Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Deskantille Científico aquest cap de setmana
10 gen 2020
Primer cicle de ciència 10, 11 i 12 de gener de 2020 a l'Ateneu Llibertari de Gràcia, a les 19:00h al C/Alina num 5 (metros Fontana i Joanic).
dc-11-enero2020.png
dc-12-enero2020.png
Des de l’Ateneu iniciem una aproximació a l’estat actual de la ciència. A partir d’una selecció de videoconferències de divulgació científica, obrim un àmbit d’anàlisi i reflexió pa saber donde estamos viviendo… ¡coño!
Obrirem el cicle amb el vídeo “Simbiosis y evolución: homenaje a Lynn Margulis”, d’Antonio Lazcano Araujo. Margulis fou una biòloga estatudinenca, qui va posar contra les cordes les teories oficials en voga, justificatives del capitalisme actual, amb la proposta de la teoria endosimbiòtica, destacant-ne el paper de la simbiosi i la cooperació com a mecanisme de l’evolució de la vida, en contraposició a la competitivitat com a força impulsora de la mateixa.
A la segona sessió del cicle, ens endinsarem al món dels quarks, els camps quàntics i la física teòrica i experimental amb la videoconferència “Partículas en cautividad”, de M. A. H. Vozmediano. Ens preguntarem què són les partícules lliures, què excita als electrons, i del per què anomenem com a “El Vacío”, tot el que desconeixem.
Tancarem aquest primer cicle, retrocedint fins als instants posteriors al Big Bang. Visualitzarem la videoconferència “Inflación: el estado embrionario del Universo”, de Juan García Bellido, en la qual ens aproximarem a l’evolució de l’univers en els seus primers moments, i a una explicació teòrica sobre què hi pot haver més enllà de l’Univers visible des de la Terra.
D’aquesta manera posarem punt i final a aquest primer cicle sobre Ciència que ens proposa “Deskantille Científico”.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat