Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Comunicat dels presos/es per l'11-S
10 set 2003
Comunicat d'en Zigor, la Laura, en Juanra, en Diego i la Lola en motiu de l'11 de setembre.
Manifest dâen Juanra, la Laura, en Diego, la Lola i en Zigor en motiu de lâ11 de setembre.

Irak mai va amenaçar la pau del món com sâha demostrat amb la investigació que ha descobert que els informes presentats per Bush i Blair varen ser alterats i falsejats tendenciosament per alarmar amb amenaces invisibles. Les úniques armes de destrucció massiva existents han sigut les paraules que van inventar la seva existència: milers de civils morts per uns discursos que donaven pas a les âbombas de racimoâ? llençades als mercats, a les escoles i als hospitals iraquís. I és que, com va escriure Goytisolo, amb freqüència, lâopinió pública establerta sobre quelcom és degut a la constant reiteració dâun enunciat que acaba per convertir-se en dogma de fe. El poder sâha fet amo del llenguatge i després de violar el significat de les paraules, les ha convertit en un arsenal al seu servei.
Lâeix neo-imperial format perl Estats Units, Gran Bretanya i lâEstat espanyol parafrasseja lâeslògan pensa globalment i actua localment, convertint el terrorisme en lâenemic a batre, i la democràcia i la llibertat en les pedres angulars entorn a les quals justifiquen i justificaren les barbàries més ignominioses i la pèrdua de drets individuals i col.lectius.
Però, què és terrorisme? Terrorisme és tot allò que qüestiona el nou ordre social i econòmic, mentre que la democràcia ha esdevingut un objecte de consum electoral i no un mecanisme de participació política. Paradoxalment, en el seu nom, sâil.legalitzen partits i organitzacions polítiques i socials; i, també paradoxalment, en nom de la llibertat dâexpressió es tanquen diaris i ràdios i altres mitjans de contrainformació. Ãs lâúltima tendència âlibertad duraderaâ?: per ser lliures, primer hem de deixar de ser-ho.
Alhora, els mateixos jutges que a lâAudiència Nacional, amb tanta professionalitat!, miren cap a una altra banda per no veure les empremtes de les tortures en les persones a les quals seâls hi aplica la llei antiterrorista, es dediquen ara a escenificar pantomimes contra la junta militar argentina dels anys setanta, quan precisament a lâinforme del Relator de Drets Humans del 2002, lâEstat espanyol ha sigut el païs amb més denúncies per tortures i maltractaments al món.
En un estat de dret amb evidents símptomes de putrefacció, sense separació de poders i amb uns mass media transformats en la âvoz de su amoâ?, els gossos que defensen la imposició del pensament únic tracten de silenciar tant la diversitat dâidees i lluites com qualsevol tipus de dissidència. Localment, ens repeteixen a totes hores que tots som terroristes, i tant se val si pertanys al moviment antiglobalització i tâhan agafat en una manifestació contra el Banc Mundial o si ets periodista de lâEgunkaria; si tâhan detingut defensant el teu espai alliberat o si ets advocat de Gestores pro Amnistia; si ets un parlamentari de Batasuna o si treballes a Rescat o a Bandera Negra recolzant als presos i les preses polítiques. Tan se val, tots i totes som el mateix. Igual que a nivell global, ens venen a dir que no hi ha cap diferència entre Hamàs i les FARC; entre Al Qaeda i lâIRA; entre Hezbolà i lâEZLN; o entre la resistència Iraquí i el moviment independentista de Còrcega. Cada vegada més, tots i totes som el mateix per aquest nou ordre mundial i cada vegada més ens volen convertir en ânadiesâ?, però això és impossible. Ãs impossible silenciar les nostres veus i és impossible amagar la voluntat de tantes persones, de tants col.lectius i de tants pobles que resisteixen a la pasivitat i al conformisme generant espurnes de llum contra aquesta uniformitat estèril. Diuen en alguns racons de la nostra estimada Catalunya que dâentre tanta tramuntana gelada colpejant les finestres dels nostres somnis sâaixeca sempre la raó de les consciències, agitant-se i negant el no-res del buit.
Així ho crec jo. Així ho creiem nosaltres. I és que ara, precisament, quan les condicions sâestan alineant de cara, ara que tot ens ho tene prohibit, tot el que no sigui callar i caminar pels marges establerts, ara que lâestat de dret en ha posat a tots i a totes en el seu punt de mira, i ara que lâestat de dret sâha erigit en la raó que justifica la sense raó, en la pau que genera la guerra i en la llibertat que ens condueix a la presó. Ara és el moment i ho és ara perquè lâEstat espanyol se sent contra les cordes i per això treu tota la seva maquinària repressiva al carrer. De què parlen cada dia? De la unitat i de la unitat i de la maleïda unitat dâEspanya, perquè els símptomes de descomposició són evidents i perquè ja no són capaços dâaturar aquest mar de fons que se sent des de qualsevol contrada. Tenen por, tenen veritable por a que sâacabi aquest invent, aquesta entelèquia anomenada Espanya i que durant tants segles els hi ha donat tants beneficis. I ara tots i totes ens hem convertit en una amenaça perquè el que de veritat els fa tremolar no és la hipotètica pregunta sobre lâautodeterminació dels pobles, el que els fa tremolar és la resposta. Ãs la nostra resposta la que pot canviar lâordre de les coses i cadascú de nosaltres pot respondre cada dia, cada hora i cada minut, i això... això no ho pot aturar ningú, això no ho pot aturar ni Aznar, ni Rajoy, ni Mayor Oreja, ni el âPacto por las Libertadesâ?, ni la âCumbre de las Azoresâ? ni el Espíritu de Ermuaâ?.
Ãs a les nostres mans, companys i companyes, doncs com va escriure Galeano, sempre ens quedarà la nostra escandalosa tendència a pensar en veu alta i a trencar les normes de la resignació col.lectiva que constitueix lâessència dâaquest sistema dâínfima qualitat democràtica.
La història no acaba avui: tornarem a lluitar junts i juntes fins a la victòria sempre, fins a la victòria sempre i fins a la victòria sempre!

Sols el poble salva el poble.

Visca la Terra!!!


Juanra, 1 de setembredel 2003. Amsterdam.

Comentaris

Re: Comunicat dels presos/es per l'11-S
10 set 2003
LLIBERTAT PRES*S POLÃ?TICS CATALANS!
solidaritat i resistència
no
10 set 2003
Modificat: 06:59:11
menos freejuanra.org y mas cruz negra anarquista

TODXS LXS PRESXS SON POLITICXS!
Re: Comunicat dels presos/es per l'11-S
10 set 2003
donç això mateix,

LLIBERTAT PRES*S POLÃ?TICS CATALANS!
solidaritat i resistència

Demà 11, a les 13:00, manifestació de suport al Born (Barcelona)
Re: Comunicat dels presos/es per l'11-S
10 set 2003
Menys dir a la gent el ke ha de fer, i més solidaritat davant la repressió.

VISCA LA TERRA LLIURE!
PRES@S AL CARRER, AMNISTIA LLIBERTAT!
Re: Comunicat dels presos/es per l'11-S
10 set 2003
Faig una crida a tots i totes ka vulguin assistir a la manifestació de la una i mitja del migdia convocada per Rescat, el col.lectiu de Presos i Preses Polítques, que és important la vostra assistència en un dia tan important, important també amb els ke se'n recorden d'aquesta diada desde 600 quilòmetres de nosaltres. Demanem la Llibertat dels presos/es pol´tiques, prou manipulació mediàtica a l'independentisme!
Re: Comunicat dels presos/es per l'11-S
11 set 2003
Cruz negra analquista discrimina als presos?
Colera camping CNT