Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Campanya contra l'explotació i el control social
10 feb 2019
Cada cop més l’estat (governs, ajuntaments, sistema sanitari, directors d’escola, assistents socials...) vol saber més coses de nosaltres, també les corporacions econòmiques estan “molt interessades”, tots ells ens “extreuen” i recopilen dades, amb intencions, diuen ells, benèvoles i beneficioses...
Però tots sabem que sols els mouen dos interessos, el poder (control social) i el lucre (explotació), per això volem endegar una campanya permanent (tot el permanent que puguem) contra el control social i la explotació, sota el nom de VILADESGRACIA, ja que ens autolimitem, de moment, al districte, però tenim ambicions de replicar-la a d’altres punts.
Començarem amb la videovigilància, amb la multitud de càmeres instal•lades als nostres carrers i als establiment públics, multitud de càmeres que registren fins la més petita activitat, sols queda lliure (de moment) el propi habitatge, ja que moltes escales de veïns estan sent colonitzades per càmeres amb l’excusa de la seguretat.
cartell1.jpg
Hi ha molts altres temes que ens fan l’aleta, el MWC, el saqueig turístic, l’explotació de la gent gran com jaciment econòmic (l’or gris...), la nocivitat ambiental... ja anirem veient que podem fer en cada cosa, amb aquestes, i amb les que ens aniran sorgint.
LA VIDEOVIGILANCIA.
Durant aquests mesos hem estat aixecant un “mapa de la videovigilància” a Gràcia. Ha resultat una empresa impossible la videovigilància és pràcticament inabastable. Malgrat tot, el presentarem en breu junt amb la proposta de anar-lo construint d’una manera cooperativa entre tots els interessats (viladesgracia ARROBA riseup.net), també estem valorant altres sistemes de denuncia.
Hem pogut constatat la presència de gairebé 600 punts de videovigilància (amb una càmera o mes), des de forns de pa, fins a casernes de policies, hospitals, parkings, escales de veïns, monuments religiosos, la via pública pura i dura, el transport públic... és impossible fer un recorregut pel barri, anar a l’escola, a comprar, a agafar el metro... sense creuar-nos amb diverses càmeres que registren el nostre pas, el que fem i fins i tot, en alguns aparells, el que sentim.
La obsessió per la seguretat, la por a la delinqüència i al gihadisme atiada per els polítics i els mitjans de comunicació del capital està en la base d’aquesta invasió... la por... i no hi ha res pitjor que tenir por!.
https://viladesgracia.blackblogs.org , viladesgracia ARROBA riseup.net, @viladesgracia
Mira també:
https://viladesgracia.blackblogs.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Campanya contra l'explotació i el control social
11 feb 2019
Es curioso que los atentados de reivindicacion yihadista se producen y reproducen en la misma era de la videovigilancia.

Las autoridades panópticas no tienen argumentos para hablar de un buen resultado con las cámaras.
Sindicato Sindicat