Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Comunicat de tancament de l'Ateneu l'Entrebanc
24 feb 2019
tancament_entrebanc.jpg
L'Ateneu l'Entrebanc, espai okupat el febrer del 2014 a l'Esquerra de l'Eixample posa fi a la seva trajectòria després de gairebé 5 anys funcionant. L’assemblea de gestió hem hagut de prendre aquesta decisió després de no trobar un relleu estable que volgués continuar el projecte inicial. Durant tot aquest temps tallers, col•lectius i projectes l'hem omplert de vida setmana rere setmana.

Ara mateix, érem ja molt poques les que intentàvem tirar del carro i estàvem caient en una inèrcia que basava tots els seus esforços en mantenir obert l'Entrebanc costés el que costés. Això ens ha passat factura a nivell emocional i ens ha suposat un conflicte amb alguns dels col•lectius que volien continuar en un espai autogestionat però no participar de l'autogestió.

Trobar els motius que fan que això succeeixi és la clau per evitar que torni a passar. Per nosaltres és un tema de prioritats: sense implicació col•lectiva, autocrítica i nous relleus, els espais socials moren.

Fem una crida interna a reflexionar sobre com els col•lectius utilitzem els espais autogestionats. Caure en dinàmiques consumistes va en contra dels nostres principis i acaben cremant-nos. Xerrant amb d’altres ens demostra que aquest no és un cas aïllat.

De totes maneres, i amb ànim de no convertir aquest fet en derrota, us volem anunciar que l'Entrebanc desapareix per transformar-se. Nova gent té ganes de portar-lo endavant i crear nous projectes que anunciaran quan ho creguin necessari.

Nosaltres marxem, tristes però no abatudes, enrabiades però no desil•lusionades, esgotades i amb el convenciment d'haver-ho intentar fet el millor possible. L'Entrebanc ha marcat i a algunes ens ha canviat la vida. Definitivament ha valgut la pena.

Ens veiem als carrers!
Assemblea de Gestió de l'Entrebanc - Febrer del 2019

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat