Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
Les Macrofestes de Gràcia maten el Barri
12 ago 2019
La Gràcia que coneixem està morint i la gentrificació l'està matant. Les Festes de Gràcia són part del problema i els moviments polítics i alternatius no estem fent res al respecte.

Apart dels 24 espais oficials de festa, aquest any tenim 7 espais alternatius:

- Raspall
- (Ni) Sant Pere (Ni) Martir
- Ateneu Llibertari
- Festes Llibertaries
- CP Tres Lliris
- Ka La Kastanya i Ca La Trava
- El Polvorí

Set espais! Tot i que, probablement, en els set espais podrem trobar crítiques al model de festes actual, realment hem estat incapaces de bastir una alternativa real, de generar una resposta o una mínima resistència organitzada. Ni tant sols hi ha hagut cap campanya política en cap sentit. Any rere any les festes esdevenen més macrofestes i la gentrificació avança amb la mínima oposició.

Amb aquest comunicat pretenem obrir el debat i l'autocrítica sobre el que està passant amb les Festes de Gràcia, també intentar començar a construir les bases per a poder generar una resposta organitzada.

A continuació el comunicat en imatge i en text:
FestesGraciaColor.png
LES MACROFESTES DE GRÀCIA MATEN EL BARRI

La Gràcia que coneixem està morint i la gentrificació l'està matant: Els preus dels lloguers no paren de pujar mentre els sous cada cop són més baixos, s'expulsa a les veïnes, es derrueixen cases i es construeixen pisos de luxe al seu lloc. Totes en som conscients, coneixem la por a la fi del contracte, a la pujada del lloguer i al que serà de nosaltres i les nostres veïnes, amigues i família.

El drama ha sigut normalitzat a cop de repressió i derrota, sembla que el destí gentrificador ja és ineludible. És en aquest ambient que arriba l'estiu, la calor i les Festes de Gràcia. El que havien de ser unes festes de barri s’han convertit en un Macrofestival i en un reclam per la Barcelona aparador. Un nou clau en aquest taüt anomenat gentrificació, massificació i turistització, consolidant la imatge de barri cool i bohemi.

Totes les que participem a festes ho fem perquè estimem el barri, perquè són les nostres festes, les que impulsem any rere any. Volem baixar al carrer i trobar-lo ple de vida, ens agraden els guarnits i la cultura popular. Estimem les festes i no volem que acabin, però la realitat és desoladora: preus a l'alça, veïnes que marxen expressament durant les festes, negocis que obren només durant aquestes, carrers intransitables i la construcció de la marca Barcelona destruint la ciutat sense miraments.

El barri s'enfonsa, però arriba l’agost, l'alcohol i la música, i ens oblidem de tot, somriem, brindem i la banda segueix tocant. No serveix de res organitzar festes alternatives, okupes o anticapitalistes, si no ens atrevim a combatre el model d’oci i de festes en profunditat. És hora que fem alguna cosa, que trenquem amb aquesta dinàmica de festes cada cop més grans, amb millors guarnits, d'actes amb més afluència i gastant i guanyant cada cop més diners. Si no ho fem, perdrem el barri i, en conseqüència, perdrem les festes.

Les Festes de Gràcia són una oportunitat estratègica que hem d’utilitzar. Aprofitem els carrers tallats, la massificació, la mediatització i el kaos per recuperar els carrers i atacar als agents gentrificadors. Fem-los saber que no són benvinguts, que estem en peu de guerra, que cap guia s’atreveixi a tornar a publicitar les nostres festes. Recuperem la lluita i recuperem el nostre barri.

VISCA LES FESTES DE GRÀCIA
MORIN LES MACROFESTES



P.D: Per últim també voldríem recordar la manifestació en memoria del Roger el dia 15.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Les Macrofestes de Gràcia maten el Barri
13 ago 2019
Se os ha olvidado la explotación y la superexplotación que en estas temporadas se ponen a hacer su fiesta con el ánimo de lucro:

Lo que Marijaia esconde: ¿acaso tenemos algo que celebrar?
https://borrokagaraia.wordpress.com/2016/08/19/lo-que-marijaia-esconde-a/
Re: Les Macrofestes de Gràcia maten el Barri
14 ago 2019

Gràcies per publicar a Indymedia Barcelona.

Per facilitar que els lectors puguin ampliar la informació és convenient incloure enllaços del tema al mateix article i, quan és la transcripció d'un article, l'enllaç directe a l'original és especialment important per verificar la font a qualsevol moment.

Per a què una font verificable?

Per a confiar en el text, que és una còpia honesta sense manipular i que és la veu real de lx seva autorx.

Per a millorar Indymedia.

Sindicat Terrassa