Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: amèrica llatina
setmana d' agitació nacional i internacional per lxs presxs politiques de la revolta. del 16 al 22 de març
11 mar 2020
SETMANA D'AGITACIÓ NACIONAL I INTERNACIONAL PER LXS PRESXS POLÍTIQUES DE LA REVOLTA DEL 16 Al 22 DE MARÇ
SETMANA D'AGITACIÓ NACIONAL I INTERNACIONAL PER LXS PRESXS POLÍTIQUES DE LA REVOLTA DEL 16 Al 22 DE MARÇ

En aquests més de 4 mesos de revolta milers s'han alçat amb la inclaudicable convicció de fer front a un model de dominació que se sustenta a partir d'injustícies, misèries, abusos i desigualtat social. Enfront d'aquesta decisió l'Estat xilè no ha dubtat a deslligar tota la seva maquinària opressora empresonant a centenars de lluitadors i lluitadores socials al llarg de tot el territori.
En aquest escenari repressor i punitiu la solidaritat i l'exigència de llibertat de lxs nostrxs presxs políticxs de la revolta es torna urgent i fonamental entenent que la solidaritat sobretot ha de forjar-se des d'un quefer revolucionari, que d'una banda es manifesti en el suport directe que lxs presxs requereixen però que al mateix temps estigui en concordança amb el procés de transformació que el país viu. És per això que el nostre horitzó de lluita es situa en la fortalesa i consolidació d'una mobilització social que exigeixi als carrers i en els diferents territoris, la llibertat de totxs lxs presxs políticxs i sigui part substancial del moment de confrontació que es viu, amb la claredat que la institucionalitat imperant i els seus partits polítics en el seu ampli espectre, lluny de ser interlocutors valguts en l'exigència d'alliberament dels presxs, són responsables directes i indirectes de la presó que viuen tantxs compañerxs.
Des d'aquest mateixa perspectiva, enfront del miratge que representa el procés constituent el nostre anomenat continuarà sent a no deixar anar els carrers fins a aconseguir l'alliberament de totxs lxs presxs políticxs i el canvi radical del sistema polític, econòmic i social que ens oprimeix.
Lxs companyxs presxs, mes allà de discursos d'innocència o culpabilitat, es troben empresonadxs per haver fet carn les demandes de transformacions radicals que donen vida a aquesta revolta i per tant són i continuaran sent part essencial d'aquesta.
És per això que fem una crida a la solidaritat nacional i internacional per a exigir la seva immediata llibertat, amb la certesa que la contundència i persistència de les expressions de solidaritat, tant dins com fora del país, són fonamentals en aquest camí de lluita que hem anat traçant conjuntament per la llibertat de lxs nostrxs companyxs. Estenem aquesta convocatòria apel·lant a les múltiples iniciatives i accions solidàries que surgeixin des de cada territori.

LLIBERTAT IMMEDIATA PER A LXS PRESXS POLÍTIQUES DE LA REVOLTA.

PRESXS Al CARRER, CARRERS PER A LA REVOLTA

- COORDINADORA PER LA LLIBERTAT DE LXS PRESONERXS POLÍTICXS 18 D'OCTUBRE -


SEMANA DE AGITACIÓN NACIONAL E INTERNACIONAL POR LXS PRESXS POLÍTICXS DE LA REVUELTA DEL 16 AL 22 DE MARZO

En estos mas de 4 meses de revuelta miles se han alzado con la inclaudicable convicción de hacer frente a un modelo de dominación que se sustenta a partir de injusticias, miserias, abusos y desigualdad social. Frente a esta decisión el Estado chileno no ha dudado en desatar todo su maquinaria opresora encarcelando a cientos de luchadores y luchadoras sociales a lo largo de todo el territorio.
En este escenario represor y punitivo la solidaridad y la exigencia de libertad de nuestrxs presxs políticxs de la revuelta se torna urgente y fundamental entendiendo que la solidaridad por sobretodo debe forjarse desde un quehacer revolucionario, que por una parte se manifieste en el apoyo directo que lxs presxs requieren pero que al mismo tiempo esté en concordancia con el proceso de transformación que el país vive. Es por esto que nuestro horizonte de lucha se situa en la fortaleza y consolidación de una movilización social que exija en las calles y en los distintos territorios la libertad de todxs lxs presxs políticxs y sea parte sustancial del momento de confrontación que se vive, con la claridad que la institucionalidad imperante y sus partidos políticos en su amplio espectro, lejos de ser interlocutores validos en la exigencia de liberación de los presxs, son responsables directos e indirectos de la prisión que viven tantxs compañerxs.
Desde este misma perspectiva, frente al espejismo que representa el proceso constituyente nuestro llamado seguirá siendo a no soltar las calles hasta alcanzar la liberación de todxs lxs presxs políticxs y el cambio radical del sistema político, económico y social que nos oprime.
Lxs compañerxs presxs, mas allá de discursos de inocencia o culpabilidad, se encuentran encarcelados por haber hecho carne las demandas de trasformaciones radicales que dan vida a esta revuelta y por tanto son y seguirán siendo parte esencial de ésta.
Es por eso que hacemos un llamado de solidaridad nacional e internacional para exigir su inmediata libertad, con la certeza que la contundencia y persistencia de las expresiones de solidaridad, tanto dentro como fuera del país, son fundamentales en este camino de lucha que hemos ido trazando conjuntamente por la libertad de nuestrxs compañerxs. Extendemos este convocatoria apelando a las múltiples iniciativas y acciones solidarias que surgan desde cada territorio.

LIBERTAD INMEDIATA PARA LXS PRESXS POLÍTICAS DE LA REVUELTAt

PRESXS A LA CALLE, CALLES PARA LA REVUELTA¡¡¡

- COORDINADORA POR LA LIBERTAD DE LXS PRISIONEROXS POLÍTICXS 18 DE OCTUBRE -

This work is in the public domain

Comentaris

Re: setmana d' agitació nacional i internacional per lxs presxs politiques de la revolta. del 16 al 22 de març
13 mar 2020
YA SON 42 LXS COMPAÑERXS ASESINADXS POR EL ESTADO TERRORISTA DE $HILE... VENGANZA!!!

https://piensaprensa.org/2020/03/12/listado-actualizado-de-muertos-y-ase/
Sindicato Sindicat