Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La Diada a Reus
10 set 2003
La Diada a Reus

"Atrevim-nos a somniar"
l´11 de setembre, a les 18:00,des de la Plaça del Mercat central de Reus, MANIFESTACIó:

"Atrevim-nos a somniar"

L´Onze de Setembre ha esdevingut una data fatídica per a la Humanitat, un dels màxims exponents simbòlics de les injustícies que envaeixen el nostre món. L´any 1714 als Països Catalans, el 1973 a Xile i a la resta de l´Amèrica llatina, i el 2001 arreu del planeta, les llibertats individuals i les col·lectives han estat i són les principals víctimes del poder fins ara hegemònic que ha volgut i vol impedir el progrés i el benestar, globals i equitatius, de la Humanitat.

Pels carrers de centenars de poblacions d´Amèrica, Àsia, Àfrica, Oceania i d´Europa, encara ressonen els crits dels milers i milers de persones que vam manifestar-nos en contra de la guerra, la globalització neoliberal i el nou Imperi que amenaça de conduir-nos a l´anihilament. Tot i que Bush, Blair i Aznar i el sistema en conjunt aixequen la bandera de la defensa de la democràcia, la voluntat popular no fou respectada. I ara, després de l´agressió i la caiguda del règim dictatorial de Saddam Hussein, la veu del poble iraquià no és escoltada. Amb tot, com ja va ocórrer al Vietnam, l´imperialisme ha topat amb la dignitat d´un poble que vol ésser lliure. Milers d´éssers humans ja vam obrir els ulls en contra de la guerra. La lluita, però, encara no s´ha acabat i la victòria és possible.

Aquest Onze de Setembre, hem de tornar a sortir al carrer a reivindicar un contrapoder i a fer-lo realitat amb més força que mai. Oblidem les urnes i recuperem els carrers! Denunciem la gran fal·làcia: la seva democràcia es manté mentre dura l´obediència. La democràcia real ha d´ésser participativa, transparent i popular. Cal alliberar espais i les nostres ments!Tots nosaltres som l´embrió d´una possible alternativa. Des de la base i sense prejudicis, cal organitzar-nos, créixer i lluitar.

Hem de tenir ben clar que reivindicar la llibertat col·lectiva no té sentit sense garantir la llibertat individual; a la vegada, la reivindicació de la llibertat individual no té sentit sense la defensa de la llibertat col·lectiva. Que la defensa del patrimoni natural i cultural no té sentit sense satisfer el benestar social de les persones; a la vegada, propugnar el benestar de les persones no té sentit sense la protecció del patrimoni natural i cultural. Que el progrés econòmic no té cap sentit sense la solidaritat, el repartiment de la riquesa i la justícia social; a la vegada, vindicar la justícia social i el repartiment de la riquesa no té cap sentit sense el progrés econòmic.

Volem una societat on sigui la ciutadania, i no els partits polítics ni la classe dirigent, qui decideixi el camí comú a seguir. Una societat on sigui la ciutadania, i no el mercat ni el capitalisme, qui controli l´economia. Una societat on sigui la ciutadania, i no les constitucions inalterables ni els estats-nació indivisibles, qui determini el futur dels pobles.

Fem-ho una realitat.

ATREVIM-NOS A SOMNIAR! ATREVIM-NOS A LLUITAR!
Sindicato Sindicat