Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Anàlisi :: altres temes
11 de setembre del 2003
11 set 2003
11 DE SETEMBRE MANIFESTACIÓ A BARCELONA A LES 17 HORES A PLAÇA URQUINAONA

9 D´OCTUBRE MANIFESTACIÓ A VALÈNCIA
Comunicat d´Endavant


TORNEN TEMPS DIFÃ?CILS, TORNEN TEMPS DE LLUITA

Si bé és cert que els temps difícils per a les classes populars dels Països Catalans mai han marxat, darrerament s'ha aguditzat l'ofensiva a tots els nivells per part, sobretot, de l'Estat espanyol en contra dels nostres drets com a poble i com a persones.

Que som en temps difícils ho demostra el tancament de fàbriques i els acomiadaments massius per part de diverses empreses els darrers mesos. I també l'aplicació de la llei d'estrangeria en contra dels immigrants que arriben a la nostra terra buscant feina. Que la nostra llengua es troba en un moment difícil ho evidencia el retrocés que està patint el seu ús social. Que són temps difícils per a les dones i homes del nostre país que lluitem en defensa dels nostres drets ens ho recorden l'empresonament durant el darrer any de diversos joves de Viladecans, Torà i València, la guerra bruta dels mossos d'esquadra a Manresa, les tortures i maltractaments que han patit molts detinguts a les comissaries o el fet que la Laura, en Diego, en Zigor, la Lola i en Juanra encara estiguin privats de llibertat i dispersats tant lluny de casa. I és que els intents de sotmetre el poble català prenen les formes més diverses: la suspensió de les línies de català a les escoles de València, l'aposta per l'increment del flux de turistes a les Illes Balears i Pitiüsses, el projecte especulador del Fòrum 2004 a Barcelona (que més que de les cultures serà dels patrocinadors esclafadors de cultures, com és el cas d'Endesa amb el poble Maputxe o la Telefònica, autèntic poder imperialista a l'Amèrica Llatina) o els atacs a la cultura i el teixit associatiu catalans a la franja de Ponent.

També a nivell internacional hem de parlar d'un augment de la bel.ligerància en contra de tots aquells pobles que no es volen deixar sotmetre per la lògica del capitalisme. L'exemple més evident ha estat la guerra que els Estats Units (amb el suport del seu lacai Aznar) han fet contra l'Iraq; però també en són un exemple els intents d'acabar amb el procés revolucionari veneçolà encapçalat per Chaves o de desastabilitzar la revolució cubana, el genocidi que està patint el poble palestí o la repressió brutal que l'Estat espanyol està exercint contra l'esquerra abertzale a través, entre d'altres, de la llei de partits que ha il.legalitzat una bona part de la societat basca. I mentrestant a Europa estan preparant una Constitució que pretén perpetuar l'explotació de les classes treballadores i l'opressió de les nacions sense estat.

Malgrat tot, les massives manifestacions arreu del món i també al nostre país en contra de la guerra d'agressió contra l'Iraq, les lluites en moltes comarques contra de les agressions al territori, els resultats obtinguts per les Candidatures d'Unitat Popular o la incoporació de les noves generacions en totes aquestes mobilitzacions, ens mostren que també som en temps de lluita.

Avui, quan se'ns continua inútilment imposant la divisió territorial damunt del nostre territori, és temps de lluita. Avui, quan la "recessió" en què es troba el capitalisme a nivell mundial l'estem pagant les masses empobrides del planeta, és temps de lluita. Avui, quan gairebé cada dia una dona és assassinada als Països Catalans per culpa de la violència patriarcal, és temps de lluita. Avui, quan projectes destructors del medi com l'especulació a l'Horta, a la Punta, els ports esportius a Mallorca, les línies d'alta tensió a la Catalunya Nord, el Pla Hidrològic o el TAV amenacen la pervivència del medi i de l'activitat agrícola en el territori, és temps de lluita.

És temps de lluita per bastir una alternativa, un moviment que agrupi i impliqui la majoria del poble català sota els ideals de justícia, de respecte als drets humans, d'autèntica democràcia, de la unitat territorial dels Països Catalans, de l'economia al servei de les classes populars, de recuperació de l'ús i dignitat de la nostra llengua i cultura. El projecte de la Unitat Popular, que només serà possible amb el treball quotidià.

El nostre projecte de sobirania, de disposar del nostre país, de defensa de les classes populars, del medi, no és un projecte de reforma, i per tant no té cabuda en l'actual marc jurídico-polític. A nosaltres no ens enganyen amb reformes d'Estatuts que estan més que enterrats i que sols han servit per a dividir el poble català i per legitimiar i consolidar aquest estat hereu del franquisme i la imposició contra el nostre poble.

El nostre és un projecte que es defineix en el socialisme, en un socialisme d'arrel catalana que ha de néixer de la lluita del poble català per unes condicions de vida dignes i justes, per donar a tothom l'educació, la sanitat, els recursos materials suficients i de qualitat que calen per a poder dur una vida en condicions, que es concreta en el combat per la independència i el socialisme, perquè puguem decidir el nostre futur, i fer-ho dia a dia, no sols en un referèndum puntual.

Sempre han estat temps difícils per als treballadors i treballadores, que han vist com al llarg de la història la seva terra, els seus drets, la seva dignitat han estat constantment trepitjades. Però la història també ens demostra que per defensar els nostres drets la lluita és l'únic camí.

Pels lluitadors i per les lluitadores d'ahir, d'avui i de demà,
Independència, Socialisme, Països Catalans!


ENDAVANT, Organització Socialista d´Alliberament Nacional
Mira també:
http://www.endavant.org
Sindicato Sindicat