Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Ka La Trava en perill de DESALLOTJAMENT
08 jun 2018
CA LA TRAVA EN PERILL DE DESALLOTJAMENT

La immobiliària “La Llave de Oro” pretén desallotjar Ca La Trava per enderrocar l’edifici i construir-hi pisos de luxe, continuant amb el procés de gentrificació que patim fa temps. Els darrers anys hem vist com els lloguers es renoven a preus inassequibles mentre es substitueixen habitatges per pisos turístics i apartaments de luxe per a uns pocs privilegiats. Vam okupar Ca La Trava perquè no volem rendir-nos, no volem regalar la ciutat a immobiliàries i especuladors.

Ens trobem a les portes d’un desallotjament i, per això, fem una crida a totes les veïnes i col·lectius que volen lluitar contra la gentrificació a sumar-se a la resistència de Ca La Trava. Perquè si Ca La Trava acaba sent pisos de luxe perdem totes, defensar Ca La Trava és defensar casa teva, és defensar la Barcelona popular.
Quan vam obrir Ca La Trava el bloc adjacent ja estava okupat per la Jahnela i l’Oficina d’Habitatge de Gràcia. A l’inici, van obrir negociacions buscant que l’ajuntament comprés els edificis a la “Llave de Oro” per fer-hi pisos de lloguer social; van ser aquestes negociacions les que van frenar el primer desallotjament cautelar de Ca La Trava. Malgrat nombroses promeses de compra per part de l’ajuntament, i que mai va comunicar el contrari, acabem descobrint que la compra no es realitzarà.

La no-compra ens porta a l’amenaça del desallotjament, però sabem que no estem soles, que compartim lluita amb moltes veïnes, espais i col·lectius. Per això, no tenim por a encarar el desallotjament, la por ja l’hem perduda. S’ha demostrat innombrables vegades que és necessària la utilització de l’autodefensa de forma contundent, perquè l’alternativa ens porta a acceptar ser esclafades per les dinàmiques capitalistes opressores. No volem negociar amb l’Ajuntament, ni ens interessen els seus intents de comprar la pau social, apostem per l’acció directa i la defensa activa dels nostres espais alliberats.

No son conscients de la nostra força si pensen que desallotjar Ca La Trava serà fàcil, i s’equivoquen totalment si creuen que podran construir pisos de luxe al bell mig de la Vila de Gràcia.

Defensarem Ca La Trava i Barcelona de la gentrificació i no permetrem que ens expulsin de casa nostra.

Si gentrifiquen Ca La Trava ens veiem a la barrikada!

34690220_565030597230149_7927310641050681344_o.jpg

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ka La Trava en perill de DESALLOTJAMENT
08 jun 2018
ka_la_trava.jpg
tots amb ka la trava!!, defensem-la!!
Sindicato Sindicat