Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Mossos d'esquadra i camuflatges
13 abr 2020
Com cada any (al menys des de 2014), ha sortit a licitació el concurs per adquirir vestuari de paisà per els mossos en operacions camuflades o en serveis protocolaris (https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/ca_ES/notice.).
Aquest any l’import serà de 845.204€ amb el mateix sistema de vales bescanviables que en altres convocatòries , l’import de 2019 va ser de 760.920€, l’increment doncs ha estat d’un 11%.
camuflats1.jpg
La distribució per lots és també semblant, el més nombrós és el val de 200€ amb un total de 3.072 vals, seguit per els de l’import més gran, 364€ amb 226 vals, els de 200€ corresponen en sa majoria als policies que treballen al 100% del temps de paisà, els més alts a escoltes i alts comandaments.
Si fem servir la mateixa aproximació que el 2018 (http://negreverd.blogspot.com/2018/07/els-mossos-que-ronden-de-paisa-al.), ja que el total de vals sols ha augmentat un 6%, podem dir que el nombre d’agents dels mossos que habitualment van de paisà en un moment o altra, es mou entre els 3.000 i els 4.000 efectius, El 2018 segons IDESCAT havien a Catalunya 16.450 agents, per tant estem parlant de entre el 18 i el 24%.
Com altres anys els «tipus de roba» son «de vestir», casual i d’esport, així que quan vegis una persona vestida d’esport o casual amb l’estil de sempre, pensa que els policies han de comprar sempre la roba de treball d’un mateix adjudicatari des de 2014, la empresa de material «militaritzat» ITURRI (http://www.iturri.com/ ), de fet generalment és l'únic licitador.
Un altra espai de «camuflatge» son els vehicles,de res serviria anar «de paisà» en un cotxe amb logotips. Aquest 3 de març acabava el termini per el concurs d’arrendament sense opció de compra de 410 vehicles per la policia de la Generalitat (https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/ca_ES/notice.), l’import és de 33.071.191€.
Entre els 6 lots n’hi ha un dedicat a cotxes i furgonete camuflats i dins del lot de motos també ni ha 5 camuflades (2 de Trail, un escuter, una de touring i una sport). En el lot dels cotxes hi ha 3 per els TEDAX, 5 per el Grup Especial d’Intervenció, 7 per «l’alta representació», 5 furgonetes i 2 per l’UAQ, la recentment creada Unitat Aquàtica (és de suposar que a imatge del Servei de Vigilància Aduanera de l’Estat).
No cal posar-se paranoic, però s’ha de ser conscient de que individus casuals i d’esport ens ronden i ens vigilen....
Mira també:
https://negreverd.blackblogs.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat