Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Garzón deté periodista siri
05 set 2003
Per ordre del jutge Garzón, detingut a Granada el corresponsal d´Al-Jazeera per pressumpta relació amb Bin Laden. Altres actuacions d´aquest jutge en l´anomenada guerra contra el terrorisme internacional, han estat considerades com a muntatges propagandístics del Govern espanyol.
Per ordre del jutge Baltasar Garzón, agents de la policia nacional han detingut a casa seva al ciutadà siri Taysir Alony, periodista de la emissora de televisió Al-Jazeera, per pressumpta relació amb Al-Qaeda i Bin Laden. Els fets han succeit a una localitat granadina, a uns 20 kms de la capital de la província.

El jutge de l´Audiència Nacional acusa a aquest periodista de proporcionar infraestructura a la suposada cèl.lula d´Al-Qaeda a l´Estat espanyol, desarticulada al novembre del 2001, i d´enviar fons econòmics als seus dirigents a l´Afganistan.
Taysir Alony haurà de comparèixer dilluns vinent davant del jutge Garzón, que l´imputa un delicte d´integració en organització terrorista. Després de la seva detenció a Alforca (Granada), Alony ha estat conduit a Madrid, segons els seus familiars.

El periodista detingut va entrevistar a Bin Laden en algun lloc de l´Afganistan poc després dels atemptats de l´onze de setembre del 2001 contra el World Trade Center de Nova York i el Pentàgon a Washington. Durant la dècada dels 90 aquest periodista treballà com a traductor del servei en llengua àrab de l´Agencia EFE, amb seu a Granada. Després d´iniciar col.laboracions amb Al-Jazeera ha viscut en diferents països àrabs. Durant la invasió d´Irak va ser un dels reporters habituals d´aquesta cadena. En la actualitat preparava la instal.lació a Madrid d´una oficina d´Al-Jazeera, com a delegat d´aquesta televisió a l´Estat espanyol.

El passat 8 de juliol aquest periodista àrab va participar com a ponent en el curs d´estiu "Les noves fronteres de la televisió", organitzat per la Universitat Complutense a San Lorenzo del Escorial (Madrid).

Comentaris

Re: Garzón deté periodista siri
05 set 2003
la detenció ha sigut ha Alfacar (Granada), no Alforca.
Re: Garzón deté periodista siri
05 set 2003
a sense h, dixculpes
ampliacion de la noticia
06 set 2003
el juez calzones ha ordenado la detencion de la senyora de la limpieza de la delegacion de al-jazzira en benicarlo, acusada asimismo de integracion en banda armada

segun el juez, la dicha senyora hizo un comentario que podria ser constitutivo de delito de terrorismo. el comentario 'estos kabrones se merecen esto y mas' fue hecho ante una camara de videovigilancia en plena calle

se le aplicara la ley antiterrorista todas las medidas higienicas y antiterroristicas tipicas en vigor

madrid-agencias
Sindicato Sindicat