Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Un segle de la Vaga de La Canadiense. Jornades commemoratives.
21 feb 2019
Des de la CNT de Barcelona us convidem a participar de les Jornades de commemoració dels 100 anys de la Vaga de la Canadenca, coneguda a l'època com La Canadiense (fàbrica d'electricitat de capital canadenc), una vaga prohibida, solidària i una de les més importants de la història de la classe obrera moderna. Un fet històric que va demostrar la capacitat transformadora d'una classe treballadora conscient i organitzada.
52120209_1432591740210674_134793064639102976_o.jpg


Les jornades consten de 7 actes. Des del 9 de febrer fins al 23 de març.
En cada acte volem remarcar els fets ocorreguts aquella setmana i els hem dividit en els següents:
-9 Febrer: 1. L'inici de la Vaga
-16 Febrer: 2. La solidaritat.
-23 Febrer. 3. La insubmissió
-2 Març 4. Solidaritat feminista
-9 març 5. La vaga continua
-16 Març 6. El triomf sindicalista
-23 Març 7. La lluita segueix

La Vaga va començar un 5 de febrer de 1919, en solidaritat a 8 treballadors acomiadats per no acceptar una rebaixa de sou quan van passar de temporals a fixos, una vaga solidària; i va acabar amb el reconeixement ell 17 de març de bona part de les exigències dels vaguistes que van ser 4:
-Readmissió dels acomiadats i no represalies.
-Augment dels salaris entre un 50 i un 100% del sou
-Jornada laboral de 8 hores
-Llibertat dels empresonats

El 17 de març l'empresa i el govern cedeixen a quasi totes les exigències dels vaguistes, però encara continuen alguns presos, i la jornada de 8 h està promès en un decret però no per llei.

Després es va fer un altre vaga per alliberar als presos, més de 3.000, que va acabar el 3 d'Abril amb la llibertat de la majoria i l'aprovació per llei de la jornada laboral de 8 hores per a totes les treballadores.

Una victòria de la classe obrera.

El tercer acte, es durà a terme el proper dissabte 23 de Febrer, a Can Batlló, on farem una breu xerrada sobre la repressió en l'actualitat, i finalment tindrem diverses actuacions de grups de rap.

Recordem que CNT no participa d'eleccions sindicals ni comitès d'empresa i aposta per les seccions sindicals dins de les empreses, l'organització assembleària dels treballadors i no el delegacionisme sindical que promouen CCOO i UGT.

Salut i Anarquia!!!
Mira també:
http://lacanadiense.cntbarcelona.org

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat