Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: educació i societat : dones
Jornadas feministas de marzo en la FAL
03 mar 2019
Organizadas cambiamos el mundo. Jornadas feministas de marzo en la FAL
jornadas_feministas.jpg
Con el objetivo de visibilizar e impulsar la convocatoria de huelga feminista, la Fundación Anselmo Lorenzo, organiza unas jornadas feministas que se prolongarán durante todo el mes de marzo.

PROGRAMA
. Viernes 1 de marzo
_ Reinauguración de la exposición “Mujeres Libres. Precursoras de un mundo nuevo” 19:00 h.
_ Recital homenaje. Actúan Los Peligro, María Ángeles Maeso, Araceli Pulpillo 19:30 h.
_ Concierto El NO de la niñas 20:30 h.

. Martes 5 de marzo
_ Charla “Herramientas de lucha contra la discriminación laboral” Con la participación de Raquel González, Jara González y las secciones sindicales de MSF y CNT Exeo. 19:00 h.

. Jueves 7 de marzo
- Calentando motores para la huelga.
. Descubrimiento de la placa en homenaje a Mujeres Libres y Lucía Sánchez Saornil con la presencia de compañeras de la organización. 19:00 h.
. Conciertazo de Julia León con Antxon Sarasua al piano 19:30 h.
. “Taller kit piquetero” Sal de piquete con tu mejor outfit gracias a Hel Jürschik y Yeyei.
. Sesión de Dj´s “Megamix pista feminista” con Little Artibella y Anna Marx.

Estaremos moviendo las caderas y las agujas hasta que marchemos hacia CNT Madrid (Glorieta de Embajadores 7, 1º B) para irnos de piquetes.

. Viernes 15 de marzo
_ Presentación del libro "Lectura Fácil". Contaremos con su autora Cristina Morales. 19:30 h.

. Sábado 16 de marzo
_ “Lo hacemos nosotras”. Encuentro de radios libres, fanzines, editoriales, artes gráficas, festivales, exposición de fanzines y un taller para ir aprendiendo. Habrá comida. Todo el día.

. Viernes 22 de marzo
_ Teatro “Un animal en mi almohada” de Vanessa Espín. Con Concha delgado, Elena González, Laura Galán, Paula Iwasaki, Rebeca Hernando. 21:00 horas. Posterior debate con el elenco.

. Viernes 29 de marzo
_ Programa doble de teatro

.“Retirada ofensiva” con Itahisa Borges de Synecdoque Escena. 19:30 h.
.“Lo irreversible” con Merche Lagarejo de Teatro del Garabato. 21:00 h.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Jornadas feministas de marzo en la FAL
08 mar 2019
Fa una semana vaig exposar quatre dubtes sobre la vaga que em semblen importants i fins avui encara ningu ha contestat el meu comentari, com que veig tants articles nous sobre el 8M torno a publicar-lo aqui a veures si algu em podria aclarir els meus dubtes:

la cnt proposa que el treball de cures s'equipari al treball productiu. No entenc que es el que proposen amb aquesta mesura.

Si jo visc amb el meu colega i un sha de quedar a casa per cuidar de lhort els animals i les criatures, i laltre ha danar a buscarse la vida fora per a fer 4 duros per pagar lo que no ens podem autogestionar, en el futur aspirem a poder viure talment de forma autogestionada.

Com se suposa que hem de funcionar segons la cnt? El que surt a treballar hauria de pagar les hores del que es queda? i si ens quedem els dos a casa, qui se suposa que ens hauria de pagar les hores per equipararles al treball productiu?

Denuncien la violència de gènere com a eina de control patriarcal, i si, la violencia que pot exercir un home sobre una dona per a dominarla es una eina de control patriarcal, pero la ultima resolucio del tribunal suprem sobre la violencia de genere elimina la possibilitat de que un home es defensi de l'atac fisic duna dona. En principi els anarquistes creiem en la violencia com a eina, per la autodefensa almenys. Crec que a la cnt no se n'han adonat de la mena de control estatal que resulta d'aquestes lleis. Ho van sentenciar 10 magistrats de 14 en un cas duna parella que es van pegar mutuament en public (primer ella a ell, despres ell a ella, despres ella a ell, i van parar). A mes la parella ni es volien denunciar i els van posar un judici a cada un (un per violencia de genere i a ella per violencia domestica). amb sentencies de 6 mesos de preso per a ella i 1 any per a ell, i una ordre d'allunyament d'un any i mig als 2. Lo mes greu es que aquest cas no es un cas anecdotic sino que resulta que es la linea en que s'aplicara la llei de violencia de genere a partir d'ara. Tot aixo estaria be que ho denuncies la cnt per a demostrarnos que esta a favor de les persones i no de l'estat. A mes ara si ets parella us pot denunciar qualsevol, podria denunciar un vei que ha sentit crits, et poden muntar un judici amb el teu company encara que no vulguis, i segurament es plantara la policia a casa teva i s'endura l'endura a comissaria encara que els hi expliquis que estaveu follant, sort que on visc jo no tenim veines.

Tambe exigeixen la fi de la bretxa salarial, que arriba a més d'un 20%. Sembla que es copiin de la campanya electoral del pedro sanchez, ell deia que era un 30%. Tambe deia que era per fer la mateixa feina pero aixo resulta que era mentida, ho vaig estar mirant i aquest 20-30% de diferencia salarial es la mitjana de tot lo que guanyen totes les dones comparat amb la mitjana de tot lo que guanyen tots els homes. I un factor molt important es entre d'altres que hi ha mes dones que homes fent mitja jornada a la vegada que hi ha mes homes que dones fent hores extres. De fet m'hi veig reflectida amb aixo perque jo guanyo menys de cambrera que el meu company de soldador, i a mes a casa ja tenim molta feina, pertant ara per ara te mes sentit que surti ell. Al final no tenim problemes perque tot lo que guanyem quan sortim a treballar i tot lo que produim a casa ens ho gastem a casa. El que no entenc es el que preten que faci en el meu cas la cnt amb aixo d'eliminar la bretxa salarial. No voldran pas ell es quedi mes a casa i jo hagi de sortir mes a currar fins que estem aportant igual a casa? Tinc un altre dubte, segons la cnt hauria de cobrar igual un cambrer que un soldador o soldadora? perque si no jo hauria de fer el doble d'hores que ell per eliminar la bretxa salarial a casa meva.

Aquestes preguntes que faig agrairia a qualsevol que m'intentes respondreles, conec als de la cnt d'aqui del poble (no dire quin), i t'aseguro que cap d'ells en te resposta.

De totes les mesures sobre la relacio empresari-treballador, guarderies a les fabriques (quin horror) i la crisis de les pensions, entenc que sigui la rao de ser de la cnt i probablement la rao per la qual nosaltres no ens hi hem fet mai de la cnt, sempre hem cregut mes aviat en la autogestio, som moltes coses, pirates, artesans, tambe vivim del camp, estem en contra del treball assalariat i la nostra aspiracio es no haverne de dependre. Pertant no esperem cap mena de pensio de jubilacio per part de lestat sino que mes aviat haurem de montarnosho d'alguna manera mes fiable. A mes a mes no em sembla be que l'estat hipotequi els impostos que pagarem les persones per generacions en endabant, ja ho van fer per rescatar els bancs i alguns politics deien “rescatan a los bancos y no a las pensiones!“ i jo pensaba - vull que fracassi toooot!!!

Dona treballadora no et deixis enganyar, ja n'hi ha prou de negociaciar les engrunes entre amos i esclaves, trenca les cadenes, orgnitzemnos, okupem terres, formem tribus, destruim el capital!

Per lo demes a full amb la gent de rojava, salut i anarkia.
Re: Jornadas feministas de marzo en la FAL
08 mar 2019
Fa una semana vaig exposar quatre dubtes sobre la vaga que em semblen importants i fins avui encara ningu ha contestat el meu comentari, com que veig tants articles nous sobre el 8M torno a publicar-lo aqui a veures si algu em podria aclarir els meus dubtes:

la cnt proposa que el treball de cures s'equipari al treball productiu. No entenc que es el que proposen amb aquesta mesura.

Si jo visc amb el meu colega i un sha de quedar a casa per cuidar de lhort els animals i les criatures, i laltre ha danar a buscarse la vida fora per a fer 4 duros per pagar lo que no ens podem autogestionar, en el futur aspirem a poder viure talment de forma autogestionada.

Com se suposa que hem de funcionar segons la cnt? El que surt a treballar hauria de pagar les hores del que es queda? i si ens quedem els dos a casa, qui se suposa que ens hauria de pagar les hores per equipararles al treball productiu?

Denuncien la violència de gènere com a eina de control patriarcal, i si, la violencia que pot exercir un home sobre una dona per a dominarla es una eina de control patriarcal, pero la ultima resolucio del tribunal suprem sobre la violencia de genere elimina la possibilitat de que un home es defensi de l'atac fisic duna dona. En principi els anarquistes creiem en la violencia com a eina, per la autodefensa almenys. Crec que a la cnt no se n'han adonat de la mena de control estatal que resulta d'aquestes lleis. Ho van sentenciar 10 magistrats de 14 en un cas duna parella que es van pegar mutuament en public (primer ella a ell, despres ell a ella, despres ella a ell, i van parar). A mes la parella ni es volien denunciar i els van posar un judici a cada un (un per violencia de genere i a ella per violencia domestica). amb sentencies de 6 mesos de preso per a ella i 1 any per a ell, i una ordre d'allunyament d'un any i mig als 2. Lo mes greu es que aquest cas no es un cas anecdotic sino que resulta que es la linea en que s'aplicara la llei de violencia de genere a partir d'ara. Tot aixo estaria be que ho denuncies la cnt per a demostrarnos que esta a favor de les persones i no de l'estat. A mes ara si ets parella us pot denunciar qualsevol, podria denunciar un vei que ha sentit crits, et poden muntar un judici amb el teu company encara que no vulguis, i segurament es plantara la policia a casa teva i s'endura l'endura a comissaria encara que els hi expliquis que estaveu follant, sort que on visc jo no tenim veines.

Tambe exigeixen la fi de la bretxa salarial, que arriba a més d'un 20%. Sembla que es copiin de la campanya electoral del pedro sanchez, ell deia que era un 30%. Tambe deia que era per fer la mateixa feina pero aixo resulta que era mentida, ho vaig estar mirant i aquest 20-30% de diferencia salarial es la mitjana de tot lo que guanyen totes les dones comparat amb la mitjana de tot lo que guanyen tots els homes. I un factor molt important es entre d'altres que hi ha mes dones que homes fent mitja jornada a la vegada que hi ha mes homes que dones fent hores extres. De fet m'hi veig reflectida amb aixo perque jo guanyo menys de cambrera que el meu company de soldador, i a mes a casa ja tenim molta feina, pertant ara per ara te mes sentit que surti ell. Al final no tenim problemes perque tot lo que guanyem quan sortim a treballar i tot lo que produim a casa ens ho gastem a casa. El que no entenc es el que preten que faci en el meu cas la cnt amb aixo d'eliminar la bretxa salarial. No voldran pas ell es quedi mes a casa i jo hagi de sortir mes a currar fins que estem aportant igual a casa? Tinc un altre dubte, segons la cnt hauria de cobrar igual un cambrer que un soldador o soldadora? perque si no jo hauria de fer el doble d'hores que ell per eliminar la bretxa salarial a casa meva.

Aquestes preguntes que faig agrairia a qualsevol que m'intentes respondreles, conec als de la cnt d'aqui del poble (no dire quin), i t'aseguro que cap d'ells en te resposta.

De totes les mesures sobre la relacio empresari-treballador, guarderies a les fabriques (quin horror) i la crisis de les pensions, entenc que sigui la rao de ser de la cnt i probablement la rao per la qual nosaltres no ens hi hem fet mai de la cnt, sempre hem cregut mes aviat en la autogestio, som moltes coses, pirates, artesans, tambe vivim del camp, estem en contra del treball assalariat i la nostra aspiracio es no haverne de dependre. Pertant no esperem cap mena de pensio de jubilacio per part de lestat sino que mes aviat haurem de montarnosho d'alguna manera mes fiable. A mes a mes no em sembla be que l'estat hipotequi els impostos que pagarem les persones per generacions en endabant, ja ho van fer per rescatar els bancs i alguns politics deien “rescatan a los bancos y no a las pensiones!“ i jo pensaba - vull que fracassi toooot!!!

Dona treballadora no et deixis enganyar, ja n'hi ha prou de negociaciar les engrunes entre amos i esclaves, trenca les cadenes, orgnitzemnos, okupem terres, formem tribus, destruim el capital!

Per lo demes a full amb la gent de rojava, salut i anarkia.
Re: Jornadas feministas de marzo en la FAL
08 mar 2019
Hola sr "Narkopagesa", la huelga de mujeres tiene un buzón para preguntas y sugerencias. Lo encontrará al fondo a mano izquierda, y para hacernos llegar todas esas preguntas retóricas, no tiene más que llenar el formulario de papel higiénico con ellas, introducirlas en el buzón "toilete", y tirar de la cadena.

Estoy segura que le responderán todas sus dudas en cuanto hagan la digestión.
Re: Jornadas feministas de marzo en la FAL
10 mar 2019
El feminismo es una ideología falaz, burguesa y reaccionaria; al servicio del poder, el capital y el estado...
Re: Jornadas feministas de marzo en la FAL
10 mar 2019
No hay tal feminismo, sr "Antifeminista"
https://www.youtube.com/watch?v=0my1oddgK5g

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more