Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: dones
Vivas, libres, insumisas - Charla debate
22 feb 2019
cartel charla 8 M Rectificado y def. web.jpg
cartel wep TODAS A LA CALLE  def.jpg
CNT CATALUNYA ens adherim a les mobilitzacions i accions organitzades amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, en solidaritat amb totes les dones que són víctimes de qualsevol mena de violència o explotació.

Ara bé, fent una anàlisi dels canvis reals, que puguem donar com a progressos autèntics, fruit de les diferents mobilitzacions del 8 de març de l’any passat no els hem pogut trobar pas, ja que no s’han donat. Sí, ha servit per donar visibilitat a un moviment feminista en augment, ha servit com a altaveu d’algunes de les moltes i diferents necessitats que les dones anem exigint des de fa molt de temps i, evidentment, no tan sols en l’àmbit laboral, perquè va més enllà d’aquest àmbit i inclou totes les esferes del sistema dominant. Però es continuen ignorant les nostres constants peticions de deixar d’haver de fer precisament això: pidolar la nostra llibertat i el dret a ser tractades amb respecte en tots els àmbits de la vida, igual que ho desitgem per a la resta dels éssers vius.

És urgent relegar interessos econòmics en forma de subvencions, ja que és una altra forma d’especular amb les nostres vides, perquè ens assassinen, ens violen i ens culpen, tot alhora. Perquè com a classe treballadora ens divideixen en ser les que patim més precarietat laboral. Junt amb els sectors feminitzats, en la majoria de cures i serveis de la llar, encapçalem els primers llocs d’explotació laboral i, particularment amb més intensitat, les dones migrades, som la bretxa salarial en cada nòmina mensual, som considerades eines productives de menor cost global, però ens acomiaden per estar embarassades. Continuem pensant que la indiferència envers totes les violències a què ens veiem sotmeses és una altra forma de violència.

Des de fa molt de temps, algunes reivindiquem que l’organització col·lectiva és l’única forma eficaç enfront de la manipulació i la utilització política de qualsevol estat o institució i que crear espais alternatius on puguem dur a terme accions més enllà del simbolisme d’un sol dia de vaga són bàsics com a eina i forma de lluita. Necessitem poder triar el nostre camí i recuperar l’herència que generacions de dones passades van construir. Necessitem fer visible que la nostra ràbia per les companyes que ja no hi són no acabarà el 9 de març a la matinada. Cal trencar la pau social i l’ordre establert perquè només beneficien els de sempre. En la nostra recerca de la llibertat, ens cal crear urgentment lligams fraternals en els nostres cercles més propers per poder arribar un dia més lluny i així, juntes, trencar les cadenes amb què ens volen mantenir submises.

VIVES, LLIURES, INSUBMISES


-- en castellano --


CNT CATALUNYA nos adherimos a las movilizaciones y acciones organizadas con motivo del 8 de marzo día internacional de la mujer trabajadora en solidaridad con todas las mujeres que padecen cualquier tipo de violencia y/o explotación.

Sin embargo, haciendo un análisis de cambios reales, que podamos dar como auténticos logros fruto de las diferentes movilizaciones del 8 de marzo del pasado año no hemos podido encontrarlos, ya que no se han dado. Sí, ha servido para visibilizar un movimiento feminista en aumento, ha servido como altavoz de algunas de las muchas y diferentes necesidades que las mujeres venimos exigiendo desde hace mucho y evidentemente no únicamente en lo laboral, pues va más allá y abarca todas las esferas del sistema dominante. Pero se siguen ignorando nuestras constantes peticiones de dejar de tener que hacer precisamente eso, mendigar nuestra libertad y derecho a que se nos trate con respeto en todos los ámbitos de la vida al igual que lo deseamos para el resto de los seres vivos.

Es urgente relegar intereses económicos en forma de subvenciones, ya que es otra forma de especular con nuestras vidas, porque nos asesinan, nos violan y nos culpan, y todo al mismo tiempo. Porque como clase trabajadora nos dividen al ser las que padecemos mayor precariedad laboral. Junto con los sectores feminizados en su mayoría de cuidados y servicios del hogar encabezamos los primeros puestos de explotación laboral y particularmente con más intensidad, las mujeres migradas, somos la brecha salarial en cada nómina mensual, a quienes se nos considera herramientas productivas de menor coste global pero que somos despedidas por estar embarazadas. Seguimos pensando que la indiferencia a todas las violencias a las que somos sometidas es a su vez otra forma de violencia.

Desde hace mucho algunas venimos reivindicando que la organización colectiva es la única forma eficaz frente a la manipulación y utilización política de cualquier estado e institución y que crear espacios alternativos donde poder llevar a cabo acciones más allá del simbolismo de un único día de huelga son básicos como herramienta y forma de lucha. Necesitamos poder elegir nuestro camino y recuperar la herencia que generaciones de mujeres pasadas construyeron. Necesitamos hacer visible que nuestra rabia por las compañeras que ya no están no acabará el 9 de marzo al amanecer. Es necesario romper la paz social y el orden establecido porque solo beneficia a los de siempre. En nuestra búsqueda de la libertad nos urge crear vínculos fraternales en nuestros círculos más cercanos para poder llegar un día más lejos y así, juntas, romper las cadenas con las que nos quieren sumisas.

VIVAS, LIBRES, INSUMISAS

----------------------------------------

Charla debate

Día 7 Marzo a las 18’30 h.
c/ Joaquin Costa, 34

Compañeras de CNT Presentación y debate

Julieta Lara (IXQUIC) Activista y creadora multidisciplinaria Simbiosis kolective

Ochún hablará del Sindicato Sindillar, Creado por mujeres que trabajan en el hogar

Gabi (Tierra Catracha) Proceso migratorio de la caravana migrantes Honduras

Mª José Historiadora y víctima de la violencia de género

This work is in the public domain
Sindicat