Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : pobles i cultures vs poder i estats
Catalunya Lliure: Comunalista, Democràtica i Confederal
07 oct 2018
És possible crear un estat català? Crear un estat català en els termes que s’està plantejant resoldrà aquestes qüestions? Que vol dir això, per exemple, en termes d'ecologia social?
EcSocBi.jpg
Em sembla necessari recuperar-reinventar una cultura comunitària, comunalista, democràtica i ecologista, amb aquests elements de reflexió:

Autoorganització popular:
Es tracta d’organitzar-se, començant per cada poble (i cada barri) per sostenir-nos de forma comunitària, sent cada cop menys dependents de l’estat i defensant-nos dels embats de l’estat en tots els àmbits de la vida.

Moments de desobediència massiva:
moments de desobediència massiva (com l’1 d’octubre), per anar generant República i esquerdant el règim del 78.

Aquest moments de desobediència responen essencialment a dos objectius:
per una banda generar una forta experiència, és a dir els vincles, aprenentatges i autoorganitzacio que es genera tant en el proces de preparació com els moments de desobediència (que pensem que tenen un valor incalculable); i per l’altra anar guanyant legitimitat i força per avançar cap a esdevenir un territori que no depengui de l’estat espanyol.

Eixamplar la base social:
Fa falta ampliar el nombre de persones que donen suport a aquesta causa, i augmentar el grau de compromís de les mateixes. Cal transformar el projecte independentista a quelcom molt més inclusiu en fons i forma en la línia d’integrar-hi les lluites contra les diverses formes de dominació.

Per tal de desenvolupar aquests elements hauria de treballar en molts plans d’acció.

Comunitat:
Per construir quelcom nou d’entrada ens cal ser un poble fort i unit. Avui estem molt desconnectats els uns dels altres i això ens fa dèbils i dependents dels pocs que acumulen poder. Aquest eix recull accions que fomentin la solidaritat, els llaços de suport mutu i la cohesió social.

Autodependència:
No en tenim prou amb tenir vincles forts, ens cal també la capacitat de poder tirar endavant allò que volem, de tenir els mitjans materials per fer-ho, de sostenir les nostres vides. L’autodependència ens proposa dependre al màxim dels propis recursos, dels recursos locals.

Organització:
Per poder connectar i establir bones sinergies entre les diverses iniciatives conformant un projecte integral i que no es quedi isolat en l’àmbit local, necessitem desenvolupar capacitat organitzativa local i supra-local.

Autodefensa:
A l’statu quo no li interessa un procés de sobirania popular en què la gent decideixi directament res. Els mitjans repressors de l’estat son molt grans, per això no es pot plantejar una proposta alternativa amb èxit sense tenir la capacitat de desobeir l’estat i fer front a la seva repressió.

Ecologia social:
Avui, a més, els eixos i conceptes de l'ecologia social haurien de ser la base de tota aquesta feina! La imatge ho diu tot.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Catalunya Lliure: Comunalista, Democràtica i Confederal
09 oct 2018
Y que MIERDA tiene que ver, la ecología social (anarquismo), con la creación de un estado catalan me lo podéis aclarar? Blablablabla: basta de manipulación (A) VISCA LA TERRA, LLIURE, I LLIBERTARIA!.
Sindicato Sindicat