Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Creix un ull al front de l'estatua d'en Rovira i Tries
17 abr 2019
Avui ha crescut un ull al front de l’estàtua d’Antoni Rovira i Trilla, com els que aquestes setmanes han anat creixent a les parets del barri de Gràcia i algunes d eles cabines telefòniques.
Els ulls del control que ens vigilen a tota hora, càmeres de videovigilància arreu (carrers, escoles, botigues, bars... transports públics), policies i segurates, control GPS de telèfons i els vehicles d’us públic (des de bicis a patinets). Control que vol ser social, per fer-nos treballar per menys i per consumir per més, control policial per poder saber en tot moment que fem i on anem (a la espera de saber el que pensem).
robitri.jpg
No és cap casualitat que l’ull hagi crescut al front del l’arquitecte municipal, regidor, cap dels bombers de Barcelona i diputat, políticament conservador, partidari de la societat estamental, va explotar la seva posició per construir, i cobrar, edificis públics, mercats com el d’Hostafrancs i el de la Concepció, la urbanització del Passeig de Colom, els horrorosos edificis que conformaven l’antic Escorxador de Barcelona, el del museu de geologia (bastant lleig)... i al barri de Gràcia la urbanització de les places Rovira i la del Nord, així com la torre del campanar de la plaça de la Vila.
Rovira i Tries va ser també un urbanista, la part política que més empremta deixa en el futur. L’urbanisme és un dels mètodes de control social dels més eficaços, i aplicables a grans poblacions. Així en Rovira va guanyar el concurs per l’eixample de Barcelona l’any 1859, el seu model era radial, però en Cerdà es va quedar el negoci jugant la carta de Madrid.
Aviat creixeran més ulls a les parets del barri i per tot Barcelona... el control social s’estén i profunditza, l’autodefensa és imprescindible!!

https://twitter.con/viladesgracia
https://viladesgracia.blackblogs.org/2019/04/17/creix-un-ull-al-front-de/
viladesgracia ARROBA riseup.net
Mira també:
http://viladesgracia.blackblogs.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa