Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Sant Medir festa amargant
03 mar 2019
Amb la festa de Sant Medir tinc una relació “ambivalent” per una part bona part de la parafernalia de les colles em repèl, els cavalls francament tractats malament, les vestimentes i actituds… bona part del públic. Però per l’altra hi ha la part de la festa de l’abundància, del tirar arrauxadament la casa per la finestra, l’alegria de la canalla (i de molts jubilats i jubilades) arreplegant més caramels dels que es podran menjar… la utopia de xauxa feta realitat.
Així que generalment la propaganda institucional de la Federació de Colles no m’atrau gens, així que no se perquè he agafat i fullejat el programa de la festa d’enguany.
SantMedir2018_1024.jpg
cartellfestasantmediralabordeta11marcde2018.jpg
El fulletó es el clàssic programa que tan se val quina festa anunciï sempre sembla igual... però entre publicitat sospitosa, per exemple dels partits (s’acosten les eleccions) Barcelona en Comú, PDECAT, ERC, d’entitats ben poderoses la ANC, OMNIUM...el Centre Moral de Gràcia (que ara sembla que es diu Ateneu Democràtic i Progressista).
Acompanyant a totes aquestes patums locals hi ha empreses bastant sinistres com per exemple Finques Perramon (125 anys administrant la misèria dels veïns), SORLI (empresa de supers “nostrats”) i l’hotel de luxe “Casa Vicenç” (acollidor edifici per ricatxos guiris i del país)...
També hi han les declaracions institucionals esperades, la Senyora Alacaldessa, cada cop més “senyorona”, la consellera de Cultura.., i, naturalment, el president més lleig de l’Europa Occidental, el Sr Torra.
Però sembla que al senyor Torra li escriu els comentaris del programa un becari de fora de Barcelona, al programa es diu que “l’any 2018 aquesta modesta tradició es va veure interrompuda per l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola que suprimia el govern legítim de Catalunya...”
PERÒ QUE DIU, EL 2018 ES V CELEBRAR SANT MEDIR!!
Dient aquestes tonteries fa que coses raonables i punyents com el tema dels empresonats, tema real que cita desprès, quedin emmarcats en un ambient desfavorable.
Be es veritat que per mi tots els presos son polítics i tots els presos son socials i que aspiro a l’abolició de la presó, i que per tant reivindicacions limitades les trobo insuficients.
De tota manera que el Sr. President vicari caigui en falsedats i biaixos polítics dona una mesura de la porqueria que ens governa.
Podem esperar, encara que això sigui improbable, que aquestes bajanades del president facin que la festa és despulli d’intuticionalismes i sigui el que han de ser les festes autèntiques, critica i qüestionament del poder.
EM TEMO, PERÒ, QUE NO SERÀ AIXÍ, SINO QUE CADA COP ESTAREM MÉS INSTITUCIONALITZATS I S’INCREMENTARA EL PSEUDOMILITARISME DE LES COLLES.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat