Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
La Diada a Vic
10 set 2003
La Comissió Onze de Setembre Osona organitza uns actes de commemoració de l'Onze de Setembre de 1714.
Aquest any a Vic un seguit d'entitats de la societat civil abanderen les celebracions d'uns nous actes que volen superar el mer acte institucional de conferència i ofrena de flors. Uns actes, també, que siguin més aglutinadors que excloents, integrant-hi diferents generacions, formes d'interpretar el nacionalisme i, fins i tot, donant-hi entrada als col·lectius de nouvinguts, cada vegada més importants des d'un punt de vista quantitatiu.
Després de la manifestació, organitzada per la Coordinadora de l'Esquerra Independentista, i de la concentració davant el monument a Bac de Roda, es farà una lectura del manifest de la Comissió per part d'una persona inmigrada, una marxa silenciosa de torxes (pel casc antic de la ciutat)acompanyada d'un flabiol i un timbal i, un cop a la plaça del bisbe Oliba, es farà una foguera, on es cremarà el Decret de Nova Planta. Tot plegat al so dels tres himnes nacionals: La Balanguera, de les Illes; La Moixeranga, del País Valencià, i els Segadors, del Principat.

Comentaris

Re: La Diada a Vic
10 set 2003
quin dia, el 10 o lo'11?
Re: La Diada a Reus, també
10 set 2003
l´11 de setembre, a les 18:00,des de la Plaça del Mercat central de Reus, MANIFESTACIó:

"Atrevim-nos a somniar"

L´Onze de Setembre ha esdevingut una data fatídica per a la Humanitat, un dels màxims exponents simbòlics de les injustícies que envaeixen el nostre món. L´any 1714 als Països Catalans, el 1973 a Xile i a la resta de l´Amèrica llatina, i el 2001 arreu del planeta, les llibertats individuals i les col·lectives han estat i són les principals víctimes del poder fins ara hegemònic que ha volgut i vol impedir el progrés i el benestar, globals i equitatius, de la Humanitat.

Pels carrers de centenars de poblacions d´Amèrica, Àsia, Àfrica, Oceania i d´Europa, encara ressonen els crits dels milers i milers de persones que vam manifestar-nos en contra de la guerra, la globalització neoliberal i el nou Imperi que amenaça de conduir-nos a l´anihilament. Tot i que Bush, Blair i Aznar i el sistema en conjunt aixequen la bandera de la defensa de la democràcia, la voluntat popular no fou respectada. I ara, després de l´agressió i la caiguda del règim dictatorial de Saddam Hussein, la veu del poble iraquià no és escoltada. Amb tot, com ja va ocórrer al Vietnam, l´imperialisme ha topat amb la dignitat d´un poble que vol ésser lliure. Milers d´éssers humans ja vam obrir els ulls en contra de la guerra. La lluita, però, encara no s´ha acabat i la victòria és possible.

Aquest Onze de Setembre, hem de tornar a sortir al carrer a reivindicar un contrapoder i a fer-lo realitat amb més força que mai. Oblidem les urnes i recuperem els carrers! Denunciem la gran fal·làcia: la seva democràcia es manté mentre dura l´obediència. La democràcia real ha d´ésser participativa, transparent i popular. Cal alliberar espais i les nostres ments!Tots nosaltres som l´embrió d´una possible alternativa. Des de la base i sense prejudicis, cal organitzar-nos, créixer i lluitar.

Hem de tenir ben clar que reivindicar la llibertat col·lectiva no té sentit sense garantir la llibertat individual; a la vegada, la reivindicació de la llibertat individual no té sentit sense la defensa de la llibertat col·lectiva. Que la defensa del patrimoni natural i cultural no té sentit sense satisfer el benestar social de les persones; a la vegada, propugnar el benestar de les persones no té sentit sense la protecció del patrimoni natural i cultural. Que el progrés econòmic no té cap sentit sense la solidaritat, el repartiment de la riquesa i la justícia social; a la vegada, vindicar la justícia social i el repartiment de la riquesa no té cap sentit sense el progrés econòmic.

Volem una societat on sigui la ciutadania, i no els partits polítics ni la classe dirigent, qui decideixi el camí comú a seguir. Una societat on sigui la ciutadania, i no el mercat ni el capitalisme, qui controli l´economia. Una societat on sigui la ciutadania, i no les constitucions inalterables ni els estats-nació indivisibles, qui determini el futur dels pobles.

Fem-ho una realitat.

ATREVIM-NOS A SOMNIAR! ATREVIM-NOS A LLUITAR!
Re: La Diada a Vic
10 set 2003
Un petit comentari, La Balenguera només és un himne de Mallorca, Menorca i les Pitiüses no el tenen com himne.
Hi ha uns moments històrics a la Menorca republicana, que l'himne adoptat fou Els Segadors.
Salut i independència.
Re: La Diada a Vic
10 set 2003
Bastant d'acord amb el reusenc, només que cal recuperar el carrer sense menysprear les urnes. Fer el contrari sería una gran errada si el que volen es que la ciutadanía, sense cap distinció, recuperi el protagonisme que li ha estat pres.
Re: La Diada a Vic
10 set 2003
pere salsench:

La Coordinadora de l'Esquerra Independentista (CEI) de la comarca d'Osona ha organitzat per avui dia 10 de setembre una manifestació a Vic que començarà a les 8 del vespre a la plaça de l'Estació i es dirigirà pel carrer Verdaguer cap a la cruïlla de la rambla Davallades, on hi ha la placa commemorativa de Francesc Macià i Bach de Roda. Allà es llegirà el comunicat de la CEI i hi haurà intervencions de representants de diversos col·lectius, com la Unió de Pagesos, Alerta Solidària, Maulets o la CUP de Vic.
El lema de la manifestació serà 'No als estatuts. Independència'.
Re: La Diada a Vic
10 set 2003
Plataforma per Catalunya no hi estarà representada?

salut
Re: La Diada a Vic
11 set 2003
No, perque aquesta celebra el 12 d'octubre. I bé que tú ho saps, perque hi vas!!
Re: A plataformat
11 set 2003
Plataforma per Catalunya, està dirigida per un ex-militant de Fuerza Nueva, que segons va dir en una entrevista, porta "l`aguila al cor". I si coneguessis una mica Vic sabries que els que planten cara als espanyolistes de la plataforma (amb els quals deus celebrar el 12-O) són els independentistes que han convocat akests actes.
CONTRA EL FEIXISME ESPANYOL, ORGANITZEM L´ODI.
Re: La Diada a Vic
11 set 2003
PPC només es mereixen el meu menyspreu, poc més. Com el plataformat.
Sindicat