Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Solidaritat amb la rebel·lió popular de les "armilles grogues" de França
02 des 2018
"Crema Paris"!, ha estat el titular de diferents mitjans de comunicació. Així, s'ha reflectit les conseqüències de la manifestació popular de les anomenades "armilles grogues" del dissabte 1 de desembre a la capital francesa. Als carrers de Paris i de tot el país, milers de manifestants s'han enfrontat i han desbordat la repressió policial del govern conservador de Macron.
Hi ha hagut centenars de detinguts i prop de cent ferits. Ha estat el punt culminant d'una protesta que es va iniciar dies enrere contra l'intent del govern de Macron d'augmentar el combustible, que passaria de 0,80 a 1,30 euros, la qual cosa portaria un augment general de preus. Durant tota la setmana es van fer barricades en els peatges i bloquejos a dipòsits de combustible.

Els rebels, sense direcció ni organització sindical o política reconeguda, s'identifiquen amb armilles grogues, que són d'ús obligatori a les carreteres franceses. La majoria d'ells formen part de sectors populars dels pobles i les ciutats que utilitzen els seus cotxes i motos per anar a treballar.

Aquest augment del combustible forma part de l'ajust capitalista que està aplicant Macron. Els treballadors i el poble de França han patit un deteriorament de les seves condicions de vida. Els augments no només afecten el sector energètic sinó també a la cistella de la compra diària on, per exemple, els llegums, la mantega i les patates han augmentat entre el 9 i 11,2%. Abans Macron, ja havia intentat una reforma laboral contra els ferroviaris i els treballadors públics.

Aquesta rebel·lió popular s'ha produït just quan es reunia a Buenos Aires, Argentina, el G20 amb la presència dels Trump. Merkel, Macron, May, Erdogan, Xi Jimping, Putin, Macri o Témer. L'imperialisme, l'FMI i els seus governs capitalistes són els que, en nom de les multinacionals i el capital financer, pacten nous ajustos contra la classe treballadora i els pobles del món.

La rebel·lió de les "armilles grogues" forma part de la mateixa lluita que realitzen els pobles del món contra l'FMI, el deute extern o l'atac als salaris i les jubilacions. Per això els socialistes revolucionaris de la UIT-QI ens solidaritzem amb aquesta lluita per impedir aquest augment de combustible.

Els manifestants també han expressat el seu odi cap al govern capitalista de Macron i molts d'ells han cridat "Macron dimissió". La gravetat dels ajustos com de la repressió exigeix que les "armilles grogues" s'uneixin als treballadors, a les dones i a la joventut francesa per exigir a les centrals sindicals que convoquin a una vaga general contra l'ajust i el govern de Macron.

Fem una crida a la més àmplia solidaritat internacional en suport de la mobilització popular de França contra l'augment del combustible, per la llibertat dels manifestants i contra la repressió.

Unitat Internacional dels Treballadors-Quarta Internacional (UIT-QI)

1r de desembre de 2018

http://uit-ci.org/index.php/mundo/europa/2159-2018-12-01-19-38-47

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Solidaritat amb la rebel·lió popular de les "armilles grogues" de França
05 des 2018
Lluita Internacionalista es un jodido partido político y esta una web libre por lo tanto considero: que tiene mas que sentido denunciar, a su asquerosa propaganda. en sitios como indyBCN... Repito: FUERA DE AQUI A LA CUP BASURA AUTORITARIA (Y REPRESORA!) DE LXS QUE LUCHAN, OKUPAN Y NO PACTAN CON NADIE. Anarquistas, en pie de guerra, contra todo gobierno y toda autoridad. Salud
Sindicat Terrassa