Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder : criminalització i repressió : mitjans i manipulació : pobles i cultures vs poder i estats
¿"Terrorista tour"? o ¿"Libertad de expresión Tour"? Tu mismo
06 set 2003
<b>>>MANU CHAO, AMB FERMÃ?N MUGURUZA, CANTA A RUBÃ?</b>

Manu Chao, acompanyat del grup Radio Bemba Sound System i de Fermin Muguruza, tanca avui la gira a Rubí (Vallès Occidental). Al concert d’avui s’hi afegiran els cantants Mustapha i Hakim Amokrane, del grup francés d'origen magrebí Zebda.

El concert es farà al camp de futbol municipal de Rubí, i l’aforament és de 15.000 espectadors. <b>Les portes del camp s’obriran a les sis de la vesprada. A les set, començarà la primera actuació, i Chao cantarà a partir de les onze del vespre.</b> Després hi haurà una ‘sound system’.
I ho fa després que la censura dels ajuntaments del PP de Màlaga i Múrcia hagin censurat l’actuació de Chao, per la companyia de Muguruza. Sobre l’afer Manu Chao n’ha fet un comunicat a la web, criticant les acusacions que s’han fet contra Muguruza. Els cantants també han rebut nombroses mostres de solidaritat.



<b>COMUNICADO DE METAK</b> -discográfica donde Muguruza desarrolla su trabajo-

Mentiras o medias verdades, alguna manipulación, calumnias, líneas que esconden la verdad y de vez en cuando alguna otra calumnia. <b>Mucho de esto encontramos en lo publicado el pasado día 1 de septiembre por El Mundo en su página 14. Por ejemplo, se refiere a Fermin Muguruza como condenado en el juicio por la querella interpuesta por Galindo obviando la sentencia del Tribunal Supremo que absuelve a Negu Gorriak y Esan Ozenki.</b> Esta perla lanzada por la Asociación de Victimas del Terrorismo y proclamada a los cuatro vientos por El Mundo y algún otro medio de comunicación, que salpica sobre todo a Fermin Muguruza y Manu Chao pero que implica a otras 15 personas que forman parte de este grupo y que ven suspendidos sus conciertos, es una acción calculada de ataque a la libertad de pensamiento y expresión asi como a la diferencia cultural que ya tiene antecedentes varios en el pasado cercano y que en el caso de Fermin Muguruza ya le golpeó en los tiempos de Negu Gorriak y Dub Manifest en Jerez y Tarragona.

Metak quiere expresarles su total solidaridad y se siente tan golpeada como el grupo y ve sus derechos ultrajados de la misma forma.



<b>JAI ALAI KATUMBI EXPRESS TOUR 2003</b>

2003 - V - 18 : ETAMPES. Salle Jean Lurcat. Les Bruits Défendus
2003 - V - 20: GENEVE. L´Usine
2003 - V - 21: BRAINANS. Le Moulin
2003 - V - 23: FLORANGE. La Passerelle
2003 - V - 25: ZURICH. Röte Fabrik
2003 - V - 26 : LYON. Le Transbordeur
2003 - V - 28 : ARVIEU. Salle des Fêtes
2003 - V - 30 : BORDEAUX. Le Nautilus
2003 - VI - 1 : LES HERBIERS. Espace Herbauges
2003 - VI - 3 : LESCAR. Communauté d'Emmaüs
2003 - VI - 5 : BRASPART. La Ferme, Gwern an dour
2003 - VI - 7 : ROUBAIX, La condition publique
2003 - VI - 9 : PINKPOP FESTIVAL - <b>ante 50 mil ¿terroristas?</b>
2003 - VI - 11 : AMSTERDAM. Melkweg
2003 - VI - 13: BRUXELLES. Halles Schaerbeek
2003 - VI - 14: BRUXELLES. Nunca Mais

Han tocat per tota Europa, pero al democràtic estat espanyol els censuren i prohibeixen tocar... el problema no són en Muguruza ni Chao sino qui els vol fer callar. A ells, i també a tots nosaltres. Qui censura i prohibeix, pero també els cobards que callen per por a convertir-se en "terroristes"... i ser censurats.

Es evident com l'estat espanyol manipula la violencia d'ETA per criminalitzar i reprimir a tothom que li molesta. Fins i tot el Chao. Els empreneyen les lletres d'en Chao, el seu compromís amb el movimient per una globalització de la lluita pels drets humans i socials. Els molesta la seva capacitat de convocar decenes de milers de persones, o centenars de milers com en Barcelona en la Mercé de hace un par de años o a després de la manifestació contra la Cimera de Caps de Govern de la Unió Europea i per la Europa social.

Els provoca terror veure tanta gent concienciada de la necesitat de moure's, de sortir al carrer per un món mejor. Més lliure i més just, sense explotadors ni explotats. Per aixó ens anomenen terroristes, perque els provoquem terror. Perque saben que som milions i que el món no es seu.

Prou repressió!! Llibertat d'expressió!!

Comentaris

Re: ¿
06 set 2003
Se atreven estos fascistas que apoyaron la ilegal y asesina Guerra de Irak,que en el pasado alentaron al Gal,a hablar de terrorismo...?
Como decía aquel : terrorismo eres tú.Desde Valencia : Adelante Fermín,endavant Manu !!!
Sindicato Sindicat