Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Defensem Kasa Àfrica
07 gen 2019
DIVENDRES 11 DE GENER a les 18:30h: Manifestació contra el racisme i en solidaritat amb Casa África.
Sortim de la Plaça Valentí Almirall (seu del Districte de Sant Martí). <M> Clot
DwJH_HZW0AAgqCA.jpg
photo_2018-12-28_14-07-19.jpg

Contra el racisme i per la solidaritat, defensem Casa Àfrica

Casa Àfrica és un espai okupat al barri de Poblenou on, des d'octubre, viuen persones que han arribat a Barcelona en els últims mesos, procedents d'Àfrica. La majoria ho fan en autobusos gestionats per Creu Roja -principal entitat subvencionada pel Govern espanyol per a l'atenció de les persones migrants-, qui, després de pagar billets a aquestes persones i rebre'ls aquí, afirma no disposar de places per a atendre'ls i no ofereix cap opció d'allotjament, més enllà dels recursos municipals ja col·lapsats.

El desallotjament de Casa Àfrica no és un problema aïllat dels vint companys que viuen en aquest lloc, sinó que és un mateix problema que afecta a una part molt estesa de la població. Per això, fem una crida a sumar forces per a respondre conjuntament i generar una lluita que busqui solucions col·lectives i no escapar individualment de la precarietat.

En una ciutat gentrificada, on prevalen els interessos dels inversors i les immobiliàries, l'accés a l'habitatge és cada vegada més difícil (lloguers caríssims, desnonaments, desallotjaments, etc.). A això cal sumar-li la llei d'estrangeria, que obliga una part de la població a acceptar qualsevol tipus d'explotació i servilisme amb el xantatge de regularitzar la seva situació a Europa.

Aquesta situació, és el resultat de centenars d'anys d'explotació, espolis i massacres a Àfrica i tots els països colonitzats. La mateixa atrocitat perdura fins avui, afegint-hi les polítiques migratòries racistes d'Europa. L'estat espanyol i la Generalitat es passen la pilota sense assumir responsabilitats i llançant promeses al buit. Així com l'Ajuntament de Barcelona, que després del seu discurs hipòcrita de l'acolliment, amaga la persecució i criminalització de les persones migrants.

És el moment de reconèixer i crear comunitat entre tota la gent que vivim en aquesta ciutat. I no hi ha comunitat possible sense trencar amb la complicitat entre persones blanques, que es beneficia de l'explotació a Àfrica (i molts altres territoris) i deixa a l'europeu sempre del costat dels bons, sense interpel·lar la responsabilitat de cadascú. És el moment de trencar amb el sistema de lleis i valors morals que el racisme ha generat, que permet a les persones blanques quedar sempre del costat amable i innocent, on sempre el migrant resulta culpable de la seva pròpia situació de precarietat i les seves conseqüències.

Per això convidem a defensar Casa Àfrica entre totes les persones que vulguem lluitar contra el racisme i per una veritable solidaritat.


Ens veiem DIMARTS 8 DE GENER, des de les 7:30 fins les 15h: Esmorzar i concentració davant de Casa Àfrica. c/Marià Aguiló, 35. <M> Poblenou

DIVENDRES 11 DE GENER a les 18:30h: Manifestació contra el racisme i en solidaritat amb Casa África.
Sortim de la Plaça Valentí Almirall (seu del Districte de Sant Martí). <M> Clot

#DefensemCasaÀfrica #Poblenouantiracista

@casafricasuport

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat