Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Crònica antifeixista i llibertària sobre la concentració contra la presència de Vox a Martorell
21 abr 2019
D4grxEDXsAA2Njv.jpg
57419022_2359516284072600_3685867665580097536_n.jpg
57502849_2131365723651580_7787059489022148608_n.jpg
El passat dissabte 20 d’abril, es va realitzar a Martorell una concentració de rebuig a la presència d’un estand de la formació ultradretana VOX que va pretendre infectar amb la seva propaganda electoral i el seu discurs d’odi la placeta de la Rosa dels Vents al barri obrer de Buenos Aires. Davant de l’estanc d’aquesta barriada hi van confluir les dues convocatòries, la d’UCFR i la llibertària, que havien aparegut de forma independent degut a les diferències de plantejament social i polític, que els segons mantenim amb aquesta Plataforma, en quan a la millor manera d’enfrontar l’augment del feixisme. És sabut que els anarquistes no confiem amb les institucions, ni en els que participen en elles, per frenar aquesta xacra, ja que les considerem les seves còmplices necessàries. És necessari repetir aquí, doncs, el paper traïdor que ha jugat sempre la socialdemocràcia desactivant els moviments revolucionaris i, per tant, aplanant-l’hi al camí a fastigosos individus com els que vam tenir la desgràcia de suportar l’altre dia.

El perímetre de la zona estava totalment ocupat per Mossos de la BRIMO i l’ARRO que vigilaven els manifestants antifeixistes de prop i protegien, com sempre fan, al partit xenòfob, classista i masclista del ridícul Geyperman de pega Santiago Abascal, qui es lliurà de la mili per està xupant de la mamella a un Ajuntament. A l’arribar els primers membres i simpatitzants de VOX, van rebre una pluja d’insults que els hi van recordar la classe de merda que són: una colla de pallassos amb pinta de Torrente i de nens macos amb jersei lligat al coll que van onejant banderes patriòtiques per dissimular l’austeritat neoliberal que pretenen aplicar. La gent però, no es xupa el dit, i van aconseguir quedar totalment desubicats en aquest barri martorellenc de classe treballadora.

Acompanyaven les consignes llançades al vent, una bandera d’acció antifeixista i una d’anarquista mentre alguns cotxes que circulaven ens donaven ànims i mostres de suport com fer sonar el clàxon o fer la “peineta” en direcció a la carpa de VOX. També es van improvisar algunes pancartes amb esprai amb consignes com “Fora nazis dels nostres barris”. En un moment donat, i quan ja portàvem algunes hores de concentració, es va decidir ocupar la carretera per intentar arribar a l’acte feixista però els Mossos ens barraren el pas produint-se alguns moments de tensió entre els manifestants antifeixistes i els impresentables guardaespatlles dels fastigosos que es trobaven a l’altra vorera. D’igual manera els Mossos van amenaçar a un company que s’intentà acostar a l’acte ultradretà per un altre lloc i un d’ells va arribar a proferir insults masclistes contra una altra companya.

Al final, i després de donar la tabarra amb la seva insuportable presència durant bastanta estona, els membres i simpatitzants d’aquest repugnant partit van decidir marxar escortats per la policia. Al cap d’uns minuts, els i les antifeixistes van recórrer un tros de la carretera i varen plantar-se just al lloc on havien estat els feixistes. En aquest moment, es van fer alguns parlaments, es va fregar amb aigua i lleixiu el terra per esborrar tot rastre de la seva infecta presència i dos activistes realitzaren una pintada contra VOX al terra de l’esmentada Rosa dels Vents. La gent va acabar per marxar amb grups per cuidar-se les espatlles de possibles represàlies d’uns Mossos que van demostrar durant tota la jornada al servei d’aquí estan per si algú encara l’hi quedava algun dubte.

Ahir el “Martorell Antifeixista” va ressonar fort i durant llarga estona al barri obrer de Buenos Aires, agrupant a activistes i veïns que, normalment, no acostumen a coincidir. La consciència antifeixista és capaç d’agrupar a diferents persones, algunes de les quals no acostumen a participar a d’altres lluites. Si aconseguim difondre la idea que l’única lluita antifeixista eficaç és la que pretén transformar la societat en un sentit revolucionari, connectant-la amb els problemes quotidians d’una població durament afectada per l’austeritat sociòpata capitalista (i que a Martorell té com a responsables principals als antics convergents que no han mogut un dit per evitar aquest acte i que gestionen el poble amb més atur de la comarca) podrem transformar aquesta ràbia contra VOX en quelcom que vagi més enllà, superant l’antifeixisme sense adjectius per convertir-lo en una amenaça real pel sistema que alimenta a la reacció ultradretana.

En aquest camí als anarquistes sempre ens hi trobaran.

Alma apátrida
Mira també:
https://alma-apatrida.blogspot.com/2019/04/cronica-antifeixista-i-llibertaria.html
https://alma-apatrida.blogspot.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Crònica antifeixista i llibertària sobre la concentració contra la presència de Vox a Martorell
21 abr 2019
Llegamos a las elecciones cansados de trampas al solitario. De no ser por la invención de “Vox” no habría sal ni pimienta ni ocurrencias. ¡Ya tiene que ser ridícula la envergadura de nuestros partidos para necesitar el espantajo de “Vox”!el acoso estilo camisas negras -los jóvenes fascistas genuinos de Mussolini- es un atentado a la convivencia, ya se refiera a Ciudadanos, PP o Vox, a renglón seguido debo añadir que estos grupos lo forman provocadores que rompen la convivencia de una sociedad que sólo admite camisas negras. ¿Es una provocación que “Ciudadanos” con Maite Pagazaurtundua a la cabeza vaya a Rentería para mitinear? Lo de menos es que ella sea de allí e incluso, ya es bestia decirlo, el que ETA asesinara a su hermano. Está en su derecho y además es su deber político porque “Ciudadanos” no cuenta con representación parlamentaria en Guipúzcoa. Pues no, no se puede admitir porque esa tierra es propiedad abertzale y quien entre debe pedir permiso, pagar peaje o sufrir las consecuencias. Antes de denunciar a unos camisas negras que en otras ocasiones compartieron parroquia con nosotros, hay que preparar el atenuante de sus actuaciones. Seguimos con la letanía de que no hay que dar pie a coincidir con el adversario, aunque en este caso tenga razón. Siempre cabe el recurso de “no lo entendería nuestra gente”. Un argumento que convierte al líder político en una variante del carterista: yo tengo derecho a robarte la cartera, pero no se te ocurra defenderte porque te denunciaré por violento.
Re: Crònica antifeixista i llibertària sobre la concentració contra la presència de Vox a Martorell
21 abr 2019
pues que vaya a "su pueblo" que la trataremos como se merece...a ella y a sus amigos. Y de paso a la policia que los proteja. están los fascistas de camisa negra y están los fascistas de traje a estos y estas como maite se les dará de su propia medicina
Re: Crònica antifeixista i llibertària sobre la concentració contra la presència de Vox a Martorell
22 abr 2019
Tanto si les haces escraches a los camisas negras de Vox como a los de Estat Català, lo que les haces es propaganda electoral.

¿Os habéis detenido a pensar que las decisiones no se toman en el parlamento, sino que llegan ahí ya tomadas?
Sindicato Sindicat