Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Hem perdut Ka La Kastanya, Seguim Lluitant V
02 oct 2019
Deu dies després del desallotjament, Ka La Kastanya es troba en procés d'enderroc i amb vigilància privada les 24 hores del dia. A continuació, el comunicat amb les nostres reflexions.
WhatsApp Image 2019-09-30 at 20.09.17(3).jpeg
WhatsApp Image 2019-09-30 at 20.09.17(2).jpeg

HEM PERDUT KA LA KASTANYA. Seguim lluitant.

"La nostra ràbia, la seva por. Militarització de la ciutat en pro de l'especulació."


Onze mesos després del desallotjament de Ca La Trava, ens veiem expulsades de Ka La Kastanya. Com a tantes altres companyes al llarg d'aquest any, els Mossos ens han fet fora de casa fent ús d'una violència cada vegada més explícita i desmesurada. A les 5.55 h del dimecres 18 de setembre, la BRIMO va assaltar casa nostra amb un fort dispositiu: una cinquantena d'antiavalots, inhibidors de freqüència1, unitats canines2 i de muntanya3. De les set companyes que resistien dins, cinc van ser identificades, i dues detingudes després de quatre hores de resistència aèria4. Tot seguit, els treballadors de la propietat van accedir a l'edifici i en van tapiar les entrades i destrossar els sostres per impedir la reokupació.


Es van convocar dues manifestacions de resposta, una a Gràcia el mateix dia i l'altra l'endemà a Sants, la solidaritat entre barris feta realitat. La militarització dels dos barris va ser total, amb controls al mig del carrer i registres indiscriminats. A Gràcia, els Mossos van pegar, identificar i retenir preventivament durant tres hores a quinze persones, abans i tot que comencés la manifestació. El balanç repressiu de tota l'operació ha sigut de cinc detingudes i desenes d'identificades. La policia va desplegar tota la seva força per atemorir-nos i impedir que el capital fos colpejat per la nostra ràbia i que bancs i immobiliàries fossin assenyalats.


Aquests dispositius, de costos exorbitants, mostren l'ànsia de l'Estat per protegir als especuladors i per evitar que s'expandeixi l'okupació i la resistència. No mentirem, la repressió ens afecta, ens colpeja i ens fereix, però no ens atura. No podem deixar d'imaginar una Barcelona on cada okupació sigui defensada dels monstres immobiliaris, on les treballadores deixin de pagar el lloguer davant els abusos dels propietaris, on brotin sense parar centres socials recuperats de les urpes dels qui ens exploten i ens oprimeixen.


Seguirem lluitant, ara i sempre, per aconseguir-ho. Perquè creiem en una lluita col·lectiva que evidenciï, una vegada darrera l'altra, la por que l'Estat deixa entreveure amb les seves respostes repressives. Només som el reflex del que podríem arribar a ser; perquè si totes lluitem, no podran fer res.


Han desallotjat Ka La Kastanya, però no han acabat amb nosaltres. Queden molts dies i moltes nits de lluita. Tornarem a okupar, a resistir i a manifestar-nos. Fem una crida a fortificar i defensar els nostres barris, a teixir xarxes de suport mutu, a col·lectivitzar i estendre el conflicte, a deixar de pagar els lloguers i a okupar tots els pisos i cases buits.


Contra la gentrificació: okupació, resistència i acció directa!


Ka La Kastanya Resisteix




1. Dispositius que bloquegen la senyal de determinades freqüències, i impedeixen en aquest cas que les persones de dins puguin comunicar-se amb l'exterior a través del mòbil.
2. Els Mossos utilitzen gossos entrenats per buscar persones desaparegudes per rastrejar la casa i buscar persones ocultes en amagatalls.
3Agents especialitzats en rescats de muntanya, per accedir més fàcilment a "búnkers" i llocs elevats. De nou, recursos ideats per salvar persones són utilitzats per perseguir-les.
4. Tàctica de resistència passiva que consisteix en penjar-se a certa altura del terra amb l'ajut de cordes i material d'escalada. Es sol complementar amb embidonaments o altres tècniques per dificultar més el desallotjament de la persona.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa