Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació
La ràdio i la tele municipal de Terrassa, un exemple de com no han de funcionar els mitjans
06 set 2003
Al 1996 l'Ajuntament de Terrassa va comprar la TVT, i va crear la Societat Municipal de Comunicació, que dos anys després van iniciar les emissions de Terrassa FM - COM Ràdio.
1.jpg
Ara cap dels dos mitjans s'anomenen així, TVT és ara Canal Terrassa i Terrassa FM és Ràdio Municipal de Terrassa.


Tinguin el nom que tinguin, els mitjans públics de comunicació de Terrassa no són oberts als ciutadans ni són un espai de participació de les associacions cíviques i culturals de la ciutat.

A la tele municipal, la programació està basada en la repetició de programes de fora de la cadena, els de la XTVL (Xarxa de Televions Locals de Catalunya). No existeig una programació pròpia estable. Els pocs programes que es creen, no saps mai quan l'emetran i sense donar explicacions el treuen de la graella.

Els informatius no són objectius ni plurals, ja que no fan altra cosa que parlar de l'Ajuntament i de l'alcalde i mai surten els problemes reals de la ciutat ni els fets que passen, com si a Terrassa no passés mai res.

I pel que fa a la Ràdio, l'única cosa que s'escolta són les emissions de la COM Ràdio, perquè la Ràdio Municipal de Terrassa té molt poca programació pròpia. No emeten butlletins horaris propis, ni emeten programes d'entreteniment, ni musicals. Perquè els que fan, ells es pensen que entretenen, però tot el contrari, aburreixen.

L'eslògan de la ràdio municipal és "la ràdio oberta a tothom", no saben ni el que volen dir. Perquè no està oberta als joves, ni a la gent gran, ni a les associacions, ni als inmigrants...?

Per entrar a la Societat Municipal de comunicacíó, l'únic mitjà que tens per fer-ho és amb el carnet del PSC.

La presència a internet dels dos mitjans és vergonyosa. Tots dos mitjans disposen de pàgina web, però mai s'actualitza i la ràdio ni tant sols emet en directe per internet.

En tan sols un any, els nostres veïns de Sabadell han possat a la disposició dels ciutadans una ràdio municipal de qualitat, amb programació pròpia 100%, amb una pàgina web actualizada, amb ràdio per internet. Amb programació els 7 dies de la setmana, i amb butlletins horaris en directe cada hora.

Des d'aquí propossem cambiar els noms de la tele i la ràdio. El nom més adient seria: Tele i Ràdio Rumania, 24 hores repetin amb tu.
Sindicato Sindicat