosa: Estad atentos porque el programa que tengo para detectar ataques a mi máquina (tiene un nombre en inglés que traducido quiere decir algo así como "Muro de Fuego", no soy muy experto en ésto), detectó que Indymedia estaba interesada en saber mis datos, tales como calle donde hábito, etc. Por último manifestaros que el texto que sigue, escrito más arriba, lo ha hecho alguien que me ha suplantado con mi "KN":


by KN 13 set 2003
Me parece muy bien lo del estado, pero en vez de venir aqui a darnos la brasa preocupate ........


Salud y Anarquía, que es lo mejor que sé desearos.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Gracias por todos los comentarios que me habeis dispensado. Todos son muy instructivos para mi, de ellos aprendo y me ayudan a convivir entre todos vosotros. La verdad es que no creia que me hicierais tanto caso.

Ahora solo quiero aclarar una cosa: Estad atentos porque el programa que tengo para detectar ataques a mi máquina (tiene un nombre en inglés que traducido quiere decir algo así como "Muro de Fuego", no soy muy experto en ésto), detectó que Indymedia estaba interesada en saber mis datos, tales como calle donde hábito, etc. Por último manifestaros que el texto que sigue, escrito más arriba, lo ha hecho alguien que me ha suplantado con mi "KN":


by KN 13 set 2003
Me parece muy bien lo del estado, pero en vez de venir aqui a darnos la brasa preocupate ........


Salud y Anarquía, que es lo mejor que sé desearos.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
13 set 2003
Gracias por todos los comentarios que me habeis dispensado. Todos son muy instructivos para mi, de ellos aprendo y me ayudan a convivir entre todos vosotros. La verdad es que no creia que me hicierais tanto caso.

Ahora solo quiero aclarar una cosa: Estad atentos porque el programa que tengo para detectar ataques a mi máquina (tiene un nombre en inglés que traducido quiere decir algo así como "Muro de Fuego", no soy muy experto en ésto), detectó que Indymedia estaba interesada en saber mis datos, tales como calle donde hábito, etc. Por último manifestaros que el texto que sigue, escrito más arriba, lo ha hecho alguien que me ha suplantado con mi "KN":


by KN 13 set 2003
Me parece muy bien lo del estado, pero en vez de venir aqui a darnos la brasa preocupate ........


Salud y Anarquía, que es lo mejor que sé desearos.
a aleee i vaileret
13 set 2003
Penso que val mes donar la discussio per acabada
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
14 set 2003
No te suplanté, sólo me confundí!! No se sí te estan "atacando" desde Indymedia, tal como dices, pero en el caso de que te pasara algo así no es ni Indymedia ni yo mismo. Piensa que en Indymedia entra de todo, como ya sabras.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
14 set 2003
No te suplanté, sólo me confundí!! No se sí te estan "atacando" desde Indymedia, tal como dices, pero en el caso de que te pasara algo así no es ni Indymedia ni yo mismo. Piensa que en Indymedia entra de todo, como ya sabras.
Re: para aleeeeeeeeeee
14 set 2003
Si no lo leo, no lo creo. Aquí un genio del siglo XXI, que más que nacionalista, parece un miembro de los grupos neoconservadores que aconsejan a Bush y Aznar en como contar mentiras y manipular al personal.
Se siente insultado, porque alguien le llama estalinista y da a entender que el no insulta y que cree que no se merece ni ese tratamiento, ni el de borde.

>â...sobre això del sexisme, jo evito expressions sexistes i evito que es facin servir on milito, i això ho fem una immensa majoria de gent. Si vas per puta espanya i així, no hauràs vist cap manifest, cap mani ni cap campanya amb aquets nom durant fa forces anys, i en canvi si que haruàs vist molta feina a favor de la supressió del sexisme i el patriarcatâ?.

¿Explícame si eso de âputa espanyaâ?, no es una expresión sexista?. Parece que sólo te preocupa el sexismo catalán..., interesante; esto me recuerda a esas personas que guardan sus rígidas formas en sus países, esperando las âvacacionesâ? para desahogarse en otro país haciendo turismo (=terrorismo).

>â...I estats, n'hi ha de moltes formes, bé que la cnt va fotre ministres i consellers en un context on s'avançava en importants reformes socials i estructurals que a veure com haguessin acabat sense el cop i els estalinistes del PSUC. Res diran d'aquí eh?â?

Aconsejas y recomiendas que los âsonadosâ? como yo, se informen o lean un poco antes de abrir la boca. Sí, eso mismo quiere Aznar para Euskadi, que nos callemos. Y en cuanto a lo de preguntar y leer un poco, también te puedes aplicar tú mismo ese cuento. Entre l@s anarquistas se ha hecho crítica y autocrítica a todo ese proceso de intervencionismo estatal, y te puedo asegurar que una gran parte de anarquistas se han expresado contra esas decisiones históricas. A Federica Montseny y a los otros anarquistas que participaron en el gobierno de la República por las circunstancias que rodeaban al país, se les reconoce por su participación histórica en la revolución, pero se les critica por su participación en el gobierno como una traición a las ideas y por ceder al chantaje del resto de políticos y partidos de izquierda y de la burguesía. Decir que no diremos âresâ?, es una âbogeriaâ? que sólo la puedo entender por un probable resentimiento y por un distanciamiento de la diversidad de la realidad anarquista.
Repito y amplio lo de antes para que lo entiendas mejor y no digas lo que no he dicho. En Catalunya y desde parte del independentismo, se critica a Pujol por su colaboración con el PP y contra eso no me he expresado, mi afirmación, es que a Pujol, pese a sus coincidencias con la política PPera, no le llamais españolista porque lo reconoceis como catalanista. Sin embargo a l@s anarquistas, que casi tod@s nos hemos posicionado en contra de los partidos y que jamás entraríamos en el juego de los fascistas, a nosotr@s sí que nos calificais de españolistas, sin que eso sea para nada cierto, porque sentimos tanto asco de Ecspaña, como de cualquier otra nacionalidad. ¿Entiendes ahora la cuestión?.

>â...ningú ha reconegut que sigui un gran lema i venint de la zona que ve de barcelona jo poso molt en dubte que sigui de l'EI (i més si té faltes d'ortografia)â?.

En estas mismas páginas de indymedia, personas de diferentes pensamientos marxistas, se han manifestado en diversas ocasiones a favor del estado. No sólo los del PPSOE-CiU reclaman la necesidad del estado, no intentes desvirtuar de nuevo la realidad... y dentro de esas personas y grupos u organizaciones de pensamiento marxista, algunas se reconocen independentistas con estado. De hecho, dentro de la EI, habeis aceptado a Estat Catala a pesar de toda su tradición fascista... y ahora recomiéndame de nuevo que lea y pregunte antes de hablar; no te hablo desde la experiencia de los años, sino desde las actas de las reuniones en las que se debatió este asunto y que salieron publicadas en los medios de comunicación de algunas organizaciones de la EI.

>â...Després encara hi ha un sonat (no té més nom) que diu que no critiquem al pujol. tu no hi ets tot o no en saps gens, i aleshores el millor és estar-se calladet, preguntar que és gratis o llegir una micaâ?

Gracias por no insultar, sonat no es lo mismo que estalinista o borde. No puedo demostrar que seas estalinista y por lo tanto no voy a llamarte lo que no sé. Pero desde luego, con tus palabras sí que pones de manifiesto que por lo menos un poquito borde, lo eres.

>â...estic molt emprenyat, a la merda amb aquesta gentussa, i com he dit abans, arribarà un dia -esperem- en que caldrà prendre partit i els anarquistes xungos aquests (que per mi d'anarquistes no en sou, sou simples antitot que dres us sembla bé i així mai feu res de bo i quedeu exempts de crítiques)decidireu on us posicioneuâ?

De nuevo gracias por no insultarnos. Como estoy tan desinformado, no te diré que tú no seas independentista. No es cierto que llegará un día en que haya que tomar partido, porque todos los días hay que hacerlo. Tú sigue esperando ese día, por mi parte, hace ya mucho que decidí en que lado de la barricada estoy, aunque de tanto en tanto, me tenga que tropezar con alguien como tú. Está claro que no tengo tu autoridad para reconocer quien es o no es anarquista, aunque tú menosprecies o desconozcas nuestra capacidad autocrítica. Ya veo que la tuya es elevadísima y criticas las actitudes que tú mismo utilizas. Eso se llama âcoherenciaâ?...


>â...i estic emprenyat, però ni estalinista ni borde. Jo a ningú d'aquí li he dit stalinista i crec, jo, que no havia dit res com per merèixer aquest "adjectiu". és que és brutal, aquí es vomita el que es vol i ala, si l'he cagat ni rectifico ni res, torno a rallar i va que xutaâ?.    

De nuevo, algun@s sólo vomitamos, rallamos o la cagamos; tú sin embargo, como ya he dicho, eres todo un ejemplo de coherencia. Si tuvieses algo de dignidad, serías un poquito menos sectario y cerrado y tus críticas tendrían la fuerza de toda esa razón que te falta; en tus palabras hay más resentimiento que intento de discusión o debate.


>â...és absurd mantenir un debat per internet amb gent així, cara a cara no duraven ni cinc minuts argumentant tanta tonteria si tinguessin una mica de decènciaâ?

Tienes razón, por internet no se puede hablar con gente como algun@s de nosotr@s. Si te parece, y para que veas la calidad de mi indecencia, me dices por dónde te mueves y si coincido con algún viaje a Catalunya y tengo tiempo, me paso y vemos si cara a cara no te duro ni cinco minutos.

Aúpa, salut i bon profit!
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
14 set 2003
Uf! Vaya lío que se ha armado, día 14 y aún dura la polémica de la pintada, que por cierto hoy las he visto de nuevo y las habían rectificado tachando algunas palabras y añadiendo otras y quedaba algo así como: "amb Estatut no hi ha futur", es de locos, unos pintan y otros repintan.

Para Jo: Eres un poquito faltón. Posiblemente sepas muchos más que otros del tema y seguramente no te durarían lo que dices ya que otros no tenemos tu forma de expresión y conocimientos, apenas tengo estudios y lo que se ha sido en plan autodidacta, para mi desgracia. Quiero decirte además que la dialéctica no es machacar a tu interlocutor con insultos sino manteniendo el debate y demostrando, mediante palabras respetuosas, que el que te escucha está equivocado. Quizá así le hagas cambiar de opinión sobre el tema.
Me atribuyes diversas palabras que solo están en tu imaginación, yo no las he dicho y por último, a mis 68 años no lo se todo, sólo se que no quiero ningún estado, de NINGUNA CLASE NI FORMA. Después de todo lo que he vivido, como ya dije, eso sí lo se.

Opino que te falta un poco de humildad para relacionarte con personas, sean de la ideología que sean.

Habréis comprendido que no tengo mucha idea en esto de Internet, para mi es todo muy nuevo, perdonad las meteduras de pata y el vocabulario que algunas veces he usado, si lo he hecho ha sido porque estoy empezando es esto.

Salud y Anarquía, que es lo mejor que sé desearos.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
14 set 2003
anava a callar, però mira, he de respondre
KN, la veritat que aquell missatge (donar la brasa) no pintava massa i rellegint en aquell ho havia d'haver vist
aguirre etxebarria, bufa...sobre el puta espanya, no has entès el que deia, ja t'ho faràs amb el "sexismo catalan"
sobre el 36, tu faràs crítica però et convido a anar llegint quin grau de constructivitat porta aquí dins un sector autoanomenat anarquista
sobre el pujol, busca el significat de la paraula "botifler" i digue'm si és catalanista o espanyolista. erre que erre eh?
ara, et dónoi tota la raó, hi havia ressentiment en les paraules perquè vaig fotre una parrafada tal com va sortir. poc hàbil per part meva, no et diré que no, però el cos del missatge és el mateix. com vaig dir, un s'emprenya amb les tonteries d'en pujol, en cambó, en de la rosa...que s'han dit quedant-se tant panxo. I això no és opinable, això són fets objectius i aquests són els que m'han fet saltar, perquè després són els que serveixen de cos per parlar de "N...ismos".
I jo aprenc cada dia, fins i tot et sorprendrà que aprenc xerrant amb anarquistes que tenen clar aquest tema. Pel to, demano disculpes a qui hagi ofès però ni que ara fotis un màster de retòrica internauta, si segueixes obcecat amb sexismo catalan o el pujol com a catalanista torno a dir que sincerament no saps el que et dius (jo evitaré anar a pontificar a la toscana, per posar un exemple)
ala, salut
re de res
14 set 2003
Havia volgut deixar d'escriure, ja que m'ha semblat que la cosa començava a fer tuf a Morales (ja m'enteneu). Si aixi es demano disculpes per caure de quatre potes en la provocacio (ho sento peco d'ingenu). Com que sembla que heu continuat, no vull deixar d'afegir algunes coses. (En quan a KN, confon les signatures i els comentaris o ja no se ...)

Per altra banda, no crec que per alguns punts Indymedia sigui un lloc adequat a debatre, ja que no es un portal de l'EI. Per tant algunes coses que penso, me les callo (suposo que www.llibertat.com seria el lloc mes adequat a Internet, si es que n'hi ha d'haver algun).

No m'agraden els dogmatismes ni els sectarismes. Realment els tinc mania. Crec que són contraris a qualsevol pensament alternatiu i d'esquerres. Tampoc els "patriotismes d'organitzacio". M'indigna que quan algu s'ha identificat com a un anarquista repressaliat (pel franquisme suposo jo) i ens fa una critica (equivocada) se li comenci a "disparar" de totes bandes desmesuradament i amb coses que ell no ha ni apuntat ... (="borde" si algu vol saber el significat que li dono a la paraula) (per en "Vaileret", no havia llegit els comentaris que KN feia per altres bandes, i realment, davant una agressio feixista i d'aquesta dimensio, son per indignar-se). La resposta al senyor KN era molt fàcil: independentisme no es igual a estatisme, es una lluita d'alliberament, malgrat hi hagi sectors que si ho creguin.

Pel company comunista, et pots suposar que (no com tu, per la qual cosa et felicito la militancia) em sento particep -amb certa distancia- de l'EI. Et pots suposar que a banda de l'11, faig alguna cosa més (no massa). Ho dic perque si algu ha suposat que faig una critica al conjunt de l'EI o la mani de l'11 va completament errat. Si l'EI no aconsegueix tirar endavant, com a poble ho tenim molt fotut.

Ara be, es diu que es vol construir l'Unitat Popular. Una tasca dificil. D'acord, amb pals a la rodes anem malament. Pero quin tipus de moviment es vol construir? Un moviment plural, divers, obert, democratic, alternatiu ... on hi capiga qualsevol qui vulgui lluitar per l'alliberament de la gent d'aquest pais? D'aqui el nom, suposo. Per fer aixo, s'ha d'estar obert a critiques, a dissidències... Es més, el que ho defineix i ho enriqueix, el que ho fa realment d'esquerres i transformador es això. Es aixi que un moviment d'aquest tipus pot donar cabuda a un conjunt ampli de sectors oprimits, amb ma esquerra i obert al debat, a la critica i a la discrepancia.
Tristament, tots i totes sabem que el moviment independentista en aquest pais ho ha fet moltes vegades al reves (no oblidem, moltes vegades provocat per la repressio). I aixi ha anat.

Jo, tot aquest tipus d'actituds oposades a les que dic ho solo atribuir o anomeno "stalinisme" perque amb un missatge d'esquerres fa servir comportaments totalitaris, dirigistes, aprofitant-se de les lluites populars per altres interessos. I crec que hi ha molta gent a l'EI que en passa d'aixo. Pero a vegades veig massa simbologia, massa proclama i poc contingut

Em deixo al tinter, que diuen, varies coses. Aquest llenguatge grandiloquent i militarista..., uns individuus que es diuen del meu pais pero que no vull saber-ne res i als quals es tolera (per l'Aguirre, Estat Catala pulula, sempre pulula, que en fa d'anys que pululen, pero que jo sapiga no se l'accepta a les plataformes). Sobre aquell esmentat partit d'ordre i el seu paper al 36, es un altre debat.

I parafressajent Marti i Pol acabo, perque "cap dels prodigis que anunciaven taumaturgs insignes s'ha acomplert i els anys passen depressa", per aixo cal posar fil a l'agulla i posar-se a apedaçar.

(torno a demanar disculpes per comentaris ofensius i d'altres massa llargs)
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
16 set 2003
Oye, oye, hablar por vosotros, yo sí que quiero borrar a Catalunya del mapa, lo mismo que a España. Borrarlas y borrarlas, para que no quede resquicio de ninguna tradición sagrada, de ningún documento de la barbarie que ha sido la historia de la humanidad hasta nuestros días.
El día decisivo estaremos en la barricada. Unos defendiendo su preciosa lengua derivada del latín (Dios no la quiso crear directamente), sus territorios (conquistados a sangre y fuego) y todo ese espíritu de mono absurdo ligado al platanal que, por más que la riqueza no se genere territorialmente en estos días de capitalismo globalizado, sigue creyendo que la riqueza de que disfruta hoy ha manado mágicamente de la montaña de Montserrat, y que en nada se debe a las inmigracines y a la explotación económica en otras zonas.
Estaremos en la barricada, como en el 37. Yo apretando mi fusil abrazado a mi deseo infinito de que todos, hombres y mujeres seamos iguales, por encima de ropajes culturales; vosotros abrazados a la señera, a la rojigualda o a la que toque, símbolos medievales nacidos de la más degradante desigualdad humana. Tal vez, al final, enarbolando la bandera negra, como la irreductible ponzoña del corazón humano, rompamos vuestras líneas y cuando, con el fusil calado me disponga a atravesar el pecho de algún hijo de la patria, resultado del fanatismo mamado desde la más tierna infancia a través de los tribunos de la plebe y los manuales escolares, escuche una voz y unos ojos que me digan "piedad, piedad, yo no quería la guerra, todos somos humanos". Entonces, apartaré mi bayoneta calada del desdichado, me hincaré de rodillas, rezaré una oración llorando al inexistente dios del amor y, derrotado, abandonaré la batalla, para olvidarme de una puñetera vez de esa semilla negra que es el ser humano.

Si hubierais nacido en Valladolid, ahora estaríais escuchando la cope, siguiendo al Real Madrid, diciendo la tontería esa de que aquí se oprime al castellano y enorgulleciéndoos de que tantos millones de personas hablan tu lengua (como si te dieran un euro por cada una!) A ver si abréis los ojos (o els ulls) de una puñetera vez, que si no tenéis papaítos, ya sabéis lo que os espera: contratos basura, horas extras, enchufismo generalizado... Qué bien que lo han inventado todo para que no nos lleguemos a entender nunca.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
16 set 2003
Lo más auténtico de Freud son sus exageraciones. Y lo más auténtico del anarquismo también es su exageración. "Anarquista" realicemos, pues, los Evangelios, pero con todas sus exageraciones. Para desvelar a los tibios, a los hipócritas, a los confusos, a los corruptos, a los simoníacos, a los enanos de espíritu. Fuego, fuego! Que nazca de nuevo la humanidad! Que hable en catalán, en castellano, con las manos, pero que hable de nuevo!!!! Que veamos, por fin, manifestarse lo sagrado, lo absoluto!!!!!! Gora la anarquía militarrá!!!!!!!!!
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
16 set 2003
Després de l'apoteosi wagneriano-anarquista, què?

Què farem, per exemple, amb 'los ropajes culturales'? Què farem amb la cultura? Tan me fot si per sobre o per sota d'altres característiques igual d'humanes, però ens quedarà alguna? o l'haurem cremada tota?

Tot plegat em recorda molt més el discurs del III Reich que no el que ens hauria de dur a Itaca.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
16 set 2003
"Anarquista", vete a ponerle un cirio a San Durruti bueno màrtir y descansa. Yo he nacido en Valladolid. Conozco las dos realidades y tengo claro que mi barricada no es la tuya. De fanátics iluminads ya tenim masas. Vete a vivir una temporada por allá y te enterarás de lo que es el verdadero fascismo sociológico o sea el asumido por amplias capas de la sociedad como algo normal y natural.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
19 set 2003
>>"sobre el pujol, busca el significat de la paraula "botifler"<<

Pues siento no conocer todos los significados del catalán, pero me parece que históricamente ese calificativo se le aplicaba a los catalanes colaboracionistas con los franceses y entiendo que podría ser como "traidor", o quizás como se dice en Euzkadi, "zipayo". Si alguno de estos es el significado, permíteme que me reafirme, pues a Pujol no le llamais españolista, sino catalán colaborador. ¿Me explico?.
Re: SENSA ESTAT NO HI HA FUTUR
19 mar 2004
Quin fàstic que feu els de l'EI, sou uns pallassos estalinistes, nenets que aneu disfressats de ....revolucinàris??( puaj!) i de marxistes i no sé que més... la veritat , em sap greu que la defensa de la ÈTNIA CATALANA estigui en part defenssada per uns renegats com vosaltres,que preferiu avans a un xarnego obrer i no integrat, moro o sudaca que a un de dreta NACIONALISTA. L'independentisme ha entrat en un rol dictatorial del marxisme ranci i que enderrereix el nacionalisme. Ja que no voleu unitat nacional i no voleu dialogar, ja ens veurem les cares al 11-s sl fossar de les moreres. Adeu traidors!!
Ni dretes ni esquerres, CATALANS!!
Sindicat