Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Llibertari català , no renuncia a la seva identitat
04 set 2003
L´autogestió hauria de ser la nova forma d´organització social dels Països Catalans. Utòpic?
!!(A)!!


Sense existència d´independència nacional de cada poble no pot existir cap possibilitat de federació, ni l´existència de pactes igualitaris. Com assenyala Bakunin abans de qualsevol altra forma d´alliberament i de solidaritat és indispensable abans gaudir d´independència nacional després la solidaritat i la responsabilitat revolucionària, creen les bases per establir lligams federatius des de l´igualtat llibertària entre pobles, comarques i municipis.

La defensa del marc dels Països Catalans composat per Catalunya Nord, Principat, les Illes, Franja de Ponent, Andorra i el País Valencià i la voluntat de ser una nació lliure, ens col.loquen enfront dels aparells estatals espanyol i francés.

Cal partir de la societat que hi ha, actuar des del mateix interior d´aquesta societat que volem transformar. Però fora de les institucions oficials, creant contra-poder, amb la finalitat de col.lectivitzar la producció, el consum i els serveis que ens dugui cap el comunisme llibertari.

Construint un moviment d´alliberament nacional i de transformació social, ampli, anticapitalista, antiestatista i autogestionari, que sigui capaç d´avançar cap a la Revolució social i la independència nacional, des del camí de la ruptura gradual i radical, que sigui capaç de fer fora d´indymedia-barcelona aquests intoxicadors suposadament anarquistes i molt possiblement ultres, que volen que això sigui indymedia-euskal herria, constantment atacada per tot tipus de provocacions ultres i feixistes amb la fi de sembrar discòrdia entre els moviments socials i la gent d´esquerres.

Per uns Països Catalans independents, lliures i confederats!

Comentaris

Re: Llibertari català , no renuncia a la seva identitat
04 set 2003
Compte, que no et dirigeixes a anarquistes de veritat. Ho fas a individus amb prejudicis que fan servir l'anarquisme per justificar-los, com assenyales probablement a ultres i peperos. No pots esperar-ne gaire. Encara que desde la perspectiva llibertària em sembla una bona proposta molt raonable. Sort!!
Re: Llibertari català , no renuncia a la seva identitat
04 set 2003
totalment d'acord amb tu! La reforma social arriba amb l'autogestió. Això és el progrés!!!!
nacionalistas del mundo, uniossssss!!!!
04 set 2003
Si ho podeu fer, jo m'apunto. El que passa que abans de fer totes aquestes col.lectivitzacions, haureu de convèncer un niu de gent....que no és catalana, ni d'orígen, ni de sentiment. I quan ho féssiu, els haurien de convèncer de la necessitat de construïr el comunisme solidari, tan necessari per la preservació del món, i l'adveniment de la igualtat.

Per tant: jo proposo el mateix. Però sense coartada nacional.

A més: quin sentit pot tenir una illa nacional de comunisme llibertari? no sería més solidari lluitar per aquest comunisme no tan sols en aquesta illa? O es que, ja se sap, "els espanyols son tots uns fatxes que no volen canviar rès"....

Ai els temps del "proletaris del món uniu-vos" crec que està sent substituït per un "nacionalistes del món unio-vos"....i mentre el Laporta fent bussiness al servei del país. Del vostre país. Que no és el meu. Ni ho serà, mentre hi hagin tants melics involucionaris.

Però és igual; no escolteu, ni escoltareu. La veu de la pàtria us crida. I crida massa fort.

Bona nit.
Re: Llibertari català , no renuncia a la seva identitat
04 set 2003
Cal que ens hi posem, ja!

El millor que podem aportar internacionalment des d'aquest racò del món és la nostra lluita per cambiar el nostre entorn polític, econòmic i social. Si ho aconseguim, els obsequiarem amb la força de la possibilitat, amb l'ajut de la referència, amb la constatació de la viabilitat de l'autogestió. Som-hi!

salut
Re: Llibertari català , no renuncia a la seva identitat
04 set 2003
Al País Valencià va existir una iniciativa anomenada Recerca Autonoma que era molt interessant treballant des del punt de vista de Països Calatans i defensant la seva cultura i llengua.
Re: Llibertari català , no renuncia a la seva identitat
04 set 2003
Els temps dels 'proletaris del món uniu-vos' van morir amb Stalin, el valor moral del qual no vull jutjar si era equiparable al d'en Laporta. Però el cas, és que ni txecs, ni hungaresos, ni eslovacs, ni polonesos, ni lituans, ni letons, ni lituans, ni txetxens, ni georgians, ni ... se la van acabar de creure mai aquesta crida a la unitat. El perquè, potser t'ho sabran explicar elles millor que jo, si és que ets capaç d'escoltar-les és clar.

Els contes de fades de la revolució d'una suposada classe obrera universal, encapçalada, com no! per les elits de la intel·lectualitat euro-occidental, també pots anar a explicàr-se'ls als kurds, als maorís, als pobles inígenes de l'amazones o als habitants de la major part d'Africa. Tot seguit, pots continuar provant amb els milions de musulmans.

Sincerament, dubto molt que ni tu ni milers com tu, els covencin del 'proletaris del món uniu-vos', al menys durant unes quantes dotzenes d'anys. I això suposant, i ja és molt supossar, que els arribeu a convencer mai dels vostres plantejaments i solucions euro-centrades.

Però és igual. Tu ets massa pur per escoltar-los i escoltar-nos. I la fe en el dogma és la millor companya de la son.

Bona nit.
Re: Llibertari català , no renuncia a la seva identitat
04 set 2003
Al País Valencià va existir una iniciativa anomenada Recerca Autonoma que era molt interessant treballant des del punt de vista de Països Calatans i defensant la seva cultura i llengua.
Re: Llibertari català , no renuncia a la seva identitat
04 set 2003
doncs això és el q vol l'ei, i els anarquistes tenim molt a fer amb l'ei.
hem d'acabar amb els 136 DEUS pq això de la democracia participativa no és més q decidir quins son els 136 deus dels proxims 4 anys i despres ells fan el q els hi rota pensan sempre amb la seva butxaca enlloc de amb el poble, i de fet es lògic, el poder corrompeix i si a mi em deixen una maleta plena de diners potser m'en quedaria uns quants.
pq és impossible q hi hagin 136 teresses de cal cuta (perdó no se com s'escriu) destruim la democracia representativa.
-horari laboral de 6 hores
-augment del salari minim depenen de la ciutat (no és igual viure a bcn q a berga) de mes o menys un 20%
-expropia l'empressa a totes aquelles q tanquin i/o redueixin personal i col·lectivitzar-la.
etc
etc
etc
les propestes de les cup per fer una revolució pacifica son molt bones i prosperes, però no abandonarem la revolució "tradicional" si l'estat no ens deixa altre remei.

això de q tot el mon es reveli alhora és impossible, la opció fàcil és la q fan les cup, convertir primer els ppcc en socialistes i llavors atraves de la resta de revolucionaris del món donar-los suport.
i com sempre han dit es mes fàcil q canviin coses a una nació oprimida q a un estat centralitzat.
colectivizar todas
05 set 2003
¿y porque no colectivizar todas y eliminar el trabajo asalariado? eso es cambiar las relaciones laborales y economicas y lo demas es solo otra version del mundo capitalista que sufrimos la mayoria de la poblacion
Sindicato Sindicat