Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : especulació i okupació
Primer dia de judici pel Princesa a València
04 set 2003
Primer dia del judici contra 52 joves pel desallotjament del teatre Princesa l'any 1999 a València, que es va saldar amb la mort d'un jove.
concentració-pancarta Princesa.jpg
www.lavanc.com

Marató i primera concentració davant l'Audiència

Una marató de caire festiu i reivindicatiu ha recorregut el centre de València, des del teatre Princesa fins l'Audiència Provincial, el primer dia de judici contra les 52 persones implicades al cas Princesa. A les 8:30 del matí de dijous 4 de setembre, l'Assambles de Detingudes del Princesa ha concentrat al voltant de 50 persones al mateix teatre on ocorregueren els fets ara fa 4 anys, per marxar disfressats fins l'Audiència. Al compàs de la música de Rocky i Carros de Foc, s'enceta la campanya que s'allargarà tot el mes, per donar suport als detinguts i difondre el cas a l'opinió pública.

Familiars i amics dels 52 detinguts es congregaven aquest matí a les portes de l'Audiència per donar-ne suport, amb una pancarta que demana l'absolució i el final de la repressió a l'okupació. Tot ha transcorregut sense incidents, exceptuant els que han protagonitzat alguns periodistes al tractar de fotografiar i filmar els rostres d'alguns acusats, que havien demanat que es respectés la seua intimitat i que no volien eixir a cap mitjà. La impertinència d'alguns fotógrafs ha provocat algunes espentes i crits als passadissos de l'edifici.

La vista durarà tot el dia, i continuarà demà, divendres 5. Tres de les 52 persones van ser assenyalades arbitràriament com líders d'una suposada organització okupa (??) i es tem que se'ls exigisca més responsabilitats que a la resta. El judici durarà tot el mes de setembre, i paral·lelament, la campanya de suport té previstes diverses accions, que anunciarem quan se'n tinga coneiximent.

www.lavanc.com

Comença el judici contra 52 persones pel desallotjament del teatre Princesa el 1999


Sota les acusacions de desórdres publics, danys i usurpació, 52 joves valencians s'enfronten a 36 anys de presó i una multa de vora 78.000 euros per l'okupació d'un espai abandonat durant menys de 8 hores. El judici del Cas Princesa comença el proper dijous 4 de setembre a la ciutat de València, pel que s'han convocat tota una serie d'actes que pretenen denunciar la criminalització del moviment okupa i recolzar els acusats.

El dissabte 16 d'octubre de 1999, la policia va interrompre violentament una pacífica okupació d'un teatre abandonat al barri vell de València. Era el segon desallotjament en escasses 48 hores a la ciutat de València, però aquesta vegada va costar la vida d'un jove de 30 anys. Un nodrit grup de joves havia entrat a l'edifici abandonat per cel.lebrar una festa de protesta per l'anterior desallotjament de la fàbrica Geyda, al barri de Benicalap. L'acció, que en tot moment fou pacífica va congregar nombrosos joves que s'acostaren per recolzar l'acció i participar en la festa. Fins i tot alguns ignoraven que n'hi havia una reivindicació de rerefons. L'arribada de la policia va interrompre la cel.lebració, provocant el pànic entre els assistents degut a la violència emprada pels agents. Amb gassos lacrimógens i pilotes de goma es va pretetendre dissoldre la festa, provocant situacions de confussió, nombrosos ferits, i el terrible accident que va costar la vida a J.L.E.
Les 52 persones que romanien a l'interior de l'edifici van advertir la policia de la situació del seu company, i van eixir perque aquest pogués ser atés pels metges. Els agents van trigar vora 30 minuts en cridar l'ambulància, i van detenir les persones que isqueren de l'edifici.

Familiars i amics es van concentrar tot el temps que van durar les detencions, tant a la comissaria central de la Gran Via com als jutjats, gairebé fins el dilluns a la matinada. La notícia de la mort del jove va provocar gran indignació entre la ciutadania, que un cop més va posar en dubte l'actuació dels agents de l'ordre davant aquestes situacions, així com va tornar a obrir el debat sobre la manca d'espais i vivendes pels joves front a la creixent especulació. Manifestacions i concentracions es van succeïr al llarg de tot el mes, exigint responsabilitats a la policia per la seua actuació, i denunciant el tracte denigrant que pateixen els joves rebels per part del Govern i d'alguns mitjans de comunicació.

L'assamblea de detingudes del Princesa denuncia també en un comunicat recent la insistent campanya de criminalització que pateixen col.lectius antagonistes al País Valencià, i més notablement el moviment okupa, que amb mala fe s'ha tractat de relacionar amb fantasmagórics terrorismes internacionals per justificar la seua aniquil.lació. En aquest mateix comunicat es vol fer constar la raó que consideren significativa perque aquest judici se cel.lebre el setembre d'aquest any; en primer lloc, per tractar-se d'una época post-electoral, en la qual el PP ha guanyat un altre cop el Govern valencià i gaudeix d'impunitat absoluta per continuar la seua particular ràtzia contra els moviments socials, i més concretament el moviment okupa i anarquista. En segon lloc es remarca el fet de que el judici siga al setembre per la suposada manca d'organització i coordinació durant els mesos d'estiu. I finalment, es denuncia també la casualitat de que aquest judici vinga immediatament després de l'empresonament de 2 joves a València acusats d'enviar un paquet bomba al partit feixista España 2000 (i que ha tornat a assenyalar els moviments llibertaris com la nova amenaça terrorista) i el mateix any que 3 joves anarquistes passaren 6 mesos a la presó acusats de formar part d'una banda armada, però que van ser alliberats per la inconsistència de les acusacions.

L'Assamblea de Detingudes del Princesa ha convocat pel primer dia del judici, dijous 4 de setembre, una concentració davant l'Audiència Provincial (jardins de la Glorieta) que segurament es repetirà durant els dies que dure el judici. També s'ha organitzat una manifestació el dissabte 13 de setembre a la plaça de Sant Agustí a les 19:00 hores i dos concerts per recaudar diners per les multes dels 52 detinguts i detingudes. El primer serà el divendres 5 de setembre al CSO La Pilona, amb els grups SAKEO, GDR, KOLERA i YSK. El segón tindrà lloc al Parc del Molí de Godella el dissabte 20 de setembre i comptarà amb l'actuació dels grups REINCIDENTES, OBRINT PAS, DISIDENCIA i ORQUESTRA VITELTXUS a partir de les 21:00 hores.
Sindicato Sindicat