Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : altres temes
Govern espanyol exhuma soldats franquistes a Rússia, es nega a fer-ho amb combatents republicans a l'estat espanyol.
08 set 2003
El govern espanyol esmerça diners i mitjans en trobar les fosses on són els cossos dels soldats feixistes de la "División Azul", enviada per Franco a ajudar als alemanys al envaïr la llavors Unió Soviètica, pero es nega a facilitar els mateixos diners i mitjans per recuperar els cossos dels combatents republicans i antifeixistes que es troben a l'estat espanyol. Per qué tant d'interés en recobrar uns, a Rússia i el rebuig en recobrar els altres, aquí mateix?
El Ministeri de Defensa treballa des del 1996 amb una entitat alemanya per recuperar, identificar i procedir a la exhumació dels morts que la División Azul, el cos de voluntaris espanyols que Franco va enviar al front soviètic a ajudar a l'exèrcit alemany de Hitler a envaïr la Unió Soviètica, va tenir a la localitat russa de Pankovka durant la Segona Guerra Mundial.

L’associació Volksbund Deutsche Kriegsgraberfursorge ha finalitzat els treballs d’aixecament de restes humanes ubicats a Pavlosk i a Nikolskoye, i el Ministeri ha posat a disposició dels possibles familiars un número d’informació (91 549 03 52, ext. 251) per si volen demanar la repatriació de les restes. Cal recordar que el Govern espanyol no ha estat gens partidari de l’exhumació a les fosses comunes que es van crear durant la Guerra Civil, i tampoc no ha facilitat gens la tasca de grups com l’Associació per la recuperació de la memòria històrica.

Comentaris

Re: Govern espanyol exhuma soldats franquistes a Rússia, es nega a fer-ho amb combatents republicans a l'estat espanyol.
08 set 2003
porten anys treient-se la careta
si el present és lluita
el futur és nostre!

Independència i Socialisme
Sindicato Sindicat