Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: criminalització i repressió
Carta oberta a la Sra. Colau
10 jun 2018
Carta Oberta a la Sra, Colaum alcaldessa de Barcelona, per demanar-li protecció per als vianants
Carta oberta a la Sra. Colau, alcaldessa de Barcelona,

Dues línies blanques pintades a terra no són un carril bici. Dues línies desdibuixades a terra són una trampa mortal per a vianants. Barcelona és plena d´aquestes rateres i emboscades.

Les presses electorals o estadístiques per acomplir amb uns objectius talibans de ics nombre de quilòmetres de carrils bicis es resolen anomenant carril bici a dues línies blanques. Però això és una enganyifa i un frau que acaba en paranys mortals per als vianants.

M'ha robat vostè, senyora Colau, la tranquil·litat de poder passejar per la meva ciutat. Les voreres sempre han estat, i haurien de continuar sent-ho, monopoli exclusiu dels vianants. No poden compartir-se amb bicicletes, patins, patinets o els múltiples i variats artefactes i artificis motoritzats, o no, sobre rodes. Si les voreres no són exclusives dels vianants estem perdent qualitat de vida i el dret dels ciutadans a la pròpia ciutat.

El vianant no contamina ni molesta a ningú, i és per definició sempre el més feble davant de qualsevol màquina d'una, dues, tres, quatre o les rodes que es vulguin posar.

El vianant ha de ser protegit davant de tot i contra tots. I si bé és cert que el ciclista ha de ser defensat dels cotxes; el vianant ha de ser socorregut respecte al ciclista. I l'única protecció possible és la segregació de vies. El vianant no pot compartir la vorera amb els ciclistes, perquè és el més feble i perquè hi ha molts ciclistes incívics, que haurien de ser multats pel seu comportament i nul·la acceptació de les normes de circulació o d'un mínim respecte o consideració dels desemparats vianants .

El ciclista ha d'anar obligatòriament amb casc, amb llums, amb frens i amb matrícula; a més ha de conèixer i acreditar un profund coneixement de les normes de circulació i de la consideració deguda als vianants.

No pot ser que un vianant s'enfronti a un batalló de 20 o 30 bicicletes turístiques que l`assetgen per tot arreu. No pot ser que una octogenària sigui empaitada i vexada pels cops de timbre. No pot ser que un jovenet posi en perill la integritat física dels altres sortejant a tota carrera als lents vianants, perquè aquest dia s'ha plantejat superar el rècord del dia anterior.

I les manifestacions de ciclistes pels seus drets no haurien de menysprear mai al vianant ni a la seva dignitat, per la qual cosa els serveis d'ordre de la manifestació haurien d'estudiar i preveure el pas dels vianants passat un temps d'espera prudencial, no superior als deu minuts, per no convertir els pacífics ciclistes en odiosos tirans que s'acarnissen amb el vianant, impedint-li el pas o posant en perill la seva integritat.

Les autoritats, i vostè entre elles, Sra. Colau, s´han esforçat en fer-nos creure que les bicicletes poden circular per tot arreu, encara que estigui prohibit per les pròpies ordenances municipals. Però això és fals, perquè ataca al més dèbil i no canvia el model actual, en el que el cotxe és el rei. Si un ciclista circula per la vorera està agredint al vianant en el seu terreny, igual que ho fa el cotxe amb un ciclista quan no respecta la distància.

Per què a les estadístiques municipals d'accidents de trànsit no apareixen aquells provocats pels ciclistes?

Quants vianants morts per ciclistes s'han produït sota el seu mandat?

I sobretot: quan em retornarà vostè la tranquil·litat de passejar per la meva ciutat?

Un altre dia parlarem del turisme massiu que està destruint la meva ciutat. Ha passejat vostè per la Sagrada Família?: tot són botigues de venda de souvenirs! I l´augment inaudit dels preus dels lloguers? I vostè no fa res pràctic per aturar-ho!

Mentrestant rebi vostè les meves queixes, que són les de molts altres barcelonins, als quals vostè ha de donar explicacions i dels que cobra per servir-los.

Només un vianant

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat