Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
[Pregó Feminista VKK] Per què és tan important l'autodefensa? Per què és tan important l'inici de setembre? V
13 set 2019
Pregó llegit durant les festes feministes de Vallcarca 2019
Per què és tan important
l'autodefensa?
Per què és tan important l'inici de setembre?

   
    L'inici de setembre pot ser sinònim de retrobament. De retrobar-te amb les persones amb qui vols combatre l'individualisme, per construir el què desitges i destruir allò que et destrueix. De retrobar-te entre lluites per sortir de l'ego i teixir resistències. D'encaixar el comú com a peça essencial del trencaclosques de les nostres vides. De retrobar el temps i l'espai per fer-ho possible, a la ciutat de les presses i les pol•lucions, la qual carrega una empremta colonial impossible d'esborrar. Si les úniques lluites que es perden són les que s'abandonen, setembre ens ha de servir per reactivar-les amb l'entusiasme necessari perquè no retrocedeixin.
L'inici de setembre, també pot ser sinònim de bufetada a la realitat. D'encarar-te, novament, amb les misèries i les tensions que havies deixat aturades per la pausa forçada d'unes vacances marcades pel calendari laboral. Si ets de les que ha tingut la sort d'haver pogut "desconnectar, durant uns dies o setmanes, potser les preocupacions no hauran entrat en la teva bombolla plaent". Però la bombolla de la comoditat, al setembre, saps que tard o d'hora punxarà, com la pluja intensa que et sorprèn quan menys t'ho esperes en un dia calorós d'agost.

Setembre és un mes d'inflexió, on s'accentua la distància entre els diferents privilegis que hem viscut durant el període estiuenc. Perquè malgrat que ens agradaria que fos diferent, sabem que no som totes iguals. Sinó, per què hi ha persones que moren al mar? Malgrat l'intent de rentada de cara, d'una ciutat que pretén presentar-se a l'exterior com a amable, tolerant, plàcida i cívica, la realitat ens mostra una altra cara, en la lògica d'aquest món injust, cruel i desigual.

Mentre que les més precàries, tindrem el relat d'haver treballat a hotels de luxe amb unes condicions horribles, unes altres contarem com hem gaudit dels seus "serveis". I moltes d'altres, pel que hi diu al passaport, no haurem pogut accedir a cap lloc de feina.

Al mateix temps, mentre que milers de turistes hauran compartit les fotografies amb els Búnquers o al Parc Güell com a imatge de fons a les xarxes socials, les manteres haurem estat centenars de cops perseguides, retingudes o detingudes, quan intentàvem guanyar-nos el pa. Mentrestant, les veïnes que vivim al voltant d'aquests parcs, ens haurem vist forçades a marxar de les nostres cases o d'actuar per aturar la destrucció de la vegetació dels Tres Turons, a base d'asfalt i complicitat municipal. No som totes iguals perquè a la mateixa platja, una parella trans ha estat ridiculitzada, una de lesbianes ha estat coaccionada, i una d'hetero
ha estat elogiada. Totes tres després d'haver posat en pràctica el mateix gest, besar-se. No som totes iguals perquè un dia de xafogor insuportable al metro de Vallcarca, una dona ha notat la por i la vergonya que se sent al ser assetjada perquè un home va decidir, sense abans preguntar-li, que podia dir o fer amb el seu cos, el què volgués.

Les mil i una opressions i violències que vivim les dones, les migrants, les racialitzades, les precàries, les treballadores sexuals, les que tenim diversitat funcional, les manteres, les empresonades, les bolleres, les trans, les desnonades, així com la terra i els animals, i tantes altres, són la causa de la nostra necessitat d'ofensa, de contraatac, de defensar-nos per nosaltres mateixes. Que al mateix temps, és una aposta d'existència i re resistència contra el monopoli de la violència i dels abusos als nostres cossos i territoris. Per aquest motiu, legitimem la defensa de qui opta per defensar-se. I això mateix, és per nosaltres l'autodefensa, la "legítima defensa, la qual consisteix a repel·lir una agressió de qualsevol mena".
L'autodefensa feminista, antiracista i anticapitalista és una eina emancipadora en els diferents àmbits que travessen les nostres vides; que es pot aplicar tant, quan rebem atacs per part de matons de desokupa o de la policia, en ser desnonades, desallotjades, deportades, multades o registrades, com al ser assetjades sexualment, colpejades, acomiadades, o en defensa de boscos cremats. Perquè sí, totes aquestes també són qüestions que ens preocupen com a feministes.

L'audodefensa ens serveix per obrir escletxes on bastir la realitat que volem, que desitgem. Així, doncs, companyes, que l'inici de setembre tingui el gust, el tacte, el so, l'olor i la visió de l'autodefensa feminista, perquè volent-ho tot, no demanarem res a ningú, defensarem a les que lluiten aquí i allà. I esgarraparem un món tacat per les injustícies de les violències racistes, heteropatriarcals i neoliberals que ens pesen i ens ofeguen amb bons o mals modals, (in) visiblement o (des) intencionadament, perquè no volem cap altre camí que continuar lluitant per tot i per totes!

Aquí, ara i sempre autodefensa!!
Visca la lluita feminista!!
Mira també:
https://twitter.con/LaBrotadaVKK
https://www.facebook.con/labrotada/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat