Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : globalització neoliberal : corrupció i poder : criminalització i repressió : altres temes : especulació i okupació : guerra
Traducción CATAL?N llamado internacional Kasa Muntanya
10 set 2003
Para difundir al máximo la convocatoria internacional de manifestación en Barcelona el próximo 04 de octubre
Necesitamos una traducción al catalán del texto original en inglés del llamamiento que se hace desde el IMC Galiza.

Por favor publica tu traducción (de todo o parte) como un comentari en la página catalana de este llamamiento:

http://galiza.indymedia.org/gz/2003/09/1406.shtml
Mira també:
http://galiza.indymedia.org/gz/2003/09/1406.shtml

Comentaris

Re: Traducción CATAL?N llamado internacional Kasa Muntanya
10 set 2003
iba a traducirlo, pero creo que ya está todo, no?
Comentarnos algo!! :)
Traducció: ATUREM el desnonament de la Kasa de la Muntanya!!
10 set 2003
Manifestació internacional: 04/10 @ Kasa de la Muntanya [Barcelona]

Enguany estem vivint dies molt especials a lâestat espanyol: les forces de âseguretatâ? ens han identificat, al moviment okupa, com el centre neuràlgic del fluxe social contra la globalització neoliberal. Projectes veterans, com la Casa Encantada a Galiza, han estat objecte dâempaitament judicial i policial per encetar el seu desnonament i enderrocament. Qué fer? Qué dir? Només unes paraules escrites a un grafiti al proper objectiu, la Kasa de la Muntanya a Barcelona, âEl feixisme avança si no lluitemâ?.

Especulació és, probablement, la paraula clau; la forma en que les transnacionals sâendinsen a la societat, comprant la nostra terra, la nostra aigua i el nostre aire: el nostre dret a viure. Pensen que els pertanyem i per aixó reprogramen les nostres ments mitjançant els mitjans de comunicació de masses, per fer el que volen. Un pla perfecte per transformar les nostres vides en mà dâobra barata pels seus negocis dâabast mundial... amb unes poques excepcions: el moviment europeu okupa i la xarxa Indymedia.


*El moviment okupa a Europa

La Casa Encantada a Galiza (al nord-oest de lâestat espanyol, damunt Portugal) és un bon exemple dâaquest âperillòsâ? activisme barrejat, on es barrejen els moviments socials tradicionals i el projecte GNU enfrontant-se a lâautoanomenada
âglobalitzacióâ? que no és res més que el nou nom del vell i ben conegut feixisme.

Al 1991 vam negociar la concessió dâuna vella escola abandonada en bescanvi de la reconstrucció de les seves runes i el manteniment de lâedifici per propòsits socials. Després de més de dotze anys compartint aquest espai alliberat amb el moviment social gallec (dones, infants, presons, Sida, ecologisme, Llatinoamerica, art fotogràfica, teatre alternatiu, música independent, performances i molts projectes autogestionats com una ràdio o un locutori cibernètic), en una matinada dâagost (!) arriben dos bulldozers que -sense notificació- enderroquen lâedifici.

Per qué? Com? Bé... lâedifici era part del molt gran inventari de propietats de lâEsglèsia Catòlica (enrecordaât; Roma, Jerusalem... i Compostela) que un bon día va decidir vendreâl a un constructor per fer-hi edificis de luxe. Ãs obvi que lâajuntament hi tenía la seva implicació i els seus interessos perque ningú pot treballar a les 6:54 del matí sense senyalitzar-ho i amb només seguretat privada: va ser un enderrocament il.legal enmig dâun procés judicial on sâestava demostrant que a lâedifici de 200 anys dâantigüetat li calia protecció front lâespeculació.

Hi havía un interés econòmic, pero també hi havía un enuig polític (nosaltres, la nostra feina diària) que va ser el que realment va atreure aquells bulldozers com abelles a la mel. Només el més recent exemple de la nostra història activista farà llum al centre de la qüestió.


*Gallecs: gent autogestionada fent front a la catàstrofe

Galiza és la tercera âregióâ? històrica autònoma a lâestat espanyol amb Catalunya (dins lâàmbit dels Paisos Catalans) i Euskadi (dins lâàmbit dâEuskal Herria) al nord-oest de lâestat espanyol i al nord de Portugal. Són uns tres milions de persones dintre dâaquest i uns altres tres milions fora per lâemigració, especialment a sudamerica i centreeuropa. Parlem una variant de la llengua portuguesa anomenada gallec, que és la llengua llatina més antiga amb lâitalià pel que ens pots considerar com irlandesos parlant portuguès. Tenim tambè molta herència celtica i la influència de milions de pelegrins que han estat benvinguts al final del Camí de Sant Jaume, la fí del món (Fisterra) per molts segles.

Com ja deus saber, el novembre del 2002 el petrolier Prestige va enfonsar-se davant de la costa de Galiza. Els âoperatius de rescatâ? dels governs espanyol i gallec continuen navegant erràticament un vaixell trencat en el decurs dâuna setmana... provocant el pitjor desastre ecològic europeu. Déu messos després ningú no sap les raons per les que el Prestige va enfonsar-se. Ovnis? Màgia? Probablement incompetència, amb seguretat lâabsència de plans dâemergència... curiosament a Galiza, que és la costa més afectada del món pel que fa als vessaments de petroli -el fet és que el del Prestige va ser el cinqué vessament en pocs anys-.

Més de 500 mil persones van perdre la seva forma de vida tradicional, més de 300 mil ocells marins es creuen que van morir, com mamífers marins i molts dâaltres... només perque els polítics âels estatals i els nostres- eren de vancances a molts kilómetres limitant-se a dir âno hi ha cap problema allàâ?.

Als primers moments crítics del vessament de petroli, només la gent del mar autoorganitzada lluita contra el txapapote amb els seus vaixells tradicionals i les seves pròpies mans. En lâabsència del govern, ells (nosaltres) organitzem els milers de joves voluntaris que arriben dâarreu dâEuropa, afegint-se a la solidaritat de la gent âordinariaâ? de Galiza i després de Catalunya, EuskalHerria, Andalucía, Madrid i arreu de lâestat espanyol... afegint-se a la més gran manifestació de la història de Galiza, feta a Santiago de Compostela amb més de 100 mil persones exigint responsabilitats i cridant aquell lema: âNUNCA MAISâ?, que significa aproximadament âMAI MÃSâ?. Les autopistes estaven col.lapsades, i el manifest va ser llegit dues vegades perque el final de la manifestació començava a avançar dues hores després del seu inici. Aquell manifest va ser responsable de sumar totes els esforços populars en una Plataforma Cívica que ha estat anomenada igual que el lema: âNunca Máisâ?

Dâença aquell moment, tots els moviments socials i els âpartitsâ? polítics dâesquerra ;) van afegir-se a la plataforma que va ser activa a tot arreu... de Compostela vam anar a Madrid, la capital de lâestat espanyol, amb gairebé un milió de manifestants i llavors a Brussel.les demanant una Comissió dâInvestigació per posar llum als âmisteriososâ? fets que van dur al vessament del Prestige.


*Lâactuació del moviment okupa

Per descomptat, també va haver-hi molta repressió. En aquests dos vídeos [ 1 ] [ 2 ] pots copsar la brutalitat de la policía espanyola al pitjor moment de la crisi. Nosaltres només deiem: "Ei polítics, aquí hi ha petroli, cal fer alguna cosâ? en una acció no-violenta davant del Parlament Gallec, per trencar el silenci mediàtic sobre la catàstrofe. La gent que pots veure agredida per la policía són activistes no-violents de la okupa (espai alliberat compartit) Casa Encantada que de fet va ser un dels centres més actius aquells dies.

Un altre encoratjador exemple de com va trencar-se exitòsament el silenci mediàtic va ser proporcionant les eines GNU a activistes socials sense experiència tècnica, ja que una de les nombroses activitats de la Casa Encantada era el âciberâ?, on es facilitaven a la comunitat continguts alternatius i connexió gratuita a la xarxa. Dâaquell espai compartit va nèixer el HackLab, inspirat en el militant squat.net i els hacklabs (laboratis de hacking) italians i de lâestat espanyols, així com el Chaos Computer Club alemany. El Hacklab va encetar un munt de projectes com el the Independent Media Center de Galiza i dâaltres... estàvem molt interesats en transformar les eines de comunicació de les noves tecnologíes (GNU) en eines emprades els activistes socials sense experiència en aquestes...

...així que el HackLab esta llest quan Area Negra (Sorra Negra), un col.lectiu de mestres de secundaria, arriba a la Casa Encantada amb lâobjectiu de fer servir el vessament del Prestige per ensenyar (tocant, olorant...) a la gent jove les conseqüències ecològiques dâaquesta economía no sostenible. El resultat va ser una cadena humana [moltes fotos] [vídeos] aplegant més de 75 mil estudiants vinguts dâarreu de Galiza, que definitivament van trencar el silenci mediàtic respecte la inoperància de la gestió de la tragèdia... fet! Messos després, el mateix col.lectiu va organitzar, amb eines GNU, un referèndum nacional en temps real sobre la guerra de lâIrak... el resultat per descomptat va ser un NO a la guerra a les escoles de secundària.

Potser aquests dos exemples tâajudaràn a entendre perqué la Casa Encantada va ser desnonada i enderrocada.


*Proper objectiu: Kasa de la Muntanya (Barcelona)

La nostra tasca en el decurs dâaquells anys no va ser un missatge aïllat: és una acció local en una procès de transformació global del pensament. Pots trobar-te molts dâaquests exemples, com el barri alliberat de Christiania a Dinamarca, lâASCII club a Amsterdam, la lluita ecològica dâItoiz a Euskalherria... o la major manifestació del món contra la guerra de lâIrak a Barcelona... el moviment okupa contribueix molt per crear lâambient que enceti fets semblants, com és obvi amb totes les implicacions i responsabilitats.

Hauràs trobat moltes coses en comú amb la teva lluita... és perque la nostra lluita és contra la mateixa cosa que vol que tú (i nosaltres) desapareixem... només perque tú *pots* pensar i decidir per voluntat pròpia i tú vols que els altres ho puguin fer. Aquesta és la raó per la que veterans, no-violents i productius projectes com la Casa Encantada a Galiza són lâobjectiu de lâempaitament legal i policial per cometre el seu desnonament i enderrocament.

Qué fer? Qué dir? Només unes poques paraules escrites a un grafiti al proper objectiu, la Kasa de la Muntanya a Barcelona.
"El feixisme avança si no lluitemâ?


<H2>VINE!

MANIFESTACIÃ INTERNACIONAL

4 DâOCTUBRE

BARCELONA</H2>


Tens tota la informació sobre aquesta trobada a la història i les activitats dâaquest centre social a:

http://www.nodo50.org/kasadelamuntanya/
Colera camping CNT