Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Tallem la C-16!!! No volem l'orella!!!
10 set 2003
El proper diumenge 14 de setembre a les 4 de la tarda es farà un tall a la carretera C-16/E-9 a l'alçada de la variant de Gironella per mostrar el rebuig de la comarca envers la decisió de la Generalitat de tirar endavant el projecte d'ampliació de la carretera (l'orella)
Ja fa tres anys que al Berguedà d'està lluitant perquè l'ampliació de la carretera C-16/E-9 (l'Eix del LLobregat), des de Puig-Reig fins a Berga es faci desdoblant l'actual carretera, és a dir passant-la de dos carrils a quatre, renovant els accessos als pobles etc.
De bon principi exisitien tres projectes:
- Un, desdoblar tota l'actual carretera
- Dos, fer una autovia de nou traçat
- TRes, realitzar una barreja entre la carretera actual i una nova autovia

Els inconvenients que presenta realitzar aquesta nova autovia són acabar de destrossar el poc bosc que queda al Baix Berguedà després dels incendis, allunyanr la carretera dels pobles i colònies que s'estan començant a guanyar la vida amb el turisme després que totes les fàbriques tèxtils hagin abandonat la zona, i el fet d'haver de mantenir dues carreteres (que ja sabem quina d'elles en sortiria més malparada).
Però vet aquí que la Generalitat sempre ha apostat més per una autovia de nou recorregut, pressionada, qui sap si pels interessos d'un poble que en seria més afavorit.
Després de nombroses protestes i manifestacions, la Generalitat va canviar el projecte, i resulta que va presentar una meravella encara més gran, el projecte que ara anomenem "l'orella".
Aquest nou projecte consisteix en desdoblar la carretera actual, però en un determinat punt passat Puig-Reig, es desvia del seu traçat recte al costat del riu per anar-se'n en direcció Casserres (el misteriós poble), sense acabar d'arribar-hi, i retorna a l'eix a l'alçada de Gironella, fent així una immensa corba tancada, amb un desnivell important, que travessa tota una àrea de bosc força important.
És evident que aquesta nova idea, que ja ha estat aprovada per la Generalitat, a part de ser més costosa és una gran bestiesa, tant a nivell ecològic (perquè els nostres boscos l'últim que necessiten és una autovia ràpida), com a nivell social (s'allunya d'uns quants pobles que quedaràn apartats dels beneficis que l'ampliació de la carretera pugui dur) i pràctic (perquè si ens podem estalviar un tram corbat i amb desnivell, també ens estalviarem uns quants accidents tant freqüents per aquestes contrades).
És per aquest motiu que les diferents entitats de la comarca han decidit realitzar aquesta acció. Us demanem que us animeu a participar-hi, perquè la terra és un bé que hem de preservar entre tots!!
VOLEM EL DESDOBLAMENT!!!NO A L'ORELLA!!!
(per a més informació: http://desdoblament.bergueda.org)

Comentaris

Re: Tallem la C-16!!! No volem l'orella!!!
13 set 2003
Poble misteriós? Casserres durant la història ha estat molt important i si hem quedat arraconats ha estat per l'enveja que tenen els pobles veins i mai han deixat que Casserres pogués tenir un desenvolupament econòmic important.
Sindicat