Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Solidaritat amb els taxistes
30 jul 2018
Xerrada/Debat amb la Secció del Ram del Taxi de CNT.
Dimecres dia 1 d'agost a les 19:00. A L’Ateneu Llibertari de Gracia, C/Alzina 5 (Metro JOANIC) Vila de Gràcia
taxi imatge 2.jpg
La lluita del taxi és una lluita, no sols per els interessos laborals dels treballadors del sector, sinó també una vigorosa lluita contra el capitalisme digital i la economia de la submissió també, falsament anomenada economia col.laborativa.
La lluita contra Uber, Cabify i Mytaxi és la lluita contra la explotació i la dominació, és ara la única resistència efectiva contra el capitalisme 4.0.
Mira també:
https://ateneullibertarigracia.wordpress.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Solidaritat amb els taxistes
31 jul 2018
manifestation-contre-uber_620x350.jpg
uber-mafia?
Re: Solidaritat amb els taxistes
03 ago 2018
La “lluita del taxi” no és una lluita pels “treballadors del sector”: és una lluita dels petits (i no tan petits) propietaris de llicències de taxi (sabreu que una llicència és un petit monopoli, que és el que defensen mantenir). Els “treballadors del sector” están superexplotats per aquests petits propietaris i si li feu un cop d’ull al conveni laboral del taxi veureu que és una bestialitat i lo miserables que són les condicions dels assalariats. I sí, la immensa majoria de propietaris de llicències tenen assalariats per fer l’altre torn (o tots dos torns). Els treballadors doncs, ja sigui a un taxi estándar com a uber estan sobreexplotats però no estan organitzats i no són -de moment- l’agent actiu de la lluita.

Un cop deixat clar que no és una lluita dels “treballadors del sector” sinó una lluita dels petits empresaris del sector contra les grans empreses que volen entrar i menjar-se el sector, cal veure com ha anat i com anirà la cosa.

La concentració de capitals és imparable. Els representants polítics de la petita burgesia (i això inclou la quasi totalitat de partits parlamentaris - des de CUP, BEC, ERC i PDCAT a PP, PSOE i Ciutadans - ja que tots necessiten enarbolar els interessos d’aquesta classe per obtenir seguiment electoral) estan condemnats a traïr la mateixa petita burgesia, a introduit ells mateixos (d’una manera sibilina) les grans empreses i sedar i asfixiar la petita propietat.

I això és el que passarà. Es deixarà als ajuntaments que poc a poc imposin la concentració de capitals enlloc de fer-ho pel camí del mig. Així separats i dividits els serà més difícil d’oposar-s’hi.

La impotència històrica de la petita burgesia es demostra en com ella mateixa confia en els qui seran els seus botxins i desconvoca l’aturada patronal (no vaga) davant de promeses sense fons.
Sindicat Terrassa