Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
La ramaderia industrial, activitat devastadora
27 set 2019
La ramaderia ja fa molt de temps que ha deixat de ser una activitat bàsicament rural, ctualment és una activitat industrialitzada, on els que abans eren pagesos ara son empleats (directes o indirectes) de grans empreses.
Les reproductores són màquines d’una gran fàbrica que a Catalunya que mata i manté engarjolats en camps de concentració a més de 230 milions d’animals (porcs, bovins, ovins, cabres, caballs, aus diverses i conills) a 33.000 explotacions (el nom és ben escaient).Es mata a un ritme de 887 animals per minut!.
travessera1.jpg
travessera2.jpg
El cas de la industria porcina és especialment sagnant, a Catalunya es maten cada any gairabé 22 milions de porcs (aproximadament el 25% del total de l’estat), a un ritme de més de 40 porcs per minut!, de fet la “producció” de carn de porc suposa el 77% de la producció total de Catalunya en pes.
Les “fàbriques” de porcs causan sofriment als animals, contaminen l’aigua subterrània i superficial, contaminen els sols, contaminen l’aire (son les emissores principals d’amoniac) i contribueixen al canvi climatic (la ramaderia emet un 6% dels gasos d’efecte hivernacle, segons la Generalitat, segons la FAO el percentatge puja fins el 15%).
S’han realitzar unes pintades a la seu d’una associació professional internacional de tècnics i de criadors del bestiar porcí, per denunciar tots els mals que produeix aquesta activitat
LA RAMADERIA DEVASTA L’AIRE, L’AIGUA, EL SOLS I ELS CLIMA, CAL ACABAR AMB LA RAMDERIA.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La ramaderia industrial, activitat devastadora
29 set 2019
Extensiva / Semiextensiva / Intensiva (petita / familiar) / Industrial

https://catarsimagazin.cat/antiespecisme-a-debat-i

https://catarsimagazin.cat/antiespecisme-a-debat-perspectives-des-de-la-/
Re: La ramaderia industrial, activitat devastadora
29 set 2019
Entiendo que cuando dice "ramaderia" se refiere a las grandes explotaciones ganaderas. La contaminación de ese sector hace muchos años que ha sido denunciada como una de las principales causantes de eso que llaman "agujero de ozono" en la atmósfera.

El otro día tuve oportunidad de ver en una publicación la impresionante cantidad de vuelos comerciales que se llevan a cabo cada día. Ahora que tanto se habla del calentamiento del planeta, y que se promulgan normativas y leyes que van a limitar circular vehículos particulares en beneficio de nuestra salud, nadie se acuerda de todos esos cotidianos vertidos aéreos y de altura.

Las reservas de combustibles fósiles se reservan para los privilegiados que disponen de recursos económicos porque su contaminación es siempre "invisible" y necesaria para el progreso de las grandes familias de las oligarquías internacionales.

Putos güeros!, dejen de chingar la sangre de la pachamama.
Sindicato Sindicat