Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Manifestació 11 de setembre a Reus
08 set 2003
ATREVIM-NOS A SOMIAR! ATREVIM-NOS A LLUITAR!

Diferents persones, dinamitzadores i activistes del teixit associatiu d'El Camp, entenent i reivindicant així, una regió natural i humana composta per les comarques del Baix Camp, l'Alt Camp, el Priorat, la Conca de Barberà, el Tarragonès i el Baix Gaià, trobem en aquest moment l'ocasió per a realitzar un pas endavant cap a la trobada entre els diferents pobles.

Apostant per la coordinació, pel respecte a la heterogeneïtat, creant espais de trobada i d'intercanvi de coneixements i experiències, recuperant la vida a les ciutats, als pobles, al camp i a la muntaya.

Construïr altrenatives culturals, polítiques, medioambientals, econòmiques i socials al servei de la gent i on les persones assumeixin el repte de ser-ne partíceps en primera persona.

Per aquests i molts altres motius i com a inici d'un nou camí que es preveu llarg, els sotasignants d'aquest manifest hem considerat idoni convocar a les persones i pobles d'El Camp a manifestar-se sota el lema ATREVIM-NOS A SOMIAR el pròxim 11 de setembre a Reus.

Desitjant que aquesta mobilització sigui el punt d'inici d'aquest nou projecte participatiu, i amb la voluntat d'esdevenir un motor de nous projectes i idees comunes que facin d'El Camp un veritable marc de relació entre persones i pobles per damunt d'interessos econòmics i de poder.



FENT UNA CRIDA A POBLES I CIUTATS:

ATREVIM-NOS A SOMIAR !

Reus (Baix Camp)

11 de setembre de 2003

Sortida del Mercat Central 18:00 h.

C/ Sant Joan, Pl. Prim, C/ Monterols, Pl. Mercadal, C/ Major, Peixeteries Velles











Per qualsevol dubte o consulta podeu trucar al telèfon 977 323 280 (de 5 a 9 del vespre) o enviar un correu electrònic a info ARROBA pobleviu.org.

Comentaris

Re: Manifestació 11 de setembre a Reus
08 set 2003
Manifest de la convocatòria de Reus:
"Atrevim-nos a somniar"

L´Onze de Setembre ha esdevingut una data fatídica per a la Humanitat, un dels màxims exponents simbòlics de les injustícies que envaeixen el nostre món. L´any 1714 als Països Catalans, el 1973 a Xile i a la resta de l´Amèrica llatina, i el 2001 arreu del planeta, les llibertats individuals i les col·lectives han estat i són les principals víctimes del poder fins ara hegemònic que ha volgut i vol impedir el progrés i el benestar, globals i equitatius, de la Humanitat.

Pels carrers de centenars de poblacions d´Amèrica, Àsia, Àfrica, Oceania i d´Europa, encara ressonen els crits dels milers i milers de persones que vam manifestar-nos en contra de la guerra, la globalització neoliberal i el nou Imperi que amenaça de conduir-nos a l´anihilament. Tot i que Bush, Blair i Aznar i el sistema en conjunt aixequen la bandera de la defensa de la democràcia, la voluntat popular no fou respectada. I ara, després de l´agressió i la caiguda del règim dictatorial de Saddam Hussein, la veu del poble iraquià no és escoltada. Amb tot, com ja va ocórrer al Vietnam, l´imperialisme ha topat amb la dignitat d´un poble que vol ésser lliure. Milers d´éssers humans ja vam obrir els ulls en contra de la guerra. La lluita, però, encara no s´ha acabat i la victòria és possible.

Aquest Onze de Setembre, hem de tornar a sortir al carrer a reivindicar un contrapoder i a fer-lo realitat amb més força que mai. Oblidem les urnes i recuperem els carrers! Denunciem la gran fal·làcia: la seva democràcia es manté mentre dura l´obediència. La democràcia real ha d´ésser participativa, transparent i popular. Cal alliberar espais i les nostres ments!Tots nosaltres som l´embrió d´una possible alternativa. Des de la base i sense prejudicis, cal organitzar-nos, créixer i lluitar.

Hem de tenir ben clar que reivindicar la llibertat col·lectiva no té sentit sense garantir la llibertat individual; a la vegada, la reivindicació de la llibertat individual no té sentit sense la defensa de la llibertat col·lectiva. Que la defensa del patrimoni natural i cultural no té sentit sense satisfer el benestar social de les persones; a la vegada, propugnar el benestar de les persones no té sentit sense la protecció del patrimoni natural i cultural. Que el progrés econòmic no té cap sentit sense la solidaritat, el repartiment de la riquesa i la justícia social; a la vegada, vindicar la justícia social i el repartiment de la riquesa no té cap sentit sense el progrés econòmic.

Volem una societat on sigui la ciutadania, i no els partits polítics ni la classe dirigent, qui decideixi el camí comú a seguir. Una societat on sigui la ciutadania, i no el mercat ni el capitalisme, qui controli l´economia. Una societat on sigui la ciutadania, i no les constitucions inalterables ni els estats-nació indivisibles, qui determini el futur dels pobles.

Fem-ho una realitat.

ATREVIM-NOS A SOMNIAR! ATREVIM-NOS A LLUITAR!
Re: Manifestació 11 de setembre a Reus
10 set 2003
molt be aquest manifest. Alguna cosa està canviant en l'independentisme, ens fem grans? Ja era hora.

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more